Νέο πρόστιμο στον Ρούντι Γκομπέρ - Η αυθάδειά του προς τους διαιτητές, του έχει κοστίσει πάνω από 200 χιλιάδες δολάρια (vids)
i

© photo David Berding / Getty Images / Ideal Images

Νέο πρόστιμο στον Ρούντι Γκομπέρ - Η αυθάδειά του προς τους διαιτητές, του έχει κοστίσει πάνω από 200 χιλιάδες δολάρια (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 18:21 - 15.05.2024 / Ανανεώθηκε: 07:42 - 29.05.2024

O Ρούντι Γκομπέρ ενημερώθηκε από το ΝΒΑ ότι... χρωστάει 75.000 δολάρια που προέκυψαν από την χειρονομία που έκανε προς τους διαιτητές στο Game 4 των Τίμπεργουλφς κόντρα στους Ντένβερ Νάγκετς. Πριν από σχεδόν δύο μήνες είχε πληρώσει για παρόμοιους λόγους άλλες 135.000 δολάρια!

Ο Νίκολα Γιόκιτς δεν ανέτρεψε απλώς την κατάσταση στη σειρά των ημιτελικών της Δύσης. Οι Νάγκετς ξεκίνησαν την πορεία τους με δύο εντός έδρας ήττες από τους Τίμπεργουλβς, αλλά ήταν σαρωτικοί στις επισκέψεις τους στη Μινεσότα, ισοφάρισαν και πλέον προηγούνται με 3-2 νίκες.

Πέραν από την... φόρα των Τιμπεργουλβς που έκοψαν απότομα οι πρωταθλητές του ΝΒΑ, μετέφεραν και τον εκνευρισμό στη Μινεσότα και ειδικά στον Ρούντι Γκομπέρ. Ο Γάλλος σέντερ, ο οποίος βραβεύτηκε για μία ακόμα φορά ως κορυφαίος αμυντικός του «μαγικού πλανήτη» δεν επιβεβαίωσε την φήμη του, ούτε τον προσωπικό του τίτλο, ειδικά στα τρία τελευταία παιχνίδια με αντίπαλο τον Joker. Ο Σέρβος έκανε... πάρτι και ο αντίπαλός του έχασε τη συγκέντρωσή του και τα έβαλε με τους διαιτητές. Κάτι που βέβαια είναι προνομιακό του πεδίο.

Δεν είναι λίγες οι φορές που ο Ρούντι Γκομπέρ τα έχει... βάλει με τους ρέφερι. Μάλιστα, πριν από σχεδόν δύο μήνες οι δηλώσεις του περί εμπλοκής των διαιτητών σε στοιχήματα είχαν αναστατώσει το επαγγελματικό πρωτάθλημα των ΗΠΑ, που του είχε στείλει ένα βαρύ πρόστιμο. Τα 100.000 δολάρια που πλήρωσε πάντως, δεν τον... συμμόρφωσαν.

Μάλιστα, στο Game 4, δηλαδή στην δεύτερη ήττα της ομάδας του, από τον εκνευρισμό του κατά τη διάρκεια του αγώνα έκανε το «money gesture». Μία χειρονομία που υποδηλώνει, κατά την άποψη αυτού που την κάνει -του Γκομπέρ στη συγκεκριμένη περίπτωση- πως οι διαιτητές χρηματίστηκαν. Και πως δεν είναι λογικές οι αποφάσεις τους παρά μόνο αν υπάρχει κάτι... ύποπτο.

Ο Ρουντι Γκομπέρ πλέον είναι σίγουρος: «Ο στοιχηματισμός αγώνων, επηρεάζει τις αποφάσεις των διαιτητών»
NBA

13:25 - 09.03.2024

Ο Ρουντι Γκομπέρ πλέον είναι σίγουρος: «Ο στοιχηματισμός αγώνων, επηρεάζει τις αποφάσεις των διαιτητών»

Μετάνιωσε για την χειρονομία που έκανε προς τους διαιτητές, διότι «στοίχησε στην ομάδα μου», αλλά ο Ρούντι Γκομπέρτ των Μινεσότα Τίμπεργουλβς είναι πεπεισμένος πως κάτι δεν πάει καλά με τους ρέφερις στο ΝΒΑ...

Δεν είναι η πρώτη φορά που έχει χειρονομήσει με τέτοιο τρόπο ο Γκομπέρ γι' αυτό και το νέο πρόστιμο που του έστειλε το ΝΒΑ είναι 75.000 δολάρια. Την πρώτη φορά ήταν 35.000 τώρα υπερδιπλασιάστηκε (λόγω ανέντιμου πρότερου βίου) και συνολικά ο 32χρονος σέντερ έχει ξεπεράσει τις 200.000 σε «δωρεές».