Τι σημαίνει για την περίπτωση Πετρούσεφ η απόκτηση του Μήτρου Λονγκ από τον Ολυμπιακό

Φιλίπ Πετρούσεφ (αριστερά) και Ναζ Μήτρου Λονγκ

i

Sportal

Τι σημαίνει για την περίπτωση Πετρούσεφ η απόκτηση του Μήτρου Λονγκ από τον Ολυμπιακό

Νίκος Καλαμπάκας 17:06 - 21.11.2023 / Ανανεώθηκε: 17:11 - 21.11.2023

Ο Ολυμπιακός είναι ένα βήμα πριν την απόκτηση του Ναζ Μήτρου Λονγκ, ενώ παράλληλα ασχολείται με την περίπτωση του Φιλίπ Πετρούσεφ. Το Sportal.gr έχει το ρεπορτάζ...

Εβδομάδα μεταγραφικών εξελίξεων είναι αυτή που διανύουμε στον Ολυμπιακό. Οι Πειραιώτες είχαν επιβεβαιώσει δια στόματος Γιώργου Μπαρτζώκα ότι έχουν βγει στην αγορά και κοιτάζουν παίκτες προκειμένου να ενισχυθούν και αυτό γίνεται πράξη άμεσα, με το όνομα του Μήτρου Λονγκ να παίζει πλέον δυνατά και αυτό του Πετρούσεφ να βρίσκεται στο... background.

Ο Σέρβος σέντερ ανήκει στους Σακραμέντο Κινγκς όμως δεν είναι στα πλάνα του προπονητή της ομάδας και ο ίδιος δεν λέει όχι σε μια ενδεχόμενη επιστροφή του στην Euroleague.

Η πορεία του Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια στο κορυφαίο πρωτάθλημα της Ευρώπης έχει κάνει την ομάδα πόλο έλξης για κάθε παίκτη που θέλει να αγωνιστεί στο τοπ επίπεδο και έτσι ο Πετρούσεφ έχει πολλούς και καλούς λόγους να σκέφτεται να γίνει κάτοικος Πειραιά!

Έχοντας τους Φαλ και Μιλουτίνοφ ήδη στο δυναμικό του, σε περίπτωση που αποκτήσουν και τον Σέρβο σέντερ οι ερυθρόλευκοι ισχυροποιούν ακόμα περισσότερο την ήδη «αχτύπητη» front line τους, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα στους ανταγωνιστές τους ότι και φέτος επιθυμία όλων στο λιμάνι είναι να βρεθεί η ομάδα σε ένα ακόμα Final Four, διεκδικώντας το τρόπαιο της Euroleague.

Ο Μήτρου Λονγκ και ο Πετρούσεφ

Τα δεδομένα σε μια σεζόν μπορούν να ανατραπούν από τη μια στιγμή στην άλλη, κάτι που ο Ολυμπιακός κατάλαβε πολύ καλά την προηγούμενη εβδομάδα. Οι τραυματισμοί των Μιλουτίνοφ και Γκος χτύπησε «καμπανάκι» στο μεγάλο λιμάνι της χώρας, αναγκάζοντας τον κόουτς Μπαρτζώκα να αλλάξει το πλάνο του όσον αφορά τον μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας.

Διαβάσατε ήδη τις προηγούμενες ημέρες πως ο Έλληνας προπονητής μεταπήδησε με διαφορά λίγων ημερών στο «είμαστε στην αγορά για δύο παίκτες» από το «Δεν πουλάω τους παίκτες μου που μας έφεραν έως εδώ».

Οι συνθήκες πάντα δημιουργούν τις καταστάσεις και ο Ολυμπιακός πλέον δεν έχει άλλο δρόμο από αυτόν της ενίσχυσης. Η αρχή φαίνεται ότι γίνεται με τον Ναζ Μήτρου Λονγκ, έναν παίκτη με σύνθετο ρόλο ο οποίος μπορεί να μην έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Euroleague μέχρι το ξεκίνημα του δεύτερου γύρου, αφού ήδη έχει αγωνιστεί στο πρωτάθλημα με τη Ζάλγκιρις, όμως θα μπει κατευθείαν στα «βαθιά» στην Basket league. 

Για να καταλάβετε καλύτερα την τελευταία φράση, ο Μήτρου Λονγκ αναμένεται να αποκτήσει το επόμενο διάστημα ελληνικό διαβατήριο, όπως άλλωστε έχει κάνει και ο αδερφός του, Ελάιζα. Αυτό σημαίνει ότι ο Ουόκαπ θα πάρει πολύτιμη βοήθεια στους αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος, προκειμένου να είναι πιο «φρέσκος» στα ματς της Euroleague. Όταν δε επιστρέψει στη δράση και ο Γκος, ο Ολυμπιακός θα έχει μια υπερπλήρη γραμμή γκαρντ, ικανή να φτάσει την ομάδα εκεί που ονειρεύονται οι άνθρωποι της και ο κόσμος της!

Πάμε όμως τώρα στα του Πετρούσεφ. Ο παίκτης δεν χρειάζεται να δείξει τα διαπιστευτήριά του. Τον γνωρίζει όλη η Ευρώπη από τις εμφανίσεις του με την Εφές και τον Ερυθρό Αστέρα πέρυσι. Μόνο τυχαίο δεν είναι άλλωστε το γεγονός ότι το καλοκαίρι οι σειρήνες του ΝΒΑ ήχησαν για εκείνον.

Και μπορεί η εμπειρία του στην άλλη άκρη του Ατλαντικού να μην ήταν και η καλύτερη, όμως αυτό δεν σημαίνει κάτι. Άλλωστε, υπάρχουν πολλά παραδείγματα παικτών που στην Ευρώπη ήταν «πρώτα βιολιά» και στις ΗΠΑ δεν είχαν την ανάλογη απόδοση. Θυμηθείτε παλιότερα το παράδειγμα των Σπανούλη και Παπανικολάου, δείτε τώρα την πορεία του Μίτσιτς στην Οκλαχόμα.

Ο Πετρούσεφ σε περίπτωση που αποκτηθεί είναι ο παίκτης που αναζητούσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Ο ίδιος ο κόουτς δήλωσε ότι η ομάδα δεν θα κάνει προσθήκες μόνο και μόνο για να γεμίσει το ρόστερ της, αλλά θα αποκτήσει παίκτες που θα την ανεβάσουν επίπεδο και θα βοηθήσουν στην επίτευξη των στόχων της.

Οι λόγοι που ο Μπαρτζώκας επιλέγει τον Μήτρου Λονγκ - Γιατί δεν στράφηκαν οι Πειραιώτες σε NBAer
EUROLEAGUE

12:19 - 21.11.2023

Οι λόγοι που ο Μπαρτζώκας επιλέγει τον Μήτρου Λονγκ - Γιατί δεν στράφηκαν οι Πειραιώτες σε NBAer

Ο Ολυμπιακός κινείται για την απόκτηση του Ναζ Μήτρου Λονγκ και το Sportal.gr εξηγεί τους λόγους που οι «ερυθρόλευκοι» αποφάσισαν να επενδύσουν στον παίκτη που μέχρι στιγμής φοράει τα χρώματα της Ζάλγκιρις!

Πετρούσεφ και Μήτρου Λονγκ, είναι τέτοιοι. Καθένας για τους δικούς του λόγους...