Οι Μάβερικς έχουν τον έλεγχο: Νίκησαν ξανά τους Θάντερ και έκαναν το 2-1
i

© photo by Tim Heitman / Getty Images / Ideal Images

Οι Μάβερικς έχουν τον έλεγχο: Νίκησαν ξανά τους Θάντερ και έκαναν το 2-1

Γιώργος Γαβριλάκης 08:44 - 12.05.2024 / Ανανεώθηκε: 10:15 - 29.05.2024

Με τον Λούκα Ντόντσιτς και τον Κάιρι Ίρβινγκ να βρήκαν ξανά στο πλευρό τους τον Πι Τζέι Ουάσινγκτον, οι Μάβερικς νίκησαν στο Ντάλας τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ (105-101) και πλέον χρειάζονται άλλες δύο νίκες για να προκριθούν στους τελικούς της Δύσης.

Την ζημιά στους Θάντερ οι Μάβερικς την έκαναν στο δεύτερο παιχνίδι. Τότε που τους πήραν το πλεονέκτημα έδρας και πλέον η ομάδα από την Οκλαχόμα Σίτι που τερμάτισε πρώτη στην Δύση μέσω της κανονικής διάρκειας της σεζόν στο ΝΒΑ, τώρα έχει χάσει τον έλεγχο στα Playoffs.

Οι Ντάλας Μάβερικς επέστρεψαν στην έδρα τους και πήραν μία ακόμα νίκη. Τα κατάφεραν με σκορ 105-101 και με τους Λούκα Ντόντσιτς και Καϊρί Ίρβινγκ να είναι αποτελεσματικοί στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, αλλά κυρίως στα κρίσιμα λεπτά. Μάλιστα, ο Ίρβινγκ έβαλε τους 14 από τους 22 πόντους του στο δεύτερο ημίχρονο. Το ίδιο σύνολο πόντων είχε και ο Ντόντσιτς, ο οποίος κατέγραψε στη στατιστική του επίσης 15 ριμπάουντ (!) και πέντε ασίστ.

Πρώτος σκόρερ των Καουμπόηδων πάντως, ήταν και πάλι ο Πι Τζέι Ουάσινγκτον. Είχε βάλει 29 πόντους στο Game 2 (όσους και ο Σλοβένος σούπερ σταρ της ομάδας) και τώρα είχε δύο λιγότερους. Σταμάτησε στους 27 με 5/12 τρίποντα και συνέθεσε με αυτόν τον τρόπο μία... εφιαλτική για τος Θάντερ τριάδα, που δεν είχαν απάντηση απέναντί της.

Ο Σάι Τζίλτζεους-Αλεξάντερ έκανε την προσπάθειά του. Είχε 31 πόντους με 10/23 σουτ και μάζεψε 10 ρμπάουντ, ενώ μοίρασε και 6 ασίστ. Ήταν πιο άστοχος απ' ότι συνηθίζει και έκανε 5 τάπες, αλλά είχε και άλλα τόσα λάθη.

Πονηρά γυναικεία βογκητά δημιούργησαν αμηχανία στον Λούκα Ντόντσιτς και η συνέντευξη Τύπου «πάγωσε» (vid)
NBA

10:42 - 10.05.2024

Πονηρά γυναικεία βογκητά δημιούργησαν αμηχανία στον Λούκα Ντόντσιτς και η συνέντευξη Τύπου «πάγωσε» (vid)

Δεν πρόλαβε να αρθρώσει μία ολοκληρωμένη πρόταση ο Λούκα Ντόντσιτς στην συνέντευξη Τύπου μετά το 1-1 των Μάβερικς στην Οκλαχόμα και ξαφνικά ακούστηκαν από το... υπερπέραν ήχοι που έμοιαζαν (ξακάθαρα) με γυναικεία βογκητά πονηρής πράξης!

Η σειρά των ημιτελικών της Δύσης, παραμένει στο Ντάλας για ένα ματς ακόμα και έπειτα θα επιστρέψει στην Οκλαχόμα είτε για να τελειώσει είτε για να... αναζωπυρωθεί.