Η Euroleague θυμήθηκε τον Τζος Τσίλντρες (vids & pics)

Τσίλντρες - Κλέιζα

i

Intime

Η Euroleague θυμήθηκε τον Τζος Τσίλντρες (vids & pics)

Aχιλλέας Μαυροδόντης 20:02 - 15.08.2023 / Ανανεώθηκε: 20:09 - 15.08.2023

Ο Ολυμπιακός το καλοκαίρι του 2008 έκανε το μεγάλο μπαμ και έφερε στην Ευρώπη έναν σταρ του ΝΒΑ, τον Τζος Τσίλντρες. Η Euroleague λοιπόν, θυμήθηκε τον πρώην αστέρα των Πειραιωτών.

Στις 23 Ιουλίου του 2008 ο Τζος Τσίλντρες ανακοινώθηκε και επίσημα από τον Ολυμπιακό, μεταγραφή που έκανε ντόρο σε Ευρώπη και Αμερική, αλλά και κόστισε πολλά εκατομμύρια στους αδελφούς Αγγελόπουλος.

Ο Τσίλντρες υπέγραψε συμβόλαιο τριετούς διάρκειας, έναντι περίπου 20 εκατομμυρίων δολαρίων, με τον ίδιο να μην κρύβει τον ενθουσιασμό του στις πρώτες του στιγμές στην Ελλάδα. «Ο Ολυμπιακός είναι ένας μεγάλος οργανισμός και μετά την επίσκεψή μου στην Αθήνα η επιλογή ήταν πολύ εύκολη», ήταν τα πρώτα λόγια του Τσίλντρες με την άφιξη του στο "Intercontinental".

Ο Αμερικανός δεν παρέλειψε να αναφερθεί τότε και στους αδερφούς Αγγελόπουλους: « Οι αδελφοί Αγγελόπουλοι έπαιξαν ιδιαίτερα σημανικό ρόλο στην απόφασή μου να πω το "ναι". Ήθελαν πολύ να έρθω εδώ, μου το έδειξαν και αυτό βάρυνε τελικά στην οριστική απόφασή μου. Μετά τη συνάντηση με τον Παναγιώτη Γιαννάκη είδα πως μπορούσα να ταιριάξω στη φιλοσοφία του κόουτς».

Είναι χαρακτηριστικό πως ορισμένοι δημοσιογράφοι στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικο άρχισαν τότε να γράφουν για τους αδερφούς Αγγελόπουλους, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι δείχνουν διατεθειμένοι να φέρουν στον Ολυμπιακό μέχρι και τον ΛεΜπρον Τζέιμς...

Ο Τζος Τσίλντρες ©Intime

Έκτοτε πολλοί μεγάλοι παίκτες επέλεξαν την Ευρώπη. Ο Τσίλντρες ήταν όμως ένα από τα πρώτα ονόματα που έκαναν το ταξίδι στα πράιμ τους και όχι στη δύση της καριέρας τους. Αυτό λοιπόν, σήμαινε πολλά, παρότι στα δύο χρόνια του στον Πειραιά ο παίκτης δεν κατέκτησε όλα όσα θα ήθελε με τους Ερυθρόλευκους.

Ο Τανούλης δεν αποκτήθηκε απλά για να... κοιτάζει στον Ολυμπιακό
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

22:16 - 14.08.2023

Ο Τανούλης δεν αποκτήθηκε απλά για να... κοιτάζει στον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός επένδυσε πάνων στον Γιώργο Τανούλη το φετινό καλοκαίρι, με τους Ερυθρόλευκους να έχουν σκοπό να δώσουν χρόνο στον νεαρό ψηλό, ο οποίος υπολογίζεται ως τρίτος ψηλός της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα.

15 χρόνια μετά, η Euroleague θυμήθηκε τον άλλοτε σταρ του Ολυμπιακού, ανεβάζοντας ένα ποστ με φωτογραφίες του. Φαίνεται λοιπόν πως ο Τζος Τσίλντρες (δικαίως) δεν έχει ξεχαστεί ακόμη…