Ο Σρούντερ έκανε τη δουλειά του και η Γερμανία νίκησε στο όριο τους Αυστραλούς

Ο Σρούντερ έκανε τη δουλειά του και η Γερμανία νίκησε στο όριο τους Αυστραλούς

Γιώργος Γαβριλάκης 13:32 - 27.08.2023 / Ανανεώθηκε: 13:42 - 27.08.2023

Οι Γερμανοί έδειξαν... καρδιά και ο Ντένις Σρούντερ το ταλέντο του. Με 30 πόντους ο σταρ των Τορόντο Ράπτορς οδήγησε τα «Πάντσερ» στη νίκη με 85-82 επί της Αυστραλίας και η πρώτη θέση του ομίλου (Ε) έχει πάρει τα χρήματα των Γερμανών.

Λίγη ώρα μετά σπουδαίο παιχνίδι της Δομινικανής Δημοκρατίας κόντρα στην Ιταλία και τη νίκη της ομάδας από τη χώρα της Καραϊβικής, την σκυτάλη του εντυπωσιασμού πήρε η Γερμανία. Πριν από την έναρξη της κόντρα της με την Αυστραλία είχε θεωρηθεί ως το κορυφαίο ματς της ημέρας στο πρόγραμμα του Παγκοσμίου Κυπέλλου και οι δύο ομάδες υπερασπίστηκαν στο παρκέ τη... φήμη τους. Μόνο που στο τέλος κέρδισαν οι Γερμανοί και το σκορ οριστικοποιήθηκε στο υπέρ τους 85-82

Για να συμβεί αυτό, ο παραδοσιακός (πλέον) ηγέτης των «Πάντσερ», ο Ντένις Σρούντερ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής. Ο γκαρντ των Τορόντο Ράπτορς κάλυψε άψογα το κενό στην επίθεση που έχει δημιουργήσει ο τραυματισμός του Φραντζ Βάγκνερ των Ορλάντο Μάτζικ και με 30 πόντους, αλλά και 8 ασίστ, οδήγησε την κατάσταση μέχρι την επιτυχία. Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη των Γερμανός (μετά από αυτή της πρεμιέρας κόντρα στη Φινλανδία) και απομένει το ματς με την Ιαπωνία. Αν κερδίσουν θα πάνε ως αήττητοι στη δεύτερη φάση της διοργάνωσης. 

Πέραν του Σρούντερ καταπληκτική και καθοριστική ήταν η προσφορά του Μαόντο Λο της Αρμάνι Μιλάνο. Είχε 20 πόντους με 4/8 τρίποντα και από αυτούς τους δύο προέκυψαν περισσότεροι από τους μισούς πόντους στην ομάδα. Αυτοί ήταν που έκαναν τους Αυστραλούς να... υποφέρουν. Από την πλευρά τους ο Πάτι Μιλς ήταν (ξανά) πρώτος σκόρερ με 21 πόντους, αλλά έκανε καθοριστικά λάθη στις κομβικές επιθέσεις που έκριναν τον νικητή. 

Πλέον, οι Αυστραλοί θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί πως κινδυνεύουν ακόμα και με πρόωρο αποκλεισμό. Διαθέτουν πολύ ταλέντο και 8 παίκτες που αγωνίζονται στο ΝΒΑ, αλλά την τρίτη αγωνιστική θα πρέπει αν θέλουν να επιβιώσουν να νικήσουν την Φινλανδία του All-Star φόργουορντ των Γιούτα Τζαζ, Λάουρι Μάρκανεν. 

Η προστασία του Παπαγιάννη μέσω Θανάση και τα «κλειδιά - Παπ»: Τα συμπεράσματα για την Εθνική εν όψει... Νέας Ζηλανδίας
FIBA WORLD CUP

12:30 - 27.08.2023

Η προστασία του Παπαγιάννη μέσω Θανάση και τα «κλειδιά - Παπ»: Τα συμπεράσματα για την Εθνική εν όψει... Νέας Ζηλανδίας

Η πρώτη εικόνα της Εθνικής στο Παγκόσμιο Κύπελλο ήταν θετική και το Sportal καταγράφει όλα τα νέα δεδομένα στο παιχνίδι της «γαλανόλευκης». Η «προστασία» του Παπαγιάννη, ο μπαλαντέρ Θανάσης, τα hustle plays και το κλίμα στα ενδότερα.

Τα δεκάλεπτα: 25-24, 44-49, 66-62, 82-85

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Κουκς 9 (5 ριμπάουντ), Έξουμ 9, Γκίντι 17, Τζος Γκριν 6, Ινγκλς 5, Κέι 5, Μιλς 21 (5 ριμπάουντ, 6 ασίστ), Ριθ 8, Θάιμπουλ 2, Ουάιτ. 
ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Μπόνγκα 9, Γκίφι 2, Χόλατζ, Λο 20 (4/8 τρίποντα), Ομπστ 2 (0/5 σουτ), Σρούντερ 30 (5/9 τρίποντα, 8 ασίστ), Τάις 9, Τίμαν 2, Φόγκτμαν 7 (6 ριμπάουντ), Μο Βάγκνερ 4.


Το Mundobasket 2023 στο sportal.gr 
Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.

Tags: