Ο Νίκος Γκάλης θα αναγορευθεί Επίτιμος Διδάκτορ του ΑΠΘ στις 2 Μαΐου

Νίκος Γκάλης

i

© Intime

Ο Νίκος Γκάλης θα αναγορευθεί Επίτιμος Διδάκτορ του ΑΠΘ στις 2 Μαΐου

Γιώργος Γαβριλάκης 11:27 - 24.04.2023 / Ανανεώθηκε: 11:29 - 24.04.2023

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσαλονίκης ανακοίνωσε την ημερομηνία που θα διεξαχθεί η τιμητική τελετή στο πρόσωπο του Νίκου Γκάλη. Ο 65χρονος θρύλος του μπάσκετ στις 2/5 θα αναγορευθεί Επίτιμος Διδάκτορ.

Στα τέλη του Φλεβάρη ο Πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης, Νίκος Παπαϊωάννου, είχε ενημερώσει τον Νίκο Γκάλη για την πρόθεση της ακαδημαϊκής κοινότητα να αναγορευθεί ως Επίτιμος Διδάκτορ και τώρα ανακοινώθηκε ότι στις 2 του Μάη -εντός των εγκαταστάσεων του ΑΠΘ- θα διεξαχθεί η τιμητική τελετή. 

«Η μέχρι σήμερα σεμνή και ταπεινή συμπεριφορά ενός τόσο προβεβλημένου ανθρώπου, αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και καθορίζει τη διαφορά μεταξύ του πρόσκαιρου και του διαχρονικού», αναφέρει η ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος. 

H Μπάγερν περιμένει με αγωνία την ανακοίνωση του Λάσο
EUROLEAGUE

09:49 - 24.04.2023

H Μπάγερν περιμένει με αγωνία την ανακοίνωση του Λάσο

Ο Πάμπλο Λάσο το Σάββατο (22/4) είχε προϊδεάσει τον... κόσμο με ανάρτησή του στα social media για μία ανακοίνωση που θα κάνει τη Δευτέρα (24/4) και η Μπάγερν Μονάχου που θέλει όσο τίποτα άλλο τον Ισπανό τεχνικό περιμένει με ανυπομονησία και με αγωνία την απόφασή του - Η Εφές τον προσέγγισε, αλλά οι Γερμανοί φαίνεται πως έχουν τον πρώτο λόγο.

«ο Νίκος Γκάλης, σε κάθε ευκαιρία, δείχνει την κοινωνικά υπεύθυνη στάση του απέναντι στα καθημερινά προβλήματα της κοινωνίας και της πόλης όπου ζει και συνεχίζει να προσφέρει όποτε του ζητηθεί». 

Στην εκδήλωση αναμένεται να παρευρεθούν ιστορικά αθλητικά πρόσωπα, συμπαίκτες του Γκάλη, αλλά και εκπρόσωποι της πολιτικής. Αρχικά, η τελετή αναγόρευσης του 65χρονου «Γκάνγκστερ» ήταν προγραμματισμένη για τις 3 Μαρτίου, αλλά λόγω των ημερών πένθους για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών είχε αναβάλει την τελετή.