Τι μπάτζετ έδωσε η Παρτίζαν στον Ομπράντοβιτς για να ανανεώσει
i

© Euroleague Basketball

Τι μπάτζετ έδωσε η Παρτίζαν στον Ομπράντοβιτς για να ανανεώσει

Aχιλλέας Μαυροδόντης 18:15 - 27.04.2024 / Ανανεώθηκε: 18:27 - 27.04.2024

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς θα είναι για δύο ακόμη χρόνια στην Παρτίζαν, με τον Σέρβο να μιλάει για το μέλλον της ομάδας και να δίνει απαντήσεις στο μεγάλο ερωτηματικό του μπάτζετ.

Παρτίζαν και Ζέλικο Ομπράντοβιτς θα συνεχίσουν την κοινή τους πορεία για ακόμη δύο χρόνια, με τον Σέρβο κόουτς και τον σύλλογο να δίνουν τα χέρια και να ετοιμάζονται για το κοινό τους μέλλον.

Αυτό, όπως είναι λογικό, θα έχει σημασία και για το μπάτζετ του συλλόγου. Η Παρτίζαν είναι περίπου στην μεσαία βαθμίδα της Euroleague σε ό,τι έχει να κάνει με τον προϋπολογισμό και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, όπως και ο πρόεδρος της ομάδας, Οστόγια Μιχαΐλοβιτς, αναφέρθηκαν σε αυτό και παρέθεσαν τις σκέψεις τους σχετικά με το πώς θα είναι διαμορφωμένα τα δεδομένα για τους Ασπρόμαυρους του Βελιγραδίου τα επόμενα χρόνια.

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είπε:

«Ξέρω ότι η συζήτηση για τον προϋπολογισμό κεντρίζει τα βλέμματα όλων, αλλά αν πρόκειται να είμαστε ανταγωνιστικοί για το Final Four και να πετύχουμε τους στόχους μας, τότε πρέπει να έχουμε μπάτζετ που να είναι πιο ανάλογο με εκείνο των μεγαλύτερων συλλόγων. Αυτό δεν είναι δυνατό, ούτε είπα ποτέ ότι πρέπει να πάμε έτσι, αλλά τι μπορούμε να βγάλουμε από αυτά που έχουμε«.

Από πλευράς του ο πρόεδρος του Ερυθρού Αστέρα, Οστόγια Μιχαΐλοβιτς, δήλωσε:

«Δεν νομίζω ότι η Παρτιζάν έχει το μικρότερο μπάτζετ στην Ευρώπη, νομίζω ότι είμαστε κάπου στη μέση. Όταν ήρθα στον σύλλογο, το μπάτζετ ήταν 1.300.000 ευρώ. Τώρα είναι πολύ μεγαλύτερο, αλλά ακόμα πολύ μικρότερο από τους μεγαλύτερους συλλόγους στην Ευρώπη. Θέλουμε πάντα να έχουμε υψηλότερο προϋπολογισμό και έτσι θα είναι και στο μέλλον. Θέλουμε να κάνουμε το καλύτερο με αυτό που έχουμε. Τα χρήματα δεν παίζουν πάντα ρόλο, η χημεία στην ομάδα πρέπει να ταιριάζει και δεν ήμασταν τυχεροί ούτε με τραυματισμούς. Χάσαμε επτά ή οκτώ παιχνίδια στο καλάθι, κερδίσαμε τέτοια παιχνίδια την περασμένη σεζόν. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ζούμε ακόμα σε μια χώρα όπου ο μέσος μισθός είναι κάτω από 1.000 ευρώ και ότι ανταγωνιζόμαστε συλλόγους από χώρες με δεκάδες εκατομμύρια κατοίκους. Εάν είχαμε ένα μπάτζετ τρεις φορές μεγαλύτερο, θα θέλαμε να έχουμε ακόμη μεγαλύτερο».