Οι Πίστονς με τη νίκη τους στο Σικάγο απέφυγαν ένα... χρυσό βατόμουρο

Οι Πίστονς με τη νίκη τους στο Σικάγο απέφυγαν ένα... χρυσό βατόμουρο

Γιώργος Γαβριλάκης 09:34 - 28.02.2024 / Ανανεώθηκε: 09:36 - 28.02.2024

Με την επικράτησή τους στο Σικάγο οι Ντιτρόιτ Πίστονς έφθασαν τις 9 νίκες σε 58 αγώνες και δεν είναι περήφανοι για την επίδοσή τους αυτή, αλλά τουλάχιστον απέφυγαν την χειρότερη συλλογή επιτυχιών σε μία σεζόν. Αρνητικό ρεκόρ που κατέχει η Σάρλοτ από τη σεζόν 2011-12.

Η συζήτηση για το αν η φετινή έκδοση των Ντιτρόιτ Πίστονς «αντικατοπτρίζει» την χειρότερη ομάδα όλων των εποχών έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό. Πριν καν τα Πιστόνια με τις 28 σερί τους ήττες γκρεμίσουν κάθε προηγούμενη επίδοση αυτής της διαδοχής. 

Και μάλιστα η συζήτηση αυτή, έχει φθάσει και μέχρι την Ευρώπη. Που κάποιοι παίκτες, όπως ο Τσίμα Μονέκε της Μπασκόνια, που έχει παίξει στο ΝΒΑ, θεωρεί πως «οι Πίστονς δεν θα ήταν ανταγωνιστικοί στην EuroLeague» και «το πολύ πολύ να έπαιζαν στα Play In»

Μόνο που με τη νίκη τους στο Σικάγο, τα ξημερώματα της Τετάρτης (28/2) ακόμα κι αν χάσουν όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια που απομένουν, θα είναι πιο... αποδοτικοί από τους Σάρλοτ Μπόμπκατς (νυν Χόρνετς) της σεζόν 2011-12.

Διότι, αυτή τη στιγμή το Ντιτρόιτ έχει ρεκόρ 9-49, απομένουν 24 ματς για το τέλος της κανονικής διάρκειας και ακόμα κι αν ολοκληρώσουν την πορεία με 9-73 ναι μεν δεν θα είναι περήφανοι, αλλά θα έχουν νικήσει το 10,9% των αγώνων που έδωσαν

Η υπέροχη πτήση του ΝτεΡόζαν και το 360 lay up στην εκπνοή της επίθεσης των Μπουλς (vids)
NBA

08:44 - 28.02.2024

Η υπέροχη πτήση του ΝτεΡόζαν και το 360 lay up στην εκπνοή της επίθεσης των Μπουλς (vids)

Ο ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν απογειώθηκε έκανε μία πλήρη περιστροφή γύρω από τον εαυτό τους και άφησε τη μπάλα στο καλάθι ενώ ο χρόνος έληγε. Μία φάση τους σταρ των Σικάγο Μπουλς, που βάζει υποψηφιότητα από τώρα για το Τop 10 όλης της σεζόν.

Κι αυτό το ποσοστό είναι μεγαλύτερο από αυτό της επιτυχίας των Μπομπκατς προ δωδεκαετίας. Τότε που η σεζόν υπό τα δεδομένα του lock out που είχε προηγηθεί ολοκληρώθηκε στα 66 παιχνίδια της regular season (αντί για 82) και η ομάδα της Σάρλοτ κατάφερε με το ζόρι να επικρατήσει στα επτα εξ αυτών. Δηλαδή, με έναν γρήγορο αλλά σωστό υπολογισμό, αυτό αφορά στο 10,6% των αγώνων.

Tags: