«Ο Κέντρικ Ναν νιώθει σαν τον ΛεΜπρόν Τζέιμς - ΟΑΚΑ δεν έχει καμία ομάδα στο ΝΒΑ»

Κέντρικ Ναν

i

© Intime

«Ο Κέντρικ Ναν νιώθει σαν τον ΛεΜπρόν Τζέιμς - ΟΑΚΑ δεν έχει καμία ομάδα στο ΝΒΑ»

Sportal newsroom 20:04 - 10.04.2024 / Ανανεώθηκε: 09:49 - 16.05.2024

Ο Τζέιμς Γκιστ παρομοίασε τον Κέντρικ Ναν με τον ΛεΜπρόν Τζέιμς και ανέφερε ότι αυτό που βιώνει ο Αμερικανός γκαρντ δεν θα μπορούσε να το ζήσει στο NBA.

Με τα θερμότερα λόγια μίλησε για τον Κέντρικ Ναν ο Τζέιμς Γκιστ. Ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού φιλοξενήθηκε στο κανάλι του Amerikanos24 στο youtube και παρομοίασε τον αστέρα του τριφυλλιού με τον ΛεΜπρόν Τζέιμς.

Ο Τζέιμς Γκιστ, που αγωνίστηκε για επτά χρόνια στον Παναθηναϊκό, σχολίασε ότι δεν υπάρχει έδρα σαν το ΟΑΚΑ σε ομάδα του NBA. Θυμίζουμε ότι ο Κέντρικ Ναν αποκτήθηκε από το τριφύλλι στη μέση της σεζόν και με τις εμφανίσεις του οδηγεί την ομάδα του Εργκίν Αταμάν στη δεύτερη θέση στην κανονική περίοδο και το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs.

«Αυτό που βιώνει τώρα είναι ότι δεν είναι μόνο το ΝΒΑ όπου μπορείς να νιώσετε έτσι αυτή τη στιγμή. Βρίσκεστε στην Αθήνα, Ελλάδα. Παίζοντας για μια από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης όπου έχεις τους οπαδούς πίσω σου αυτή τη στιγμή, το ΟΑΚΑ βουίζει αυτή τη στιγμή. Νιώθεις αυτή την ενέργεια. Είστε στην κορυφή της Ευρωλίγκας αυτή τη στιγμή. Και βλέπετε ότι σε λατρεύουν όσο κερδίζετε, βάζεις νικητήρια καλάθια,

Και είσαι σαν τον ΛεΜπρόν Τζέιμς αυτή τη στιγμή. Όλοι μιλάνε για σένα έτσι. Δεν είναι μόνο το ΝΒΑ όπου μπορείς να αισθανθείς έτσι. Δεν είναι μόνο το ΝΒΑ. Μπορείς να αισθάνεσαι έτσι. Μπορείς να λατρεύεσαι έτσι στην Ευρώπη, είτε είσαι στον Παναθηναϊκό, είτε είσαι σε μια ομάδα όπως τον Ολυμπιακό, Παρτίζαν και Φενέρμπαχτσε, και όλες τις άλλες ομάδες που έχουν οπαδούς όπως αυτοί, που υποστηρίζουν τις ομάδες τους και είναι πραγματικά πίσω από τις ομάδες τους και ομάδες που έχουν τα χρήματα για να είναι σε θέση να σε πληρώσουν καλά για αυτό που προσφέρεις στο τραπέζι.

Το βιώνει αυτό αυτή τη στιγμή. Και νομίζω ότι είναι κάτι που αν συνειδητοποιήσει ότι θα μπορούσε πραγματικά να ζήσει από αυτό και να το πιστέψει, όλα είναι πιθανά, είναι ένας πραγματικά καλός παίκτης, στην πρώτη του γεύση της Ευρωλίγκας, κάνει πραγματικά καλή δουλειά, εξαιρετική δουλειά. Και μου αρέσει να το βλέπω αυτό, μου αρέσει να τον βλέπω να αντιμετωπίζει τις αντιξοότητες.

