Η Μακάμπι Τελ Αβίβ τηρεί τα γούρια της πριν από τον «τελικό» με Παναθηναϊκό

Μακάμπι Τελ Αβίβ

i

©Intime

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ τηρεί τα γούρια της πριν από τον «τελικό» με Παναθηναϊκό

Χρήστος Τσάλτας 09:16 - 06.05.2024 / Ανανεώθηκε: 10:00 - 19.05.2024

Λίγο πριν από το μεγάλο παιχνίδι του ΟΑΚΑ, ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Μακάμπι Τελ Αβίβ, οι Ισραηλινοί δεν πρόκειται να αλλάξουν τίποτα στη ρουτίνα τους, κάτι που έχουν σαν γούρι.

Το μεγάλο παιχνίδι της Τρίτης του Πάσχα, ανάμεσα σε Παναθηναϊκό AKTOR και Μακάμπι Τελ Αβίβ πλησιάζει, με την αναμέτρηση αυτή να κρίνει τα πάντα όσον αφορά την παρουσία των δύο ομάδων στο Final 4 της Euroleague. Κάτι που αποτελεί στόχο και για τις δύο ομάδες.

Η σειρά βρίσκεται στο 2-2, μετά τη μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκού στο Βελιγράδι, με 95-88, με την οποία και ισοφάρισε τη σειρά, δείχνοντας χαρακτήρα και αντίδραση στα δύσκολα. Τώρα θέλει να... τελειώσει την υπόθεση στο κλειστό του ΟΑΚΑ, το οποίο θα είναι κατάμεστο, με την «πράσινη» ΚΑΕ να έχει ανακοινώσει sold out λίγη ώρα αφότου τέθηκαν στη διάθεση του κόσμου τα εισιτήρια.

Με Μπόλντγουιν στην Αθήνα η Μακάμπι Τελ Αβίβ για το Game 5 με Παναθηναϊκό
EUROLEAGUE

19:17 - 05.05.2024

Με Μπόλντγουιν στην Αθήνα η Μακάμπι Τελ Αβίβ για το Game 5 με Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός AKTOR μετράει αντίστροφα για το Game 5 της σειράς με την Μακάμπι Τελ Αβίβ, με φόντο την πρόκριση στο Final 4 της Euroleague, με τον Ουέιντ Μπόλντγουιν να ταξιδεύει στην Αθήνα με την αποστολή της ομάδας του Όντεντ Κάτας.

Το «τριφύλλι» θα έχει δύσκολη αποστολή, ωστόσο, καθώς η Μακάμπι έχει δείξει την δυναμική της, ενώ αποτελεί παραδοσιακή δύναμη στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Παιχνίδια τέτοιας φύσεως τα γνωρίζουν καλά στο στρατόπεδο της «ομάδας του λαού» και είναι αποφασισμένοι να δώσουν τα πάντα για νίκη.

Για το λόγο αυτό μάλιστα οι πρωταθλητές Ισραήλ προχώρησαν σε δύο κινήσεις τις οποίες είχαν ως... γούρι πριν από το πρώτο ταξίδι στην Αθήνα.

Η πρώτη είναι η παρουσία όλης της ομάδας στην αποστολή. Αυτό έχει να κάνει με λόγους συσπείρωσης και πνευματικής ετοιμότητας στον μέγιστο βαθμό. Για το λόγο αυτό άλλωστε ο Ουέιντ Μπόλντγουιν θα ταξιδέψει με την αποστολή στην Αθήνα, προκειμένου να είναι στο πλευρό των συμπαικτών του σε αυτή την κομβική αναμέτρηση, θέλοντας να τους εμψυχώσει με τα λόγια και την παρουσία του.

Η δεύτερη κίνηση σχετίζεται με το πρόγραμμα προπονήσεων της ομάδας. Οι παίκτες του Κάτας δεν θα κάνουν προπόνηση στο ΟΑΚΑ, καθώς το τελευταίο προπονητικό session θα γίνει στο Τελ Αβίβ, λίγο πριν αναχωρήσει η ομάδα. Η άφιξη της Μακάμπι υπολογίζεται για το βράδυ της Δευτέρας, ενώ θα γίνει μόνο ένα τυπικό shootaround το πρωί της ημέρας του αγώνα στο κλειστό του ΟΑΚΑ.

Η τακτική αυτή βοήθησε πολύ την ομάδα του Ισραήλ στο Game 1, όταν και κατάφερε να φτάσει στη νίκη, με τα μέλη της αποστολής να θέλονυ να επαναλάβουν κάτι αντίστοιχο και στον «τελικό» του Game 5.