Εύκολη νίκη της Σερβίας επί του Πουέρτο Ρίκο με MVP τον Μιλουτίνοφ!

Νίκολα Μιλουτίνοφ

i

FIBA

Εύκολη νίκη της Σερβίας επί του Πουέρτο Ρίκο με MVP τον Μιλουτίνοφ!

Νίκος Καλαμπάκας 16:52 - 28.08.2023 / Ανανεώθηκε: 17:18 - 28.08.2023

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ ήταν ο κορυφαίος του παρκέ στην αναμέτρηση Πουέρτο Ρίκο - Σερβία για τη 2η αγωνιστική του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIBA που έληξε με σκορ 94-77 υπέρ της ευρωπαϊκής ομάδας.

Η Σερβία πήρε άνετη νίκη κόντρα στο Πουέρτο Ρίκο στο ματς τους για τη 2η αγωνιστική του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIBA. Έχοντας MVP τον Νίκολα Μιλουτίνοφ και άξιους συμπαραστάτες τους Μπογκντάνοβιτς και Γιόβιτς, οι παίκτες του Πέσιτς δεν δυσκολεύτηκαν κόντρα στην ομάδα της Κεντρικής Αμερικής και έτσι «ζευγάρωσαν» τις νίκες τους στον Β όμιλο του τουρνουά, εξασφαλίζοντας το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Οι Σέρβοι έδειξαν από νωρίς τα... δόντια τους στους αντιπάλους τους, αφού ξεκίνησαν τον αγώνα με σερί 8-0, δείχνοντας ποιος θα είναι το αφεντικό. Το Πουέρτο Ρίκο έδειξε ανίκανο να αντιδράσει και αρκέστηκε από νωρίς στον ρόλο του... κυνηγού του σκορ. Η πρώτη περίοδος βρήκε τους τελικούς νικητές στο +12, ενώ το δεύτερο δεκάλεπτο ήταν εφιαλτικό για τους ηττημένους, που είδαν τη Σερβία να ανοίγει το γκάζι και να τελειώνει το ημίχρονο έχοντας διαφορά 30 πόντων (27-57).

Η ροή του αγώνα δεν είχε μεταβολές ούτε στον χρόνο που απέμενε. Τα δύο τελευταία δεκάλεπτα κύλησαν με τους Σέρβους να κάνουν... συντήρηση και να διατηρούν τη διαφορά τους. Το Πουέρτο Ρίκο κατάφερε να μειώσει μόνο όταν οι παίκτες του Πέσιτς «έσβησαν τις μηχανές», έχοντας εηξασφαλίσει τη νίκη.

Κορυφαίος της αναμέτρησης ήταν ο Νίκολα Μιλουτίνοφ. Ο παίκτης του Ολυμπιακού σημείωσε 12 πόντους και μάζεψε 15 ριμπάουντ, συγκεντρώνοντας 25 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης. Για τους Σέρβους απουσίασε ο Φιλίπ Πετρούσεφ ο οποίος έμεινε εκτός για προληπτικούς λόγους, αφού τον ταλαιπωρεί ένας μικροτραυματισμός

Δεκάλεπτα: 15-27, 27-57, 58-75, 77-94

Ο Λυκογιάννης στο Pre-Game του Sportal: «Ίσως αυτή η Εθνική να μας εκπλήξει» (vid)
WORLD CUP

16:00 - 28.08.2023

Ο Λυκογιάννης στο Pre-Game του Sportal: «Ίσως αυτή η Εθνική να μας εκπλήξει» (vid)

Ο Άρης Λυκογιάννης βρέθηκε καλεσμένος στο Pre-Game του Sportal ενόψει του αγώνα της Ελλάδας απέναντι στις ΗΠΑ, με τον έμπειρο κόουτς να αναφέρεται εκτενώς στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Το Mundobasket 2023 στο sportal.gr

Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.