Οι άμυνες σε πρώτο πλάνο: Ο Ντορτ βγάζει την... ψυχή του Ίνγκραμ, ο Μάρτιν «χτυπάει» τον Τέιτουμ και ο Ζακέζ γκρινιάζει (vids)
i

printscreen

Οι άμυνες σε πρώτο πλάνο: Ο Ντορτ βγάζει την... ψυχή του Ίνγκραμ, ο Μάρτιν «χτυπάει» τον Τέιτουμ και ο Ζακέζ γκρινιάζει (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 12:03 - 22.04.2024 / Ανανεώθηκε: 12:23 - 22.04.2024

Στα Playoffs του ΝΒΑ, οι ομάδες αρχίζουν να παίζουν άμυνα με πάθος, δύναμη και με φάουλ στα όρια του αντιαθλητικού. Ο Λου Ντορτ, μετρ του είδους, έκανε τη διαφορά στα μετόπισθεν για τους Θάντερ, ενώ στη Βοστώνη υπήρχε μεγάλη ένταση, κυρίως λόγω ενός φάουλ του Κέιλεμπ Μάρτιν στον Τζέισον Τέιτουμ.

Η επιβεβαίωση ενός γνωστού... θεωρήματος του ΝΒΑ, που εξηγεί πως στα Playoffs οι άμυνες δεν έχουν καμία σχέση με αυτές της κανονικής περιόδου, ήρθε από τις πρώτες κιόλας μονομαχίες των δεκαέξι ομάδων (σε Ανατολή και Δύση) που διεκδικούν το πρωτάθλημα.

Σύνολα που έβαζαν μέσο όρο πάνω από 115 πόντους (με άνεση) στους πρώτους 82 αγώνες, πλέον έχουν πέσει κάτω από του 100 στις περισσότερες περιπτώσεις. Οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ για παράδειγμα στο Game 1 της post season έβαλαν 94 πόντους και νίκησαν τους Νιου Ορλίνς Πέλικανς και ήταν χαρακτηριστικό το πάθος του Λου Ντορτ στην προσπάθειά του να σταματήσει τον Μπράντον Ίγκραμ. Εν τω μεταξύ 94 πόντους έβαλαν και οι Ιντιάνα Πέισερς, αλλά έχασαν από τους Μιλγουόκι Μπακς.

Γενικά οι δυναμικές άμυνες έχουν πληθήνει και μέσα από αυτές δημιουργούνται εντάσεις που μπορούν να φθάσουν μέχρι και σε... τσακωμό. Ο Άντονι Έντουαρντς έκανε trash talk στον Κέβιν Ντουράντ. Τον αποκάλεσε «γέρο!» και του είπε πως «δεν μπορείς να με μαρκάρεις». Στην πράξη αποδείχθηκε πως είχε δίκιο και οι Μινεσότα Τίμπεργουλβς έκαναν εύκολα το 1-0 κόντρα στους Φοίνιξ Σανς. Οι δυο τους πάντως, τα... βρήκαν, αν και άφησαν ανοικτές εκκρεμότητες για την δεύτερη συνάντησή τους.

Να δούμε πως θα αντιδράσουν οι Μαϊάμι Χιτ στο δεύτερο παιχνίδι με τους Σέλτικς. Στο πρώτο πάντως στη Βοστώνη, κυρίως λόγω της απουσίας του τραυματία Τζίμι Μπάτλερ (αλλά και του Τέρι Ροζίερς) δεν μπόρεσαν να ανταγωνιστούν την καλύτερη ομάδα της Ανατολής. Έχασαν με 20 πόντους διαφορά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το παιχνίδι δεν είχε πάθος. Ίσως είχε και υπερβολικό σε κάποιες περιπτώσεις.

Οι έδρες κυριάρχησαν στα Game 1: Κανένα break μετά την πρώτη πράξη σε Ανατολή και Δύση
NBA

09:26 - 22.04.2024

Οι έδρες κυριάρχησαν στα Game 1: Κανένα break μετά την πρώτη πράξη σε Ανατολή και Δύση

Η πρώτοι αγώνες κάθε ομάδας στα Playoffs του ΝΒΑ ολοκληρώθηκαν και στους οκτώ αγώνες κανένας φιλοξενούμενος δεν μπόρεσε να «σπάσει» την έδρα. Οι Μπακς, Σέλτικς, Νικς και Καβαλίερς στην Ανατολή και οι Νάγκετς, Θάντερ, Τίμπεργολβς και Κλίπερς στη Δύση έκαναν το 1-0.

Ειδικά μετά την φάση που ο Κέιλεμπ Μάρτιν, έσπρωξε στον αέρα τον Τζέισον Τέιτουμ και ο σούπερ σταρ των Κελτών προσγειώθηκε με τρομακτικό τρόπο και με τη μέση του στο παρκέ, τα νεύρα «τεντώθηκαν». Βέβαια, μονομιάς ο Μάρτιν πήγε να δώσει το χέρι του στον Τέιτουμ, αλλά ο Τζέιλεν Μπράουν μπήκε στη μέση και δεν τον άφησε. Ήθελε να προστατεύσει τον συμπαίκτη του, οποίος μετά το τέλος του αγώνα δεν γκρίνιαξε. Ίσα ίσα που είπε πως «ήταν ένα δυναμικό ματς, απέναντι σε μία δυναμική ομάδα. Αυτά συμβαίνουν και πιθανότατα θα ξανασυμβούν στο επόμενο παιχνίδι».

Ήθελε να δείξει πως πρέπει να αντιλαμβάνονται, ειδικά οι νεότεροι στη λίγκα, το επίπεδο των Playoffs. Και να μην γκρινιάζουν. Το εξήγησε και κατ' ιδίαν στον rookie φόργουορντ των Χιτ, Χάιμε Ζακέζ, ο οποίος όταν ζήτησε τα... ρέστα για ένα φάουλ που του έκανε ο Τέιτουμ, εκείνος του είπε «θα βάλεις τα κλάματα τώρα;».