Ο Γιάννης Μπουρούσης στο Sportal για την παραμονή της Καρδίτσας: «Ήθελα να μπω να παίξω, ήταν πολύ δύσκολο για μένα»!

Ο Γιάννης Μπουρούσης στο Sportal για την παραμονή της Καρδίτσας: «Ήθελα να μπω να παίξω, ήταν πολύ δύσκολο για μένα»!

Γιάννης Πάλλας 15:50 - 09.04.2023 / Ανανεώθηκε: 15:53 - 09.04.2023

Ο πρόεδρος της Καρδίτσας Γιάννης Μπουρούσης μιλάει στο Sportal για το θρίλερ που έζησε κόντρα στον Ιωνικό και πως βίωσε τα τελευταία δραματικά λεπτά.

Μια από τις πιο έντονες στιγμές της καριέρας του βίωσε ο Γιάννης Μπουρούσης, όχι πλέον με την φανέλα του παίκτη, αλλά με το κοστούμι του προέδρου της Καρδίτσας στο «do or die» παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής της Basket League!

Η Θεσσαλική ομάδα παρέμεινε στην κατηγορία πραγματοποιώντας μια μεγάλη ανατροπή με τον Ρόμπερτ Γκάλινατ στο δεύτερο ημίχρονο. Εκεί, όπου όλα έδειχναν να μην πηγαίνουν καλά, η πίεση και το άγχος να «χτυπάνε» κόκκινο, ο Αμερικανός γκαρντ «πήρε τ’ όπλο του» και «καθάρισε» το ματς.

Ο Γιάννης Μπουρούσης έχοντας περάσει λίγες ώρες από τη μεγάλη επιτυχία, μιλάει αποκλειστικά στο Sportal για όσα βίωσε μέχρι την ώρα που έπιασε το μικρόφωνο να ευχαριστήσει τον κόσμο.

«Από πέρσι που αγωνιζόμουν στην Καρδίτσα ως παίκτης έγινε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να πετύχουμε το στόχο που είχαμε βάλει. Αυτή η προσπάθεια ολοκληρώθηκε με μια μεγάλη επιτυχία, η οποία αν μη τι άλλο έδειξε ότι δεν ήμασταν μια φωτοβολίδα που ήρθε στην Basket League για να πέσει έναν χρόνο μετά, αλλά ήρθαμε για να μείνουμε» υποστηρίζει ο «ισχυρός άνδρας» της Καρδίτσας.

«Αποδείξαμε ότι δεν είμαστε φωτοβολίδα»!

Το κλειστό «Γιάννης Μπουρούσης» της Θεσσαλικής πόλης γέμισε ασφυκτικά και ο κόσμος έδωσε την απαιτούμενη ώθηση για να φτάσει η Καρδίτσα στη νίκη-παραμονής.

«Αυτό που θέλω να τονίσω είναι πως εξωαγωνιστικά έγινε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια όλη τη χρονιά από τους χορηγούς που ήρθαν και στήριξαν την προσπάθεια μας, θέλω να τους ευχαριστήσω γι’ αυτό, γιατί χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσαμε να λειτουργήσουμε και να πετύχουμε τον στόχο μας» εξηγεί ο Γιάννης Μπουρούσης, που προτρέπει τον κόσμο να το χαρεί και να το ευχαριστηθεί.

«Είναι μια πολύ σημαντική στιγμή για την πόλη μας, για την Καρδίτσα, να το χαρεί ο κόσμος και αυτό που θέλω να τους πω είναι να έρθουν στη συνέχεια ακόμη πιο κοντά στην ομάδα» εξηγεί ο πρόεδρος της Θεσσαλικής ομάδας.

«Ήταν δύσκολο για μένα»

Βέβαια, μέχρι να φτάσει στη νίκη χρειάστηκε την ώρα του αγώνα να αλλάξει πολλές θέσεις! Προφανώς, αντιλήφθηκε για μια ακόμη φορά πως είναι διαφορετικό να έχεις την τύχη στα χέρια σου και διαφορετικό να περιμένεις να διαμορφωθούν οι εξελίξεις από άλλους (παίκτες).

«Ήταν πάρα πολύ δύσκολο για μένα και στην ουσία ήταν η πρώτη φορά που ένιωθα αυτό το συναίσθημα να είμαι εκτός και να μην μπορώ να παίξω!» επισημαίνει ο Γιάννης Μπουρούσης και συμπληρώνει: «Γι’ αυτό και κάποιες φορές μέσα στη σεζόν μου πέρασε από το μυαλό να ξαναπαίξω! Το αισθάνθηκα ξανά και σ’ αυτό το τελευταίο και πολύ σημαντικό παιχνίδι για την παραμονή στην κατηγορία. Ήθελα να μπω να αγωνιστώ, αλλά αυτό πλέον δεν γίνεται γιατί έχω επιλέξει ένα άλλο πόστο για να προσφέρω».

«Θα στενοχωριόμουν πολύ αν δεν τα καταφέρναμε»

Η Καρδίτσα σ’ ένα μεγάλο κομμάτι του παιχνιδιού βρίσκονταν πίσω στο σκορ, αλλά στο τέλος τα κατάφερε. «Έγινε μεγάλη προσπάθεια και στο τέλος τα καταφέραμε. Θα στενοχωριόμουν πολύ αν δεν πετυχαίναμε τον στόχο μας. Όμως, τέλος καλό όλα καλά, προχωράμε...».

Το φινάλε της σεζόν που είχε πολύ άγχος, πολλές εργατώρες ενασχόλησης με την ομάδα και πολύ πίεση τον βρήκε στο τραπέζι της γραμματείας με το μικρόφωνο στο χέρι! «Ήθελα να ευχαριστήσω τον κόσμο για τη στήριξη του και τη βοήθεια στην ομάδα, ήταν η στιγμή της ολοκλήρωσης μιας προσπάθειας που ξεκίνησε πέρσι και έκλεισε με την παραμονή στην κατηγορία που ήταν και ο βασικός στόχος μας» κατέληξε.