Ο Κώστας Αντετοκούνμπο στο Sportal: «Ξέρουμε τον τρόπο για να κερδίσουμε τον Ολυμπιακό»

Χρήστος Τσάλτας 11:44 - 18.02.2024 / Ανανεώθηκε: 16:26 - 18.02.2024

Ο Κώστας Αντετοκούνμπο μιλάει στο Sportal για την πρόκριση του Παναθηναϊκού στον τελικό του Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδας και δίνει το σύνθημα για επιστροφή του τριφυλλιού στις κατακτήσεις τροπαίων.

Το δεύτερο από τα τρία βήματα που απαιτούνται στο Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδας έγινε για τον Παναθηναϊκό. Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν αντιμετώπισε τον Άρη, στον ημιτελικό και επιβάλλοντας τον ρυθμό της σε όλο το 40λεπτο κατάφερε να φτάσει στη νίκη και παράλληλα να επιστρέψει στον τελικό του θεσμού μετά το... διάλειμμα της περσινής σεζόν.

Οι «πράσινοι» θα έχουν έτσι την ευκαιρία να διεκδικήσουν τον τίτλο και παράλληλα να επιστρέψουν στις κατακτήσεις τροπαίων. Άλλωστε ήδη μετρούν έναν χαμένο τελικό, απέναντι στον Ολυμπιακό στο Super Cup της Ρόδου και ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας είναι μια ευκαιρία για εκτόξευση της ψυχολογίας της ομάδας, αλλά και για προσθήκη ενός ακόμα τροπαίου στην πλούσια συλλογή του συλλόγου.

Για να συμβούν όλα αυτά χρειάστηκε να βγουν μπροστά αρκετοί παίκτες, με τον Κώστα Αντετοκούνμπο να είναι ένας εξ αυτών, κάνοντας τη δουλειά και με το παραπάνω στο παρκέ του κλειστού «Δύο Αοράκια». Τόσο αυτός όσο και οι συμπαίκτες του ήταν προετοιμασμένοι για την αναμέτρηση στο μέγιστο βαθμό και πλέον εστιάζουν στον τελικό του Κυπέλλου.

«Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, πολύ physical, όπως είδαν όλοι. Γίνανε πολλά σφυρίγματα, αλλά ευτυχώς πήραμε τη νίκη και ετοιμαζόμαστε για τον τελικό», ανέφερε αρχικά μιλώντας στην κάμερα του Sportal ο χαρισματικός σέντερ, που δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην αποβολή του Ματίας Λεσόρ, αλλά και την αντίδραση που έδειξε η ομάδα του.

Διότι παρά την απουσία του Γάλλου από το παρκέ το τριφύλλι δεν έχασε την ενέργειά του σε κανένα σημείο του αγώνα. «Πραγματικά ήμασταν έτοιμοι. Ξέραμε ότι θα γίνουν πολλά πράγματα, θα σφυρίζονταν πολλές τεχνικές ποινές και ήμασταν έτοιμοι για να διεκδικήσουμε το παιχνίδι».

Και τώρα τελικός. Και τώρα... Ολυμπιακός. Στον ορίζοντα υπάρχει μόνο η αναμέτρηση με τους Πειραιώτες. Ήδη άλλωστε το τριφύλλι μετράει έναν χαμένο τελικό στη σεζόν, αυτόν απέναντι στην ομάδα του Πειραιά, για το Super Cup.

Το παιχνίδι αυτό όμως δεν είναι στην σκέψη των παικτών του Εργκίν Αταμάν. «Δεν θα έλεγα πως υπάρχει στο μυαλό μας. Αυτή η ήττα ήρθε στην αρχή της σεζόν. Έχουμε και 2 παιχνίδια με τον Ολυμπιακό τα οποία έχουμε κερδίσει και νομίζω πως ξέρουμε πώς να τους κερδίσουμε. Αυτό θα μας βοηθήσει στο παιχνίδι της Κυριακής», υπογράμμισε ο διεθνής σέντερ, που για ακόμα μια φορά έδειξε πως έχει ανταποκριθεί στα «θέλω» του προπονητή του.

Ο ρόλος του μεγαλώνει όλο και περισσότερο και αυτό τον κάνει να νιώθει όλο και πιο άνετα στο παρκέ. «Νιώθω πολύ άνετα. Είμαι πολύ χαρούμενος που μπορώ να βοηθήσω την ομάδα μου αμυντικά και επιθετικά και μπορώ να βοηθάω την ομάδα μου και προσπαθώ να γίνομαι καλύτερος σε κάθε παιχνίδι».

Κλείνοντας αναφέρθηκε στην συνύπαρξη με τον Κέντρικ Ναν. Οι δυο τους συνεργάστηκαν άψογα σε δύο φάσεις στην τέταρτη περίοδο, δείχνοντας πως έχουν χτίσει ήδη χημεία στο παρκέ. «Είναι πιο εύκολο γιατί όλη η άμυνα είναι συγκεντρωμένη πάνω σε αυτόν και παίρνεις ανοιχτές φάσεις, όπως έγινε και στο τέταρτο δεκάλεπτο του αγώνα με τον Άρη που μου έδωσε δύο ανοιχτά alley-oop και σίγουρα βοηθάει πάρα πολύ την ομάδα να ανοίξει τους χώρους».

Sportal Sunday Live με Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός για τον τελικό του Final 8 & το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός