«Ο Ντόντσιτς είναι επιπέδου Μάικλ Τζόρνταν»
i

© photo by Cole Burston / Getty Images / Ideal Images

«Ο Ντόντσιτς είναι επιπέδου Μάικλ Τζόρνταν»

Γιώργος Γαβριλάκης 14:02 - 31.01.2024 / Ανανεώθηκε: 10:03 - 02.02.2024

O Τζέισον Κιντ δεν είναι απλώς ο προπονητής του στους Ντάλας Μάβερικς. Είναι και ο άνθρωπος που θεωρεί πως ο Λούκα Ντόντσιτς «είναι καλύτερος από τον Ντιρκ Νοβίτζκι» και πως μπορεί να συγκριθεί μόνο με τους καλύτερους όλων των εποχών: Τον Τζόρνταν, τον ΛεΜπρόν και τον Κόμπι.

Στο Ντάλας, ο Ντιρκ Νοβίτζκι είναι ότι το απόλυτα σεβάσμιο πρόσωπο. Ένα άγαλμά του βρίσκεται έξω από το γήπεδο των Μάβερικς και γενικά ποτέ κανένας δεν έχει πει κακιά κουβέντα γι' αυτόν. 

Βέβαια, ο Γερμανός, θρύλος του ΝΒΑ, δεν έδωσε ποτέ του κανένα δικαίωμα. Αντίθετα, προσέφερε στους Καουμπόηδες το πρώτο και το μόνο πρωτάθλημα στην ιστορία τους και αυτό συνέβη το 2011, ενώ 20 χρόνια αγωνίστηκε στο κορυφαίο πρωτάθλημα και ποτέ δεν εγκατέλειψε τους Τεξανούς. Φόρεσε μόνο τη φανέλα αυτής της ομάδας, που πλέον καθορίζεται από το ταλέντο και τα πλούσια προσόντα ενός άλλου ευρωπαίου: Του Σλοβένου, Λούκα Ντόντσιτς, ο οποίος σύμφωνα με τον προπονητή του «είναι καλύτερος από τον Ντιρκ»

Αυτή είναι η γνώμη του κόουτς Τζέισον Κιντ, ο οποίος μάλιστα, ήταν ο συμπαίκτης και ο οργανωτής των Μάβερικς τη χρονιά που παρέα με τον Νοβίτζκι κατέκτησαν το δακτυλίδι. Ο Κιντ εξέφρασε την άποψη του στην ραδιοφωνική εκπομπή «The Downbeat» και μάλιστα δεν δίστασε να... προχωρήσει ακόμα παραπέρα. 

«Ο Λούκα βρίσκεται στην... ατμόσφαιρα του Μάικλ Τζόρνταν και των υπόλοιπων κορυφαίων όλων των εποχών. Του ΛεΜπρόν, του Κόμπι», πρόσθεσε ο Τζέισον Κιντ και κατέληξε πως «πρέπει να καταλάβει κανείς πόσο απίστευτα είναι αυτά που κάνει στα 24 του χρόνια. Το Ντάλας ποτέ δεν είδε κάτι τέτοιο στο παρελθόν. Και επαναλαμβάνω: Είναι ανώτερος του Ντιρκ, κάνει πράγματα στο παρκέ που ο Ντιρκ δεν μπορούσε να κάνει και τώρα υπάρχει η προοπτική με τα κατάλληλα άτομα γύρω του να κατακτήσουμε και πάλι το πρωτάθλημα». 

Ο Ντόντσιτς πριν από μερικές ώρες, κατέγραψε την τέταρτη καλύτερη επίδοση σε πόντους (σε ένα ματς) όλων των εποχών όταν έβαλε 73 πόντους κόντρα στους Ατλάντα Χοκς, ενώ μέχρι στιγμής την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο έχει καταγράψει 34,7 πόντους, 8,6 ριμπάουντ και 9,6 ασίστ μέσο όρο. 

Οι Λέικερς Νο 1 στις πωλήσεις και η φανέλα του Στέφεν Κάρι η πιο πολυπόθητη - Η θέση του Αντετοκούνμπο και οι εκπλήξεις
NBA

12:20 - 31.01.2024

Οι Λέικερς Νο 1 στις πωλήσεις και η φανέλα του Στέφεν Κάρι η πιο πολυπόθητη - Η θέση του Αντετοκούνμπο και οι εκπλήξεις

Το ΝΒΑ ανακοίνωσε τις πωλήσεις των εμφανίσεων για το πρώτο μισό της σεζόν και οι Λέικερς παραμένουν η πιο εμπορική ομάδα. Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς πάντως, δεν είναι ο σούπερ σταρ που ανήκει στην πρώτη θέση των προτιμήσεων. Διότι, εκεί βρίσκεται ο Στέφεν Κάρι!

Την περασμένη αγωνιστική περίοδο, οι Μαβερικς είχαν αποκλειστεί από τα Play Offs, αλλά φέτος δείχνουν αρκετά ισχυροί και σίγουροι για το τι μπορούν να πράξουν στο γήπεδο. Έχουν αυτή τη στιγμή ρεκόρ 26-21, βρίσκονται στην έβδομη θέση της δυτικής περιφέρειας και προσπαθούν να ενταχθούν στην πρώτη «εξάδα» που αποφεύγει τα Play In και οδηγεί με απευθείας πρόκριση στην post season.