Επίσημο: Η Παρτίζαν ανακοίνωσε τη νέα συνεργασίας της με τον Ομπράντοβιτς

Επίσημο: Η Παρτίζαν ανακοίνωσε τη νέα συνεργασίας της με τον Ομπράντοβιτς

Γιώργος Γαβριλάκης 16:20 - 27.04.2024 / Ανανεώθηκε: 16:37 - 27.04.2024

Την είδηση για οριστική συμφωνία του Ζέλικο Ομπράντοβιτς με την Παρτίζαν ακολούθησε η επίσημη ανακοίνωση της ομάδας του Βελιγραδίου και η ενημέρωση ότι ο κορυφαίος Σέρβος κόουτς θα μείνει στην τεχνική ηγεσία μέχρι και το καλοκαίρι του 2026.

Όλα τα στοιχεία υποδείκνυαν εδώ και καιρό πως ήταν θέμα χρόνου. Ο ίδιος ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είχε εξηγήσει πως «θα βρίσκομαι ή στην Παρτιζάν ή πουθενά αλλού». Με τον τρόπο του και με συγκεκριμένες... κινήσεις είχε δείξει την πρόθεσή του να συνεχίσει να εργάζεται στην Παρτίζαν και η πρωινή είδηση περί οριστικής συμφωνίας ήρθε να επιβεβαιωθεί από την ίδια την ομάδα του Βελιγραδίου με την επίσημη ανακοίνωσή της.

Ο «Ζοτς» ανανέωσε το συμβόλαιό του, υπέγραψε για δύο χρόνια και θα κατευθύνει τους «μελανόλευκους» τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι του 2026. Οι δύο πλευρές είχαν ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του και η διοίκηση δεν είχε σκοπό να περιμένει άλλο. Η επίσημη τοποθέτησή της, μέσω των κοινωνικών δικτύων, ήταν ξεκάθαρη και λακωνική: «Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς υπέγραψε το νέο διετές του συμβόλαιο» έγραψαν και ήταν αρκετό και ξεκάθαρο.

O 65χρονος κόουτς, ο οποίος στα νιάτα του, ως αθλητής, αγωνίστηκε επτά χρόνια με την Παρτίζαν (από το 1984 έως το 1991), ακολούθως έγινε ο προπονητής της. Εκεί ξεκίνησε την πορεία του στους πάγκους, το 1991 και μία χρονιά μετά πήρε την πρώτη του Euroleague. Πλέον, έχει κατακτήσει 9 κούπες και κανείς δεν έχει περισσότερες από αυτόν. Ενώ από τότε μέχρι σήμερα, η Παρτίζαν δεν έχει καταφέρει ξανά να σηκώσει το Νο 1 τρόπαιο στην ήπειρο.

Ο Ζέλικο κυνηγάει τον Φιλ Τζάκσον - Οι 9 τίτλοι του Ομπράντοβιτς, μετά το χάος και μετά ο Μεσίνα
EUROLEAGUE

13:39 - 14.09.2023

Ο Ζέλικο κυνηγάει τον Φιλ Τζάκσον - Οι 9 τίτλοι του Ομπράντοβιτς, μετά το χάος και μετά ο Μεσίνα

Στο NBA ο Φιλ Τζάκσον είναι ο "Zen Master" με 11 πρωταθλήματα και στην Εuroleague ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είναι ο "Master" (χωρίς Zen) με 9 κατακτήσεις - Στη φετινή διαδρομή η Μιλάνο, ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός, η Μπάγερν, η Ρεάλ και Φενέρμπαχτσε, πέραν της Παρτίζαν, διαθέτουν προπονητές που έχουν κατακτήσει την κορυφή στη διοργάνωση.

Η στόχος και το project περιγράφει μία συνθήκη που με τον «Ζοτς» ξανά στη τεχνική ηγεσία θα βρεθούν στην κορυφή και πάλι. Ναι μεν φέτος η ομάδα δεν κατάφερε καν να εισαχθεί στην πρώτη δεκάδα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, αλλά ο στόχος παραμένει ο ίδιος και από τη νέα σεζόν θα ξεκινήσει μία ακόμα προσπάθεια. Όσο ο Ομπράντοβιτς είναι εκεί, υπάρχει... ελπίδα!