O Άντονι Ντέιβις προστάτευσε τους Λέικερς - Νίκες για Γκρίζλις, Τίμπεργουλβς και Νικς (vid)
i

© photo by Sean M. Haffey / Getty Images / Ideal Images

O Άντονι Ντέιβις προστάτευσε τους Λέικερς - Νίκες για Γκρίζλις, Τίμπεργουλβς και Νικς (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:55 - 10.01.2024 / Ανανεώθηκε: 09:03 - 10.01.2024

Στο Λ.Α. οι Λέικερς νίκησαν οριακά τους Ράπτορς (132-131) με τον Άντονι Ντέιβις να βάζει τους 20 από τους 41 πόντους του στην τελευταία περίοδο. Οι Μέμφις Γκρίζλις χωρίς τον Τζα Μοράντ νίκησαν στο Ντάλας παρά τους 64 πόντους που έβαλαν συνολικά οι Ντόντσιτς και Ίρβινγκ. Οι Νικς συνέχισαν το σερί τους κόντρα στους Μπλέιζερς και οι Τίμπεργουλβς επικράτησαν στο Ορλάντο.

Στην προσπάθειά τους για ανάκαμψη οι Λέικερς παρουσίασαν μετά από μέρες ένα πολύ αισιόδοξο στοιχείο για την πορεία του. Ο Άντονι Ντέιβις επέστρεψε μετά από καιρό σε μία απόλυτα κυριαρχική εμφάνιση και με αυτόν πρωταγωνιστή οι Καλιφορνέζοι νίκησαν με 132-131 στο Λ.Α. τους Ράπτορς

Ο 31χρονος φόργουορντ έπαιξε λιγότερα από 40 λεπτά (39'49''), αλλά έβαλε περισσότερους από 40 πόντους (41). Μάλιστα τους 20 εξ αυτών τους σημείωσε στην τελευταία περίοδο και τελικά προσέφερε τη νίκη στην ομάδα του, που ήταν η 19η σε σύνολο 38 αγώνων. Δηλαδή... ισορροπήσαν το ρεκόρ τους (19-19) και στο εξής θα προσπαθήσαν να του προσθέσουν... θετικότητα. 

Πέραν του Ντέιβις, ο ΛεΜπρόν Τζέιμς έκανε double double με 22 πόντους και 12 ασίστ, ενώ για τους Ράπτορς ο Σκότι Μπαρνς έβαλε 26 πόντους, ο Πασκάλ Σιάκαμ έναν λιγότερο και οι νεοαποκτηθέντες (από τους Νικς αντί του Ότζι Ανουνόμπι) Αρ Τζέι Μπάρετ και Ιμάνιουελ Κουίκι είχαν και οι δύο πάνω από 20 πόντους. Ο πρώτος 23 και ο δεύτερος 21. 

Στο μεταξύ, οι Μέμφις Γκρίζλις που θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για το υπόλοιπο της σεζόν χωρίς τον Τζα Μοράντ, ο οποίος τραυματίστηκε, βρέθηκαν στο Ντάλας και κατάφεραν να πάρουν μία σπουδαία νίκη και μάλιστα με άνετο τρόπο: 120-103

Την ώρα που το εκρηκτικό δίδυμο των Μάβερικς, ο Λούκα Ντόντσιτς (33 πόντοι) και ο Κάιρι Ίρβινγκ (31 πόντοι) ήταν αποτελεσματικοί στην επίθεση, αυτοί... απάντησαν με τον Ντέσμον Μπέιν (32 πόντοι) και τον Μάρκους Σμαρτ (23 πόντοι), αλλά κυρίως με τον πάγκο τους. Από εκεί που σηκώθηκαν ο Εξέβιερ Τίλμαν και ο Ζαϊρ Ουίλιαμς για να κάνουν την διαφορά. 

Στη Νέα Υόρκη, οι Νικς πήραν την πέμπτη διαδοχική τους νίκη και ο Ότζι Ανουνόμπι με 23 πόντους σε 29'25'' ήταν ο πρώτος σκόρερ στο 112-84 επί των Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς. Πλέον, η ομάδα του Μεγάλου Μήλου έχει ρεκόρ 22-15 και στοχεύει στην τετράδα της Ανατολής, εκεί όπου βρέθηκε και την περασμένη αγωνιστική περίοδο. Επίσης, στοχεύει και στην προσθήκη ενός πόιντ γκαρντ μέσω ανταλλαγή και ο Μάλκολμ Μπρόγκντον, ο οποίος βρέθηκε απέναντί τους τα ξημερώματα της Τετάρτης (10/1) είναι ο πρωταρχικός τους στόχος. 

Επιστροφή στις νίκες για τους Σακραμέντο Κινγκς και στην άκρη του πάγκου για τον Βεζένκοφ (vids)
NBA

08:26 - 10.01.2024

Επιστροφή στις νίκες για τους Σακραμέντο Κινγκς και στην άκρη του πάγκου για τον Βεζένκοφ (vids)

Στο Ντιτρόιτ οι Σακραμέντο Κινγκς επανήλθαν στις αποδοτικές εμφανίσεις και νίκησαν τους Πίστονς με 131-110. Ο Ντομάντας Σαμπόνις έκανε ένα ακόμα εντυπωσιακό triple double (με 37 πόντους, 10 ριμπάουντ και 13 ασίστ), όλοι οι συμπαίκτες του τον στήριξαν, αλλά όχι ο Σάσα Βεζένκοφ, ο οποίος επέστρεψε στον μηδενικό χρόνο συμμετοχής.

Τέλος, οι Μινεσότα Τίμπεργουλβς (26-10) που συνεχίζουν να... εκπροσωπούν το Νο 1 της Δύσης, αλλά όχι ολόκληρου του ΝΒΑ μιας και οι Μπόστον Σέλτικς έχουν επίδοση 28-8, επικράτησαν στο Ορλάντο με 113-92, παρά το γεγονός ότι ο Άντονι Έντουαρντς έκανε ένα από τα χειρότερα παιχνίδια της καριέρας του: 6 πόντοι, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ. 

Ο Καρλ Άντονι Τάουνς (28 πόντοι) όμως, μαζί με τον Ρούντι Γκομπέρ (21 πόντοι, 12 ριμπάουντ) ήταν... εκεί για να βοηθήσουν να ξεπεραστούν τα εμπόδια και να προσφέρουν χαρά και στους υπόλοιπους συμπαίκτες τους.