Μου αρέσει να τον βλέπω να στέκεται ψηλά, ειδικά για τον Παναθηναϊκό. Αλλά νομίζω ότι αυτή τη στιγμή αυτό που συνειδητοποιεί είναι ότι αυτό είναι διαφορετικό από το ΝΒΑ και σχεδόν κατά κάποιο τρόπο θα μπορούσε να είναι καλύτερο, επειδή τα γήπεδα του NBA και οι οπαδοί του ΝΒΑ δεν είναι έτσι. Δεν είναι σαν τον Παναθηναϊκό, δεν περπατάς στο ΟΑΚΑ, δεν θα μπεις σε καμία αρένα στις Ηνωμένες Πολιτείες και είναι σαν το ΟΑΚΑ. Στο υπόσχομαι αυτό, οπότε για αυτόν να βρίσκεται στην κορυφή και στην θέση του οδηγού αυτήν τη στιγμή, νομίζω ότι είναι τεράστιο», ανέφερε ο Τζέιμς Γκιστ για τον Κέντρικ Ναν στο Amerikanos 24.

Αυτά είναι τα χρήματα που προσφέρει ο Παναθηναϊκός στον Ναν για να τον κρατήσει στο ΟΑΚΑ έως το 2026

Κατά γενική ομολογία ολόκληρης της Ευρώπης, ο Κέντρικ Ναν ήταν αυτός που άλλαξε το... τσιπάκι. Και ο Παναθηναϊκός δε θα μπορούσε παρά να κάνει τη μεγάλη προσπάθεια για να τον κρατήσει. Έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό τις κουβέντες μαζί του, βλέποντας πως και ο ίδιος απολαμβάνει στην Αθήνα και το μπάσκετ και τη ζωή. Το δέλεαρ της επιστροφής στο NBA είναι σίγουρα μεγάλο, πλην όμως ο Παναθηναϊκός έχει κάνει όλο αυτό που πρέπει για να... γλυκάνει τον σούπερ σταρ του. Και πλέον έχει περάσει στο... παρασύνθημα.

Όπως έχετε διαβάσει εδώ και καιρό στο Sportal, ο Ναν έχει στα χέρια του πρόταση ανανέωσης της συνεργασίας του με τον Παναθηναϊκό για δύο ακόμα χρόνια. Μια πρόταση που θα τον κάνει έναν από τους πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες στην Ευρώπη. Σύμφωνα με πληροφορίες οι «πράσινοι» προσφέρουν στον Κέντρικ Ναν περίπου έξι εκατομμύρια ευρώ έως το καλοκαίρι του 2026 για να τον κρατήσουν ντυμένο στα πράσινα.

Κι επειδή ξεκινήσαμε με Μάικ Τζέιμς, η πρόταση είναι περίπου ίδια με αυτή που και η Μονακό φέρεται να έχει καταθέσει στον δικό της σκόρερ για να τον κρατήσει στο Πριγκιπάτο. Τρία εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Αυτοί οι παίκτες, άλλωστε, πληρώνονται ακριβά ακριβώς γιατί είναι ξεχωριστοί. Και παίρνουν την ευθύνη σε ματς που η μπάλα «καίει», όπως έγινε την Παρασκευή στην Μπολόνια. Για κάτι τέτοιες βραδιές ο Παναθηναϊκός πήρε και τον Σλούκα το καλοκαίρι.

Και κάτι ακόμα: το να δώσει ο Παναθηναϊκός ένα τόσο μεγάλο συμβόλαιο στον Ναν, δε λέει το παραμικρό για τα επόμενα συμβόλαια και αυτά που θα γίνουν το καλοκαίρι. Δεν υπάρχει συγκεκριμένο μπάτζετ, ούτε «πλαφόν» στον αριθμό μεγάλων συμβολαίων. Το είδαμε το περασμένο καλοκαίρι, θα το δούμε σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό το ερχόμενο καλοκαίρι. Για όλα αυτά, ωστόσο, χρειάζεται υπομονή και κανείς να μην μπαίνει στο... τριπάκι ονομάτων και σεναρίων. Όλος ο οργανισμός του Παναθηναϊκού τούτη τη στιγμή είναι αφοσιωμένος στους στόχους του. Με βασικότερο όλων αυτή την ώρα την παρουσία στο Final 4.