Ένα ευχέλαιο: Ο Ολυμπιακός έχει δει να τραυματίζονται οι 11 από τους 17 παίκτες του - Ποιοι έχουν «γλιτώσει»

Γιώργος Μπαρτζώκας

i

© Intime

Ένα ευχέλαιο: Ο Ολυμπιακός έχει δει να τραυματίζονται οι 11 από τους 17 παίκτες του - Ποιοι έχουν «γλιτώσει»

Aχιλλέας Μαυροδόντης 15:50 - 16.11.2023 / Ανανεώθηκε: 16:54 - 16.11.2023

Ο Ολυμπιακός έχει πληγωθεί τρομερά από τους τραυματισμούς τη σεζόν που διανύουμε, καθώς 16(!) φορές οι παίκτες του αντιμετώπισαν πρόβλημα! Το Sportal αναλύει…

«Έπρεπε να κάνουμε ευχέλαιο στην αρχή της χρονιάς και δεν το κάναμε, πρέπει μάλλον να το κάνουμε τώρα εσπευσμένα. Τα προηγούμενα χρόνια είχαμε έναν φοβερό παππά, με τον οποίο δεν κάναμε τραυματισμό όλη τη σεζόν. Γι' αυτό ήμασταν και επιτυχημένοι. Φέτος δεν τον κάναμε και για αυτό είμαστε γεμάτοι τραυματίες». Αυτά είπε ο Γιώργος Μπαρτζώκας στο πλαίσιο της media day του Ολυμπιακού ενόψει του αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα και δεν έχει άδικο.

Ο Ολυμπιακός έχει δει 16(!) φορές τους παίκτες του να τραυματίζονται τη φετινή σεζόν, με την ομάδα του Πειραιά να μην έχει καταφέρει να κάνει προπόνηση χωρίς απόντες από την πρώτη κιόλας ημέρα της προετοιμασίας!

Τελευταίος «λαβωμένος» ήταν ο Νάιτζελ Ουίλιαμς – Γκος, ο οποίος ήρθε να προστεθεί στους ήδη υπάρχοντες τραυματίες (Μιλουτίνοφ και ΜακΚίσικ), με τα πράγματα να ζορίζουν επικίνδυνα για τον Γιώργο Μπαρτζώκα, ο οποίος έχει μόνιμα… πονοκέφαλο όποτε προετοιμάζει την ομάδα του για αγώνα.

Συνολικά αυτοί οι 16 τραυματισμοί είναι σε 11 παίκτες, με 15 από τις περιπτώσεις να αναγκάζουν τον εκάστοτε αθλητή να μείνει εκτός δράσης. Μόνο ο Ουόκαπ άντεξε και έπαιξε με πόνους απέναντι στην Παρτίζαν.

Ο Ουίλιαμς – Γκος έχει τραυματιστεί τρεις φορές φέτος, ενώ Σακίλ ΜακΚίσικ, Νίκολα Μιλουτίνοφ και Λουκ Σίκμα από δύο. Παράλληλα, οι μοναδικοί… Survivors τη φετινή σεζόν είναι οι Κώστας Παπανικολάου, Αϊζάια Κάνααν, Μιχάλης Λούντζης, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Γιώργος Τανούλης και ο νεαρός Τάσος Ροζακέας.

Πώς, μέσα σε μια τέτοια κατάσταση, να μπορέσει να ετοιμάσει κανονικά στην ομάδα του ο Γιώργος Μπαρτζώκας;

Γιώργος Μπαρτζώκας Γιώργος Μπαρτζώκας/©Intime

Αναλυτικά οι 16 τραυματισμοί του φετινού Ολυμπιακού:

Σακίλ ΜακΚίσικ (2): *Επέμβαση στο διάφραγμα *Οστικό οίδημα στην μηριαία τροχιλία και αλλοιώσεις στον τένοντα του τετρακεφάλου

Παναγιώτης Τσάμης: Αρθροσκόπηση στο γόνατο

Βενιαμίν Αμπόσι: Τραυματισμός στον αστράγαλο

Νάιτζελ Ουίλιαμς Γκος (3): *Ενοχλήσεις στον οπίσθιο μηριαίο δικέφαλο και μυϊκό σπασμό *Τενοντίτιδα στον δεξί αχίλλειο *Θλάση στην μυοτενόντια συμβολή της μακράς κεφαλής του δικέφαλου μηριαίου στο δεξί πόδι.

Ίγκι Μπραζντέικις: Τενοντίτιδα στο αριστερό γόνατο

Λουκ Σίκμα (2): *Τενοντίτιδα στον αριστερό αχίλλειο *Αιμάτωμα στο γαστροκνήμιο

Μουστάφα Φαλ: Διάταση έσω πλαγίου

Νίκολα Μιλουτίνοφ (2): *Τενοντίτιδα στο αριστερό γόνατο *Κάταγμα στο δάχτυλο του δεξιού ποδιού

Άλεκ Πίτερς: Διάταση αριστερής ακρωμιοκλειδικής

Τζορτζ Πάπας: Τράβηγμα

Τόμας Ουόκαπ: Σφίξιμο στη μέση (έπαιξε με τον πόνο του)

🔴Sportal Euroleague Show για το Ολυμπιακός - Ερυθρός Αστέρας και όλη τη δράση της Πέμπτης