O Μπαρτζώκας θεωρεί πως ο Σακίλ ΜακΚίσικ είναι περισσότερο πόιντ γκαρντ απ' ό,τι σμολ φόργουορντ
i

© Intime

O Μπαρτζώκας θεωρεί πως ο Σακίλ ΜακΚίσικ είναι περισσότερο πόιντ γκαρντ απ' ό,τι σμολ φόργουορντ

Γιώργος Γαβριλάκης 13:12 - 07.03.2024 / Ανανεώθηκε: 17:23 - 07.03.2024

Μιας και ο Ολυμπιακός... ξέμεινε από γκαρντ, λόγω τραυματισμών, ο κόουτς Γιώργος Μπαρτζώκας θύμισε πως ο Σακίλ ΜακΚίσικ «έχει όλα τα προσόντα για να μας βοηθήσει, όπως κάνει τόσα χρόνια» και μάλλον του έχει αναθέσει... μυστική αποστολή κόντρα στη Βίρτους Μπολόνια.

Ειδικά τώρα που έχει επιστρέψει δυναμικά και έχει βρει τον ρυθμό του ο... κλασσικός ρόλος του Σακίλ ΜακΚίσικ στον Ολυμπιακό είναι να εμφανίζεται να αλλάζει τον ρυθμό του παιχνιδιού, με την ενέργεια που τον διακρίνει και τον διακατέχει, αλλά και με τις αρετές του -ειδικά στον αιφνιδιασμό.

Μιας όμως, που ο Ολυμπιακός το βράδυ της Πέμπτης (7/3) θα αντιμετωπίσει την Βίρτους Μπολόνια και ο κόουτς Γιώργος Μπαρτζώκας δεν θα έχει στη διάθεσή του ούτε τον Τόμας Ουόκαπ, μηδέ τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη, έχει προετοιμάσει κατάλληλα τον 34χρονος Αμερικανό, ώστε με την πολυμορφικότητα του ταλέντου του να βοηθήσει στις θέσεις των γκαρντ.

Άλλωστε, ο ίδιος ο 57χρονος τεχνικός, όπως εξήγησε στη media day λίγες ώρες πριν από το τζάμπολ της 28ης αγωνιστικής της EuroLeague, πως «ναι μεν χρησιμοποιείται κυρίως ως σμολ φόργουορντ, αλλά προσωπικά θεωρώ πως η θέση του είναι αυτή του σούτινγκ γκαρντ και είναι περισσότερο "άσος", απ' ότι "τριάρι"».

Ίσως με αυτόν τον τρόπο ήθελε να προετοιμάσει το τι θα δει ο κόσμος από τον ΜακΚίσικ στο ματς με τους Ιταλούς. Διότι, ο Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος και ο Μιχάλης Λούντζης είναι οι μόνοι δύο διαθέσιμοι παίκτες που εκτός από θεωρητικά και πρακτικά μπορούν να παίξουν ως πόιντ γκαρντ.

«Ο Σακίλ ταλαιπωρήθηκε αρκετά από τραυματισμούς, που μοιραία επηρέασαν το παιχνίδι του, που βασίζεται στην έκρηξη, στο γρήγορο πρώτο βήμα και γενικά στην ταχύτητα», πρόσθεσε ο Μπαρτζώκας, ενώ υπογράμμισε πως «ποτέ κανένας δεν αμφέβαλε για την ποιότητά του. Βρίσκεται αρκετοί καιρό στην ομάδα, σχεδόν τα ίδια χρόνια με μένα και είναι ένας αθλητής που ανήκει στο κορυφαίο επίπεδο. Όλοι ξέρουν πόσο δυναμικός και ανταγωνιστικός είναι και πόσο καθοριστικός. Μας έχει βοηθήσει να πάρουμε τίτλους, να πάμε στα Final Four» και αυτή τη φορά θα βοηθήσει και στην οργάνωση του παιχνιδιού.

Ο γιος του ΜακΚίσικ προσπαθεί να πει «Ολυμπιακός» και στο... περίπου τα καταφέρνει (vid)
EUROLEAGUE

12:36 - 07.03.2024

Ο γιος του ΜακΚίσικ προσπαθεί να πει «Ολυμπιακός» και στο... περίπου τα καταφέρνει (vid)

O Σακίλ ΜακΚίσικ παρέα με την σύντροφό του Μπέριλ, προσπαθούν να μάθουν το τέκνο του να λέει σωστά την αγαπημένη ομάδα της οικογένειας. Το «Ολυμπιακός» όμως, κατέληξε να λέγεται «Ομπιλαϊκός», αλλά σύντομα ο μικρός θα... ευστοχήσει!

Θα το κάνει απέναντι σε μία ομάδα «που είναι η ευχάριστη έκπληξη της διοργάνωσης», όπως δήλωσε ο Μπαρτζώκας και κατέληξε πως «ο κόουτς Λούκα Μπάνκι έχει κάνει σπουδαία δουλειά στη Βίρτους. Θα βρίσκονται σίγουρα στα Play Offs»

🔴Sportal Euroleague Show με Ολυμπιακός - Βίρτους Μπολόνια και όλη τη δράση της Πέμπτης

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!