Πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού σταματάει το μπάσκετ σε ηλικία 41 ετών

Ντέιβιντ Λόγκαν

i

©Intime

Πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού σταματάει το μπάσκετ σε ηλικία 41 ετών

Νίκος Καλαμπάκας 17:43 - 01.02.2024 / Ανανεώθηκε: 17:43 - 01.02.2024

Ο Ντέιβιντ Λόγκαν που στο παρελθόν είχε αγωνιστεί στον Παναθηναϊκό ανακοίνωσε το τέλος της καριέρας του σε ηλικία 41 ετών. Τελευταίος σταθμός του ήταν η ιταλική Σκαφάτι!

Σε ηλικία 41 ετών, ο Ντέιβιντ Λόγκαν ανακοίνωσε την απόσυρσή του από το μπάσκετ.

Ο Λόγκαν παίζει στην Ιταλία τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Αυτή τη σεζόν, εκπροσώπησε τη Σκαφάτι στην πρώτη κατηγορία του ιταλικού πρωταθλήματος (LBA), με μέσο όρο 11,4 πόντους ανά αγώνα.

«Σε αυτό το σημείο της καριέρας μου, νομίζω ότι έχω κάνει ό,τι μπορούσα να κάνω για το άθλημα. Θέλω να ευχαριστήσω τη γυναίκα και τα παιδιά μου για την υποστήριξη όλα αυτά τα χρόνια. Θέλω να ευχαριστήσω τον ατζέντη μου και κάθε ομάδα που έχω αγωνιστεί στο παρελθόν. Όταν κάτι τελειώνει αποτελεί την αρχή για κάτι άλλο», ανέφερε ο Λόγκαν στην ανακοίνωσή του.

Όλα αυτά τα χρόνια, έχει παίξει σε αρκετούς μεγάλους συλλόγους της EuroLeague, όπως η Μπασκόνια (2010-11), ο Παναθηναϊκός (2011-12) και η Μακάμπι Τελ Αβίβ (2012-13).

Το 2019, βοήθησε την Τρεβίζο να ανέβει στην LBA αφού έπαιξε στη δεύτερη κατηγορία. Ήταν ο MVP των πλέι οφ. Συνολικά, Λόγκαν έχει στην κατοχή του 6 διαφορετικά τρόπαια MVP από διάφορα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Στον Παναθηναϊκό είχε αγωνιστεί τη σεζόν 2011-2012 υπό τις οδηγίες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Ήταν παρτενέρε του Δημήτρη Διαμαντίδη στα γκαρντ και οι πράσινοι είχαν δώσει μάχη με τη Μακάμπι για να τον αποκτήσουν. Μάλιστα, η ομάδα του Ισραήλ τον έκανε δικό της μόλις αποδεσμεύτηκε από την ελληνική ομάδα. Είχε ανακοινωθεί στις 25/8 του 2011. 

Ο Λόγκαν είχε ανακοινώσει πριν την έναρξη της σεζόν ότι θα ήταν η τελευταία του στα παρκέ.

🔴Sportal Euroleague Show με Μπάγερν - Ολυμπιακός και όλη τη δράση της Πέμπτης