Ο Νίκολα Γιόκιτς δεν συγκινείται με το βραβείο του MVP: «Θα το δώσω στα άλογά μου για να παίζουν μαζί του» (vid)
i

© photo by Matthew Stockman / Getty Images / Ideal Images

Ο Νίκολα Γιόκιτς δεν συγκινείται με το βραβείο του MVP: «Θα το δώσω στα άλογά μου για να παίζουν μαζί του» (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 18:11 - 16.05.2024 / Ανανεώθηκε: 09:49 - 29.05.2024

Παίρνοντας στα χέρια του το τρίτο αγαλματάκι της καριέρας του, που ανταποκρίνεται στο βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη του ΝΒΑ, ο Νίκολα Γιόκιτς δήλωσε πως «δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιοι κλαίνε όταν το παίρνουν» και αποκάλυψε που θα το χαρίσει!

Έναν από τους λόγους που έχει haters είναι η αίσθηση αδιαφορίας του για το παιχνίδι από το οποίο βγάζει πολλά εκατομμύρια και στο οποίο κυριαρχεί με το ταλέντο του. Ο Νίκολα Γιόκιτς είναι ήδη πρωταθλητής NBA με τους Ντένβερ Νάγκετς, μία μοναδική στα χρονιά περίπτωση παίκτη και πλέον δεν είναι δύο, αλλά τρεις φορές MVP του κορυφαίου πρωταθλήματος.

Λαμβάνοντας το τρίτο αγαλματάκι που αντιστοιχεί στον MVP της σεζόν, ο Σέρβος σέντερ πραγματικά απόρησε που «κάποιοι όταν ενημερώνονται για την βράβευσή τους βάζουν τα κλάματα», όπως δήλωσε μετά την τρίτη νίκη των Νάγκετς στη σειρά των ημιτελικών της Δύσης κόντρα στους Μινεσότα Τίμπεργουλβς.

Με το μυαλό του στο Game 6 (ξημερώματα Παρασκευής 17/5, 03:30) και στην πρόκριση των Σβόλων, ο Joker εξήγησε πως «είμαι χαρούμενος για άλλο έναν τίτλο MVP, αλλά για μένα μετράει απλά το μπάσκετμπολ. Δεν ξέρω γιατί κάποιοι συγκινούνται υπερβολικά, αυτό που θα κάνω εγώ με το βραβείο είναι να το δώσω στα άλογά μου να παίζουν μαζί του. Αυτό θα μου δώσει ιδιαίτερη χαρά!».

Την πρώτη φορά που ο 29χρονος Νίκολα Γιόκιτς τιμήθηκε ως ο πολυτιμότερο όλων στο ΝΒΑ ήταν το 2021. Το ίδιο συνέβη και το 2022, ενώ το 2023 το κέρδισε ο Τζοέλ Εμπίντ των Φιλαφέλφεια Σίξερς.

H εξέλιξη των ειδών: Ο Νίκολα Γιόκιτς και οι ακόλουθοί του επεμβαίνουν στο DNA των ψηλών
NBA

15:28 - 22.02.2024

H εξέλιξη των ειδών: Ο Νίκολα Γιόκιτς και οι ακόλουθοί του επεμβαίνουν στο DNA των ψηλών

Αρχικά λέγονταν απλώς «πεντάρια», μετά καθιερώθηκε ο όρος «πίβοτ» και κατέληξαν τελικά να ονομάζονται «σέντερ». Η ιστορία των ψηλών του μπάσκετμπολ ξεκινάει από τους άχαρους μόνιμους κατοίκους της ρακέτας και φθάνει μέχρι τον Νίκολα Γιόκιτς και την... σχολή του, που με τα προσόντα και τον εξελιγμένο τρόπο παιχνιδιού τους δημιουργούν την ανάγκη να «βαπτιστούν» ξανά οι ψηλοί γιατί το «σέντερ» ξεπεράστηκε!

Ένας από αυτούς που έκλαψαν όταν άκουσαν το όνομά τους και ο Γιόκιτς επέστρεψε στις προτιμήσεις, ενώ τη χρονιά που έχασε την προσωπική διάκριση της κανονικής περιόδου από τον Καμερουνέζο, αναδείχθηκε MVP των τελικών και φόρεσε το πρώτο του δακτυλίδι του πρωταθλητή. Τώρα, θέλει το δεύτερο!