Ο νόμος του Ντόντσιτς στο Τορόντο, το Λος Άντζελες ανήκει στον «βασιλιά» ΛεΜπρόν

Λούκα Ντόντσιτς

Ο νόμος του Ντόντσιτς στο Τορόντο, το Λος Άντζελες ανήκει στον «βασιλιά» ΛεΜπρόν

Χρήστος Τσάλτας 08:19 - 29.02.2024 / Ανανεώθηκε: 08:33 - 29.02.2024

Ο Λούκα Ντόντσιτς έκανε ακόμα μια σπουδαία εμφάνιση και οδήγησε τους Ντάλας Μάβερικς σε εκτός έδρας νίκη κόντρα στους Ράπτορς, την ώρα που ο ΛεΜπρόν Τζέιμς ηγήθηκε και οδήγησε τους Λέικερς σε νίκη στο ντέρμπι του Λος Άντζελες.

Η δράση ήταν καταιγιστική για ακόμα μια βραδιά στα παρκέ του ΝΒΑ, με τις «μάχες» για τα πλέι οφ να κορυφώνονται.

Μετά την ήττα από τους Κλίβελαντ Καβαλίερς και κυρίως με τον τρόπο με τον οποίο ήρθε αυτή, οι Ντάλας Μάβερικς ταξίδεψαν στο Τορόντο χωρίς διάθεση για νέες απώλειες. Ο Λούκα Ντόντσιτς είχε κέφια και με 30 πόντους, 11 ριμπάουντ και 16 ασίστ κατέγραψε ακόμα ένα μεγαλοπρεπές triple double, οδηγώντας την ομάδα του σε σημαντική νίκη, παρά τους 28 πόντους του Ιμάνουελ Κουίκλι, για την ομάδα του Καναδά.

Το παιχνίδι των Κλίπερς με τους Λέικερς ήταν ντέρμπι σε όλη τη διάρκεια, με τις δύο ομάδες να τα δίνουν όλα για τη νίκη. Στο τέλος όμως, «μίλησε» ο λόγος του Βασιλιά. Ο ΛεΜπρόν Τζέιμες με 34 πόντους και 8 ασίστ πήρε την ομάδα στις πλάτες του και την οδήγησε σε μεγάλη νίκη, που ανεβάζει τους Λέικερς στο 32-28 και αφήνει πίσω τα σκαμπανεβάσματα. Την ίδια ώρα που οι 26 πόντοι και τα 7 ριμπάουντ του Καουάι Λέοναρντ δεν αρκούσαν για να αλλάξουν τον ρου του αγώνα.

Ο Νίκολα Γιόκιτς ήταν... σβήστός για ακόμα ένα βράδυ, κατέγραψε triple double με 14 πόντους, 14 ριμπάουντ και 11 ασίστ, όμως ο πρωταγωνιστής των Ντένβερ Νάγκετς ήταν ο Τζαμάλ Μάρεϊ, με τον Καναδό γκαρντ να μετράει 32 πόντους με 13/ 15 σουτ οδηγώντας την ομάδα του σε άνετη νίκη απέναντι στους Σακραμέντο Κινγκς, που παρατάχθηκαν για ακόμα ένα παιχνίδι χωρίς τον Σάσα Βεζένκοφ. Ο Κίγκαν Μάρεϊ μέτρησε 21 πόντους και ο Ντομάντας Σαμπόνις 13 πόντους και 10 ριμπάουντ, όμως δεν αρκούσαν για την ομάδα του Μάικ Μπράουν.

Από το υπόλοιπο πρόγραμμα ξεχωρίζει η δύσκολη νίκη των Σικάγο Μπουλς, απέναντι στους Κλίβελαντ Καβαλίερς με τον ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν να μετράει 35 πόντους και 10 ριμπάουντ, την ώρα που ο Άντονι Έντουαρντς με 34 πόντους οδηγούσε εκ του ασφαλούς τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς που έφτασαν τις 42 νίκες στην τρέχουσα regular season.

Τα αποτελέσματα της βραδιάς στο ΝΒΑ:

Τορόντο Ράπτορς - Ντάλας Μάβερικς 125-136

Ιντιάνα Πέισερς - Νιου Όρλινς Πέλικανς 123-114

Σικάγο Μπουλς - Κλίβελαντ Καβαλίερς 132-123

Μινεσότα Τίμπεργουλβς - Μέμφις Γκρίζλις 110-101

Ντένβερ Νάγκετς - Σακραμέντο Κινγκς 117-96

Λος Άντζελες Κλίπερς - Λος Άντζελες Λέικερς 112-116