Ο Πολ Τζορτζ ανέστησε τους Κλίπερς, έκαναν την ανατροπή και νίκησαν τους Γκρίζλις (vids)

Πολ Τζορτζ

i

© photo by Ezra Shaw / Getty Images / Idea Images

Ο Πολ Τζορτζ ανέστησε τους Κλίπερς, έκαναν την ανατροπή και νίκησαν τους Γκρίζλις (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:31 - 06.03.2023 / Ανανεώθηκε: 08:43 - 06.03.2023

Στο Λ.Α. οι Κλίπερς αντιμετώπισαν τους Μέμφις Γκρίζλις, που δεν είχαν μαζί τους τον τιμωρημένο Τζα Μοραντ, «βυθίστηκαν» στην τρίτη περίοδο, αναγεννήθηκαν στην τέταρτη και επικράτησαν με 135-129 - Νίκες για Θάντερ και Μπλέιζερς που πιέζουν τη Δύση.

Κι ενώ είχε προηγηθεί μία περίοδος -η τρίτη- που οι Κλίπερς έδειχναν να καταρρέουν ο Πολ Τζορτζ… ήπιε το μαγικό φίλτρο και επέστρεψε σαν Γαλάτης στο τελευταίο δωδεκάλεπτο. Ολοκλήρωσε την παρουσία του με 42 πόντους και η ομάδα του Λος Άντζελες νίκησε τους Μέμφις Γκρίζλις με 135-129. 

Αυτή ήταν η πρώτη επιτυχία των Καλιφορνέζων μετά τη διακοπή για το All-Star Game και η πρώτη με τον Ράσελ Ουέστμπρουκ στην πρώτη πεντάδα τους. Βέβαια δεν ήταν αυτός που βοήθησε τον Τζορτζ να αντεπιτεθεί. Ο Ουέστμπρουκ είχε μόλις 9 πόντους, 5 ριμπάουντ και 6 ασίστ, αλλά ο Κουάι Λέοναρντ έδωσε πολλά περισσότερα: 34 πόντοι και 10 ριμπάουντ. 

Οι Γκρίζλις που είδαν τον Ντέσμον Μπέιν να αναλλαμβάνει πρωτοβουλίες και να τελείωνει το ματς με 30 πόντους δεν μπόρεσαν να κρατήσουν την πρωτοκαθεδρία τους μετά την επική παρουσία τους στην τρίτη περίοδο. Στο διάστημα της οποία επικράτησαν με επιμέρους σκορ 51-30! Μπήκαν στα τελευταία 12 λεπτά προηγούμενοι με 112-97, αλλά δεν κατάφεραν να διατηρήσουν το προβάδισμα.

Ο Τάιους Τζόουνς πήρε τη θέση του τιμωρημένου Τζα Μοράντ στην πρώτη πεντάδα και είχε 25 πόντους και 12 ασίστ. Η απουσία του νεαρού σταρ της ομάδας, λόγω της τιμωρίας του για την ανάρτηση ανάρμοστου υλικού στα social media, έχει επηρεάσει ποικιλοτρόπως την ομάδα του Μέμφις. Μάλιστα, ο Μοράντ που αρχικά ανακοινώθηκε ότι δεν θα παίξει στα επόμενα δύο παιχνίδια των Αρκούδων, πλέον είναι εκτός για αδιευκρίνιστο χρονικό διάστημα. Μέχρι να λάβει την ψυχολογική βοήθεια που χρειάζεται και να ξεπεράσει τους δαίμονές του και τη… μανία του με τα όπλα.

Οκλαχόμα Σίτι - Γιούτα: 129-119

Ο Σάι Τζίλντζεους-Αλεξάντερ επέστρεψε από τον τραυματισμό του και οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ νίκησαν τους Γιούτα Τζαζ με 129-119. Ο Καναδός σούπερ σταρ, ο οποίος έχει φέτος 31 πόντους μέσο όρο, αυτή τη φορά έβαλε 38 και οι Μορμόνοι δεν είχαν απάντηση. 

Πλέον, οι Θάντερ με ρεκόρ 30-34 και τον Τζίλτζεους-Αλεξάντερ και πάλι γερό και δυνατό μπαίνουν στην τελική ευθεία του… ονείρου τους. Η είσοδος στα play off φαντάζει πλέον ρεαλιστικός στόχος, αλλά θα πρέπει πρώτα να μπουν στις θέσεις που οδηγούν στα play in.

Ορλάντο - Πορτλαντ: 119-122

Στα τελευταία τρία λεπτά του αγώνα ο Ντέιμιαν Λίλαρντ είχε μονήμος τη μπάλα στα χέρια του. Η αξιοπιστία του είναι δεδομένη και για μία ακόμα φορά δεν απογοήτευσε το Πόρτλαντ. Έβαλε όλες τις κρίσιμες βολές, έφθασε τους 41 πόντους (δηλαδή 30 λιγότερους από το φετινό του ρεκόρ καριέρας) και οδήγησε τους Μπλέιζερς στη νίκη με 122-119 επί των Μάτζικ στο Ορλάντο.

Μπρούκλιν - Σάρλοτ: 102-86

Ο Μάικαλ Μπρίτζες συνεχίζει την εκπληκτική του παρουσία με τη φανέλα των Νετς. Αυτή τη φορά έβαλε 33 πόντους, εκ των οποίων οι 19 προσφέρθηκαν από τα χέρια του στην τελευταία περίοδο με 9/9 προσπάθειες. Με λίγα λόγια ήταν καταπληκτικός και καταλητικός, ενώ το Μπρούκλιν εξαιτίας του βλέπει με αισιοδοξία το μέλλον. Στο παρόν πάντως, απλώς πήραν μία νλίκη με 102-86 απέναντι στους Σάρλοτ Χόρνετς που το έχουν… παρατήσει για φέτος.

Χιούστον - Σαν Αντόνιο: 142-110

Αφού οι Ρόκετς πριν από λίγες ώρες νίκησαν τους Σπερς στο Σαν Αντόνιο, τώρα είπαν να επαναλάβουν το ίδιο αποτέλεσμα στην έδρα τους, το Χιούστον. Ο Τζέιλεν Γκριν έβαλε 31 πόντους και τα κατάφεραν με το εντυπωσιακό 142-110. Στο πλευρό του στάθηκε και ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ με 19 πόντους και 13 ασίστ, ενώ double double προσέφερε και ο Τούρκος σέντερ, Αλπερέν Σενγκούν με 15 πόντους και 14 ριμπάουντ.