Τόσο ξύλο σε μία φάση δεν πέφτει ούτε στο μποξ: Ο Γιόκιτς δεν... χαμπαριάζει! (vid)

Τόσο ξύλο σε μία φάση δεν πέφτει ούτε στο μποξ: Ο Γιόκιτς δεν... χαμπαριάζει! (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 16:33 - 12.04.2024 / Ανανεώθηκε: 16:36 - 12.04.2024

Οι Τίμπεργουλβς απώλεσαν την κορυφή της Δύσης όταν συνάντησαν τον Νίκολα Γιόκιτς και τους Νάγκετς. Προσπάθησαν με την σκληρή άμυνά τους να κάνουν τον Joker να υποφέρει. Ο Σέρβος όμως, απάντησε με τον ίδιο τρόπο: Σπρωξιές εκείνοι; Σπρωξιές κι αυτός...

Τη μέρα που οι πρωταθλητές Νάγκετς επέστρεψαν στην κορυφή της Δύσης (τα ξημερώματα της Πέμπτης 11/4), τα κατάφεραν γιατί νίκησαν τους σφετεριστές της κορυφής: Τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς, την ομάδα με την καλύτερη άμυνα στο ΝΒΑ και με τον Ρούντι Γκομπέρ, ο οποίος θεωρείται (αν δεν είναι) ο καλύτερος ψηλός αμυντικός -μαζί με τον rookie Βικτόρ Ουεμπανιαμά- σε ολόκληρη τη λίγκα.

Μόνο που ο Γάλλος βρέθηκε αντιμέτωπος με τον Νίκολα Γιόκιτς, που δεν μπορεί να τον σταματήσει κανείς. Ούτε καν ο κακός του εαυτός. Ο Joker έβαλε 41 πόντους και οδήγησε την ομάδα του στην επιτυχία, μόνο που για να σκοράρει το μόνο που δεν έκανε ήταν να περάσει μέσα από Συμπληγάδες Πέτρες.

H εξέλιξη των ειδών: Ο Νίκολα Γιόκιτς και οι ακόλουθοί του επεμβαίνουν στο DNA των ψηλών
NBA

15:28 - 22.02.2024

H εξέλιξη των ειδών: Ο Νίκολα Γιόκιτς και οι ακόλουθοί του επεμβαίνουν στο DNA των ψηλών

Αρχικά λέγονταν απλώς «πεντάρια», μετά καθιερώθηκε ο όρος «πίβοτ» και κατέληξαν τελικά να ονομάζονται «σέντερ». Η ιστορία των ψηλών του μπάσκετμπολ ξεκινάει από τους άχαρους μόνιμους κατοίκους της ρακέτας και φθάνει μέχρι τον Νίκολα Γιόκιτς και την... σχολή του, που με τα προσόντα και τον εξελιγμένο τρόπο παιχνιδιού τους δημιουργούν την ανάγκη να «βαπτιστούν» ξανά οι ψηλοί γιατί το «σέντερ» ξεπεράστηκε!

Διότι, όλα τα υπόλοιπα εμπόδια που εμφανίστηκαν μπροστά του, αλλά... κανένα πρόβλημα. Ξεπεράστηκαν. Ο Γιόκιτς δέχθηκε δεκάδες σπρωξιές στον αγώνα, δυναμικά φάουλ από τους προσωπικούς αντιπάλους του και γενικά απ' όποιον περνούσε δίπλα του.

Μόνο που στην πορεία της κόντρας των δύο ομάδων, δημιουργήθηκε και μία φάση που καταγράφηκε, διαδόθηκε και περιγράφει ακριβώς τι έζησε ο MVP των περσινών τελικών και δύο φορές Πολυτιμότερος Παίκτης της κανονικής διάρκειας (2021, 2022) που θεωρεί σχεδόν βέβαιο πως σύντομα θα γίνουν... τρεις (οι βραβεύσεις του).

Λίγο πριν το τέλος της τρίτης περιόδου κι ενώ εκείνη τη στιγμή η Μινεσότα ήταν μπροστά στο σκορ (79-76) ο Γιόκιτς ξεκίνησε μία φάση που ρίχνει σπρωξιά στον Γκομπέρ και εκείνος κάπως επιδεικτικά «κατεδαφίζεται». Στη συνέχεια, ο Τζέιντεν ΜακΝτάνιελς επίσης συναντά τον Σέρβο και αρχίζουν μία... κοκκορομαχία. Ο τελευταίος ξεφεύγει και ξαφνικά ο Γκομέρ (εν τω μεταξύ είχε... αναστηθεί) εμφανίζεται και πάλι μπροστά του.

Με το σώμα του όμως, τον πετά εκτός τροχιάς, τον βγάζει από μπροστά του και σκοράρει!

Πλέον, οι Ντένβερ Νάγκετς με ρεκόρ 56-24 και δύο παιχνίδια μπροστά τους μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας βρίσκονται στην κορυφή, που δεν την έχουν εξασφαλίσει ακόμα (οι Τιμπεργουλβς και οι Θάντερ έχουν 55-25), αλλά την ελέγχουν απόλυτα.