Η πρώτη πεντάδα του νέου Παναθηναϊκού - Αδιαθεσία για τον Εργκίν Αταμάν πριν το φιλικό με την Κρκα

Κώστας Σλούκας

Η πρώτη πεντάδα του νέου Παναθηναϊκού - Αδιαθεσία για τον Εργκίν Αταμάν πριν το φιλικό με την Κρκα

Ηλίας Λαλιώτης 19:35 - 04.09.2023 / Ανανεώθηκε: 19:40 - 04.09.2023

Ο Εργκίν Αταμάν, παρά την αδιαθεσία που ένιωσε πριν το φιλικό με την Κρκα στη Σλοβενία, βρέθηκε στον πάγκο κι έδειξε τις διαθέσεις του για τη νέα χρονιά, με ταυτόχρονη παρουσία Σλούκα και Βιλντόζα στην αρχική πεντάδα.

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στη Σλοβενία για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του και αντιμετώπισε το απόγευμα της Δευτέρας την Κρκα Νόβο Μέστο, στο πρώτο φιλικό -προπονητικού χαρακτήρα- για τη νέα σεζόν.

Ο Εργκίν Αταμάν, παρότι είχε μια αδιαθεσία με ενοχλήσεις στο στομάχι, βρέθηκε κανονικά στο γήπεδο και στον πάγκο της ομάδας και έδειξε τις σκέψεις του για την ομάδα που ετοιμάζει, με την πεντάδα που επέλεξε να ξεκινήσει την αναμέτρηση.

Με ξέσπασμα στο τέλος ήρθε η νίκη στο πρώτο φιλικό του νέου Παναθηναϊκού (vids+stats)
EUROLEAGUE

20:34 - 04.09.2023

Με ξέσπασμα στο τέλος ήρθε η νίκη στο πρώτο φιλικό του νέου Παναθηναϊκού (vids+stats)

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε 91-80 της Κρκα Νόβο Μέστο στο πρώτο φιλικό προετοιμασίας, με τον Κώστα Σλούκα να κάνει την πρώτη του εμφάνιση με την πράσινη φανέλα και τον Γκραντ να κάνει την... ανατροπή - Πρώτος σκόρερ με 21 πόντους ο Μπαλτσερόφσκι, πολύ καλή εμφάνιση από Αντετοκούνμπο, ξεχώρισε το δίδυμο Σλούκα-Βιλντόζα

Σλούκας, Βιλντόζα, Γκριγκόνις, Μαντζούκας και Μπαλτσερόφσκι βρέθηκαν στο παρκέ με την έναρξη της αναμέτρησης. Από τη στιγμή που οι απουσίες των διεθνών (Ερνανγκόμεθ, Λεσόρ, Παπαπέτρου, Μωραΐτης) και του τραυματία Μήτογλου δεν έχουν να κάνουν με τους γκαρντ που έχει διαθέσιμους, είναι ξεκάθαρο πως ο Τούρκος προπονητής σκοπεύει να χρησιμοποιεί μαζί και για αρκετή ώρα το δίδυμο Σλούκας - Βιλντόζα.

Ακόμα είναι πολύ νωρίς για ουσιαστικά συμπεράσματα φυσικά, αλλά είναι μια καλή ένδειξη των προθέσεων του Αταμάν. Περισσότερα βέβαια θα δούμε στα επόμενα φιλικά παιχνίδια (την Πέμπτη αντιμετωπίζει στη Λιουμπλιάνα τη Τσεντεβίτα), με τα ματς του «Παύλος Γιαννακόπουλος» να αποτελούν την πρόβα τζενεράλε για τη νέα σεζόν.

Συνοπτικά το συνολικό πρόγραμμα των φιλικών προετοιμασίας του Παναθηναϊκού:

4/9: KK Krka Novo mesto - Παναθηναϊκός

7/9: Cedevita Olimpija – Παναθηναϊκός

9/9: U-BT Cluj Napoca – Παναθηναϊκός (Τουρνουά «Νίκος Φάσουρας»)

10/9: Περιστέρι bwin – Παναθηναϊκός (Τουρνουά «Νίκος Φάσουρας»)

13/9: Περιστέρι bwin - Παναθηναϊκός

16/9: Παναθηναϊκός – Fenerbahce BEKO Istanbul («NICK GALIS INTERNATIONAL TOURNAMENT»)

17/9: Παναθηναϊκός – Maccabi Playtika Tel Aviv («NICK GALIS INTERNATIONAL TOURNAMENT»)

23-24/9: 5ο τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» με τη συμμετοχή των Anadolu Efes, Partizan Mozzart Bet Belgrade και Bayern Munich