Ποιοι είναι και πόσο παίζουν οι «παγκίτες» του Αταμάν που τους «έλιωσε» στην τακτική

Ο Εργκίν Αταμάν

i

© Vaggelis Stolis

Ποιοι είναι και πόσο παίζουν οι «παγκίτες» του Αταμάν που τους «έλιωσε» στην τακτική

Ηλίας Λαλιώτης 13:06 - 22.03.2024 / Ανανεώθηκε: 15:49 - 22.03.2024

Ο Εργκίν Αταμάν ξέσπασε στην προπόνηση του Παναθηναϊκού AKTOR πριν από την Μπαρτσελόνα, θέλοντας μεγαλύτερη βοήθεια από τους παίκτες που έρχονται από τον πάγκο.

Η φετινή EuroLeague μπαίνει στην τελική της ευθεία με κάθε παιχνίδι από εδώ και πέρα να είναι κομβικό για την τελική κατάταξη της κανονικής περιόδου και τα ζευγαρώματα στα playoffs. Ο Παναθηναϊκός AKTOR κρατάει την τύχη στα χέρια του μετά το εντυπωσιακό διπλό στο Βελιγράδι επί του Ερυθρού Αστέρα.

«Δεν θέλω να παίζω μόνο με έξι»: Ο Αταμάν «έλιωσε» στην τακτική όλους τους παίκτες που έρχονται από τον πάγκο
EUROLEAGUE

18:35 - 21.03.2024

«Δεν θέλω να παίζω μόνο με έξι»: Ο Αταμάν «έλιωσε» στην τακτική όλους τους παίκτες που έρχονται από τον πάγκο

Ο Παναθηναϊκός AKTOR στρέφει το βλέμμα του στην αναμέτρηση με την Μπαρτσελόνα, για την 31η αγωνιστική της Euroleague, με τον Εργκίν Αταμάν να δείχνει εμπράκτως πόσο υπολογίζει όλους τους παίκτες του ροτέισιον.

Με δικές του νίκες στις εναπομείνασες τέσσερις αγωνιστικές θα έχει διασφαλίσει το πλεονέκτημα έδρας και πιθανότατα και τη δεύτερη θέση πίσω από τη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία «σφράγισε» και μαθηματικά την πρωτιά μετά το πέρασμα από το Βελιγράδι επί της Παρτιζάν.

Οι «πράσινοι», ωστόσο, έχουν κάποια δύσκολα παιχνίδια μπροστά τους, αρχής γενομένης από το αποψινό (21:15) ντέρμπι με την Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ. Δύο μέρες μετά το απαιτητικό ματς στην Stark Arena και με ταξίδι να έχει μεσολαβήσει ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να βρει τον τρόπο να βγάλει ενέργεια στο παρκέ.

Και φυσικά ο Εργκίν Αταμάν θέλει και άλλους παίκτες να βγουν μπροστά και να βοηθήσουν ερχόμενοι από τον πάγκο. Το έκανε ξεκάθαρο και στις δηλώσεις του, αλλά ακόμα περισσότερο με τις πράξεις του, κατά τη διάρκεια της χθεσινής προπόνησης.

Ο Τούρκος τεχνικός κράτησε για μισή ώρα παραπάνω τους Ερνανγκόμεθ, Παπαπέτρου, Βιλντόζα, Μωραΐτη, Καλαϊτζάκη, Μαντζούκα και Μπαλτσερόφσκι, προκειμένου να δουλέψει μαζί τους στην τακτική, με ασκήσεις 3 εναντίον 3, αλλά και να τους κάνει σαφές το εξής:

«Παίξτε δυναμικά. Δεν θέλω να παίξω ξανά με 5-6 παίκτες» φώναξε κάποια στιγμή εκνευρισμένος ο Αταμάν, όπως μπορείτε να δείτε και στο παρακάτω αποκλειστικό βίντεο του Sportal.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού AKTOR, μπορεί από την αρχή της σεζόν να χρησιμοποιεί ένα κλειστό rotation 8-9 παικτών στην πλειοψηφία των αγώνων, αλλά στο Βελιγράδι το κακό παράγινε, στηριζόμενος ουσιαστικά σε μόλις 6 παίκτες. Τους Σλούκα, Ναν, Γκραντ, Γκριγκόνις, Μήτογλου και Λεσόρ. Αυτό δεν είναι κάτι που θέλει ο Αταμάν.

Ξέρει πως δεν μπορεί να βγει η χρονιά με 6-7 παίκτες και προσπαθεί να ενεργοποιήσει κάποιους από αυτούς που έρχονται από τον πάγκο και οι οποίοι δεν βοηθούν όσο ο ίδιος θα ήθελε στα τελευταία παιχνίδια.

Ας δούμε, όμως, αναλυτικά τους χρόνους των 7 παικτών που «έλιωσε» στην τακτική ο Εργκίν Αταμάν στην τελευταία προπόνηση πριν από την Μπαρτσελόνα:

Χουάντσο Ερνανγκόμεθ: Έχει αγωνιστεί σε 23 ματς, έχοντας κατά μέσο όρο 16:48 λεπτά συμμετοχής.

Λούκα Βιλντόζα: Έχει αγωνιστεί σε 21 ματς, έχοντας κατά μέσο όρο 16:49 λεπτά συμμετοχής.

Όλεκ Μπαλτσερόφσκι: Έχει αγωνιστεί σε 21 ματς, έχοντας κατά μέσο όρο 8:03 λεπτά συμμετοχής.

Παναγιώτης Καλαϊτζάκης: Έχει αγωνιστεί σε 20 ματς, έχοντας κατά μέσο όρο 6:37 λεπτά συμμετοχής.

Ιωάννης Παπαπέτρου: Έχει αγωνιστεί σε 6 ματς, έχοντας κατά μέσο όρο 13:35 λεπτά συμμετοχής.

Λευτέρης Μαντζούκας: Έχει αγωνιστεί σε 13 ματς, έχοντας κατά μέσο όρο 7:49 λεπτά συμμετοχής.

Δημήτρης Μωραΐτης: Έχει αγωνιστεί σε 7 ματς, έχοντας κατά μέσο όρο 2:25 λεπτά συμμετοχής.

Φυσικά, υπάρχει και ο Κώστας Αντετοκούνμπο, ο οποίος απουσιάζει σχεδόν ένα μήνα με τραυματισμό και μετράει 21 συμμετοχές στην EuroLeague, έχοντας παίξει κατά μέσο όρο σε 7:58 λεπτά.

Sportal Euroleague Show με Παναθηναϊκός - Μπαρτσελόνα και όλη τη δράση της Παρασκευής