Ο Μόουζες Ράιτ στο Sportal: «Κερδίζουμε και αφήνουμε τον θόρυβο μακριά από την ομάδα - Αυτό απολαμβάνω στον Ολυμπιακό»

Μόουζες Ράιτ

Ο Μόουζες Ράιτ στο Sportal: «Κερδίζουμε και αφήνουμε τον θόρυβο μακριά από την ομάδα - Αυτό απολαμβάνω στον Ολυμπιακό»

Χρήστος Τσάλτας 11:12 - 17.02.2024

Ο Ολυμπιακός έκανε το πρώτο βήμα για την διατήρηση των κεκτημένων στο Κύπελλο Ελλάδα και ο Μόουζες Ράιτ εξήγησε στο Sportal τι έκανε η ομάδα του με τον σωστό τρόπο για να φτάσει στη νίκη στον προημιτελικό, ενώ στάθηκε στον ημιτελικό που ακολουθεί.

Η αποστολή του Ολυμπιακού στην Κρήτη είναι μία και ξεκάθαρη, να επαναλάβει ό,τι και το 2022, αλλά και το 2023, προσθέτοντας έναν ακόμα τίτλο στη συλλογή του. Τα τελευταία χρόνια η ομάδα του Πειραιά άλλωστε μετράει διαδοχικές κατακτήσεις τροπαίων, κάτι που έχει διατηρήσει την όρεξη σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Αυτό φάνηκε και στον προημιτελικό με το Περιστέρι. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ήταν καταιγιστική απέναντι στους κυανοκίτρινους, δεν άφησε το πόδι από το γκάζι και στο φινάλε του αγώνα έφτασε σε μια άνετη επικράτηση, στο remake του περσινού τελικού του θεσμού, στο ίδιο γήπεδο.

Οι Πειραιώτες πήγαν το τέμπο εκεί που το ήθελα, με τον Μόουζες Ράιτ να δίνει λύσεις σε ακόμα ένα παιχνίδι, βγάζοντας ενέργεια τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Γεγονός που ήταν και το ζητούμενο στο παιχνίδι με την ομάδα των δυτικών προαστίων.

«Ήταν η πρώτη μου παρουσία σε Final 8, οπότε αυτό που ήθελα ήταν να βγάλω ενέργεια και να φτιάξω φάσεις σε άμυνα και επίθεση», ανέφερε μιλώντας στο Sportal με το πέρας του αγώνα, για να σταθεί σε όσα έκαναν καλά αυτός και οι συμπαίκτες του, για να έρθει το θετικό αποτέλεσμα.

Η άμυνα ήταν το σημείο αναφοράς του Ολυμπιακού σε ακόμα μια νίκη του. «Παίξαμε άμυνα και τρέξαμε στο τρανζίσιον. Αυτό μας βοήθησε να κρατήσουμε τον έλεγχο και να φτάσουμε στη νίκη. Αντιδράσαμε καλά όταν το Περιστέρι μείωσε στους 8 πόντους τη διαφορά. Ξέραμε ότι στο πρώτο μέρος ήμασταν μπροστά με διαφορά και στο δεύτερο μέρος κρατήσαμε τον έλεγχο».

Η νίκη ήρθε απέναντι στην ομάδα του Βασίλη Σπανούλη, ο ίδιος έκλεψε την παράσταση με την ενέργεια που έβγαλε, όμως την ίδια ώρα στάθηκε στη συνεισφορά των συμπαικτών του. «Ήταν πολύ ωραία εμπειρία για μένα η πρώτη μου νίκη στο Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδας. Έχω βετεράνους που με βοηθάνε να κάνω τη δουλειά. Τους ακολουθώ ώστε να κάνουμε όλοι τη δουλειά με τον σωστό τρόπο», εξήγησε επί του θέματος, πριν αναφερθεί στον ημιτελικό του Σαββάτου.

Ο Προμηθέας περιμένει τους Πειραιώτες, όμως για τον Ολυμπιακό τα δεδομένα είναι συγκεκριμένα και δεν αλλάζουν.

«Θα ξεκουραστούμε για το παιχνίδι του Σαββάτου, θα φάμε καλά, θα είμαστε σε θέση να πάρουμε δυνάμεις και να εστιάσουμε στο παιχνίδι που έρχεται. Ήταν πολύ καλό για εμάς που κερδίσαμε και αφήσαμε τον θόρυβο μακριά από την ομάδα. Είμαστε απόλυτα προσηλωμένοι σε αυτό που πρέπει να κάνουμε σαν ομάδα».

Κλείνοντας, ρωτήσαμε τον εκρηκτικό σέντερ για τον ρόλο που έχει στα ενδότερα του Ολυμπιακού, αλλά και το πόσο απολαμβάνει να βρίσκεται στο παρκέ. Η απάντησή του έδειξε πολλά για το κλίμα που υπάρχει στα ενδότερα των Πειραιωτών.

«Πραγματικά απολαμβάνω όταν κάνω μια τάπα ή μια καλή αμυντική προσπάθεια. Όλοι δείχνουν να το απολαμβάνουν. Όλοι είναι ενωμένοι και η επικοινωνία είναι σε πολύ καλά επίπεδα, ακόμα και σε άσχημες στιγμές η ομάδα μένει ενωμένη και αυτό είναι πολύ σημαντικό για τη συνέχεια», ήταν τα λόγια του.