Ο Ουεμπανιαμά έκανε την πιο... ξεκούραστη τάπα όλων των εποχών (vid)

Ο Ουεμπανιαμά έκανε την πιο... ξεκούραστη τάπα όλων των εποχών (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 09:14 - 28.02.2024 / Ανανεώθηκε: 09:15 - 28.02.2024

Χωρίς καν να ξεκολλησει τα πόδια του απο το παρκέ, απλώς απλώνοντας το δεξί του χέρι ο Βικτόρ Ουεμπανιαμά των Σπερς έκανε μπλοκ στον Μόντε Μόρις των Τίμπεργουλβς.

Σε μία αγωνιστική μέρα που περιελάμβανε 11 αγώνες, μεταξύ των οποίων και η νίκη των Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο απέναντι στους Σάρλοτ Χόρνετς, δημιουργήθηκαν πολλά σπουδαία στιγμιότυπα. 

Όπως, για παράδειγμα, το εντυπωσιακό-περιστροφικό lay up του ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν των Σικάγο Μπουλς. Μόνο που ο 34χρονος σταρ το έχει ξανακάνει στην καριέρα του. Με τον ίδιο τρόπο και το ίδιο στυλ.Βέβαια και ο Βικτόρ Ουεμπανιαμά έχει κάνει εντυπωσιακές τάπες, μα σαν και αυτή που έκανε στον Μόντε Μόρις δεν έχουμε ξαναδεί από τον 20χρονο Γάλλο. Διότι, αυτή τη φορά δεν χρειάστηκαν καν να πηδήξει για να σταματήσει την προσπάθεια του γκαρντ των Μινεσότα Τίμπεργουλβς. Αρκούσε το άνοιγμα των άνω άκρων του. 

Δείτε το ξανά και ξανά! Το buzzer beater του Μαξ Στρους από τα 17 μέτρα που «σκότωσε» τους Μάβερικς (vids)
NBA

07:33 - 28.02.2024

Δείτε το ξανά και ξανά! Το buzzer beater του Μαξ Στρους από τα 17 μέτρα που «σκότωσε» τους Μάβερικς (vids)

Ο Μαξ Στρους πήρε τη μπάλα στα 2'' και στην εκπνοή σούταρε πίσω από το κέντρο του γηπέδου. Οι Καβαλίερς με αυτό το απίθανο καλάθι, αλλά και τα προηγούμενα τέσσερα τρίποντα που έβαλε ο ίδιος, στα τελευταία τέσσερα λεπτά κόντρα στους Μάβερικς, πήραν τρομερή νίκη με 119-118.

Το Νο 1 του Draft 2023, που εντυπωσιάζει και με τα αγωνιστικά του χαρίσματα, αλλά και με τα φυσικά του προσόντα, έχει ύψος 224 εκατοστά και όταν απλώνει τα χέρια του θυμίζει… εξωγήινο πλάσμα. Ο Μόρις προσπάθησε να ευστοχίσει παρά το γεγονός ότι ο Wemby τον επιτηρούσε. Μέχρι που πίστεψε πως του ξέφυγε, αλλά όταν πήγε να αφήσει τη μπάλα στο καλάθι, δεν κατάλαβε καν πως αυτή σταμάτησε στην παλάμη του αντιπάλου του.