Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός για το... δεξί στην Euroleague!

Γιαννούλης Λαρεντζάκης

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός για το... δεξί στην Euroleague!

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός κοντράρονται στο ΟΑΚΑ για την πρώτη αγωνιστική της Euroleague, σε ένα παιχνίδι που και οι δύο μονομάχοι το θέλουν, ο καθένας για τους δικούς του λόγους.

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται σε λίγες ώρες τον Ολυμπιακό (21:15) στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής της Euroleague, ματς που θα κρίνει το... καλό ξεκίνημα του νικητή στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις. 

Ο Ολυμπιακός επικράτησε εύκολα στον τελικό του Super Cup πριν από 6 ημέρες και θέλει τη νίκη ώστε να συνεχίσει το σερί του απέναντι στον Αιώνιο αντίπαλο. Ο Παναθηναϊκός από την άλλη, θέλει τη νίκη ώστε να δείξει ότι το ματς της Ρόδου ήταν μια απλά κακή παρένθεση. 

Απουσίες υπάρχουν εκατέροθεν, με τον Εργκίν Αταμάν να μην υπολογίζει στους Ιωάννη Παπαπέτρου και Ντίνο Μήτογλου. Από την άλλη ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν θα έχει τον Μουστάφα Φαλ, ενώ ο Ίγκνας Μπραζντέικις είναι ακόμα άγνωστο το αν θα παίξει, με τα πάντα να κρίνονται σε αυτό το θέμα από την απόφαση που θα πάρει ο κόουτς των Πειραιωτών. 

Πρώτος διαιτητής ορίστηκε ο Ρόμπερτ Λοτερμόζερ, με τον Εμίλιο Πέρεζ να είναι ο δεύτερος διαιτητής και ο Μίλαν Νέντοβιτς ο τρίτος διαιτητής.

Εργκίν Αταμάν

Σε δηλώσεις του για το παιχνίδι ο Εργκίν Αταμάν, μεταξύ άλλων, είχε τονίσει πως: «Ο Ολυμπιακός είναι μία από τις μεγαλύτερες υποψήφιες για τον τίτλο, πέρσι έχασε στο τελευταίο δευτερόλεπτο. Σίγουρα είναι δύσκολο για κάθε ομάδα να ξεκινά απέναντι σε ένα από τα φαβορί, το ίδιο για μία νέα ομάδα όπως εμείς, που έχει 11 παίκτες. Θα είναι δύσκολο, αλλά έχουμε πολύ καλή ομάδα, παίκτες με χαρακτήρα. Προερχόμαστε από βαριά ήττα στο Σούπερ Καπ, δεν ήταν αυτό το επίπεδό μας. Τώρα στο γήπεδό μας, θα είναι διαφορετικά, θα παλέψουμε με τη ώθηση 20.000 οπαδών μας για να κερδίσουμε. Απέναντι στον Ολυμπιακό δεν είναι εύκολο ανεξαρτήτως έδρας, αλλά θα είναι επίσης δύσκολο και γι’ αυτούς, δε θα είναι όπως στο Σούπερ Καπ. Ξέραμε ότι θα παίζαμε στο ξεκίνημα με έναν δύσκολο αντίπαλο, αλλά παίζουμε εντός έδρας και θέλουμε να κερδίσουμε όλα τα ματς στο γήπεδό μας».

Γιώργος Μπαρτζώκας © Intime

Από πλευράς Ολυμπιακού, ο Γιώργος Μπαρτζώκας, στο πλαίσιο των δηλώσεών του για το ματς, είπε ότι: «Θα είναι διαφορετικό 100%. Ποτέ δεν είναι ίδια τα ματς. Είναι διαφορετικό το μέρος που γίνεται. Το ΟΑΚΑ είναι ένα δύσκολο μέρος για να παίξεις. Είμαστε ενθουσιασμένοι που ξεκινάει η χρονιά και ελπίζουμε να κάνουμε μια καλή εμφάνιση και να ξεκινήσουμε με νίκη».