Ο Χουχούμης κράτησε τους Dragons στην γερμανική Pro A!

Ο Χουχούμης κράτησε τους Dragons στην γερμανική Pro A!

Χρήστος Τσάλτας 09:01 - 29.04.2024 / Ανανεώθηκε: 10:10 - 21.05.2024

Ο Νίκος Χουχούμης μετακόμισε στη Γερμανία, για λογαριασμό των Άρτλαντ Ντράγκονς την Πρωτοχρονιά και εξελίχθηκε σε σημείο αναφοράς για την ομάδα του, η οποία κατάφερε να κερδίσει την παραμονή στην κατηγορία.

Όταν οι Άρτλαντ Ντάγκονς πλήρωσαν ρήτρα στον ΑΟ Μυκόνου για να αποκτήσουν τον Νίκο Χουχούμη βρίσκονταν στον πάτο της βαθμολογίας με ρεκόρ 1-13 και τις πιθανότητές παραμονής να είναι ελάχιστες. Μάλιστα απείχαν 3 νίκες από την προτελευταία θέση, κάτι που έκανε ακόμα πιο δύσκολο το έργο τους.

Ο Νίκος Χουχούμης όμως, από τη στιγμή που μετακόμισε στη Γερμανία εξελίχθηκε σε ηγέτης και σημείο αναφοράς για τους «δράκους». Αυτό γιατί συνέβαλε σε έναν απίστευτο δεύτερο γύρο, όπου η μία νίκη διαδεχόταν την άλλη και σε κρίσιμα σημεία της σεζόν.

Ο Έλληνας άσος ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του και την βοήθησε να φτάσει σε 10 νίκες στο διάστημα αυτό, με τους Ντράγκονς να εξασφαλίζουν την παραμονή τους στην κατηγορία μετά την εκτός έδρας νίκη κόντρα στην Φρανκφούρτη.

Στο διάστημα που αγωνίζεται στην Γερμανία στα 20 λεπτά που αγωνίζεται κατά μέσο όρο μετράει 13,5 πόντυος, 2,9 ασίστ, 2,7 ριμπάουντ και 40,2% στα σουτ εντός πεδιάς. Το πιο εντυπωσιακό μάλιστα είναι πως πρόκειται για τον πιο παραγωγικό παίκτη στην Pro A, ανά 40 λεπτά αγώνα, έχοντας κατά μέσο όρο 26,9 πόντους και 5,8 ασίστ, δείχνοντας πως έχει τον τρόπο να κάνει τη δουλειά και με το παραπάνω.

Στην Άρτλαντ έχουν κάθε λόγο να νιώθουν δικαιωμένοι για την επιλογή να «επενδύσουν» στο Νίκο Χουχούμη, ο οποίος σε πολλές περιπτώσεις πήρε την κατάσταση στα χέρια του και οδήγησε την ομάδα του εκ του ασφαλούς.

Tags: