Μένει στον Προμηθέα ο Κάουαν και τη νέα σεζόν

Άντονι Κάουαν τζούνιορ

i

@EuroCup

Μένει στον Προμηθέα ο Κάουαν και τη νέα σεζόν

Χρήστος Τσάλτας 14:59 - 03.08.2023

Ο Προμηθέας βαδίζει στην τελική ευθεία του σχεδιασμού του για τη νέα σεζόν και σύμφωνα με πληροφορίες του Sportal η ομάδα της Πάτρας αναμένεται να διατηρήσει στις τάξεις της τον Άντονι Κάουαν τζούνιορ για ακόμα μια αγωνιστική περίοδο.

Το φετινό καλοκαίρι ήταν έντονο για τον Προμηθέα σε όλα τα επίπεδα. Η ομάδα της Πάτρας άλλαξε προπονητή, με τον Ηλία Παπαθεοδώρου να αναλαμβάνει τα ηνία, σε μια αλλαγή που έφερε και διαφοροποίηση και στην φιλοσοφία του ρόστερ. Ο Έλληνας τεχνικός φρόντισε να βάλει τη σφραγίδα του αυτό το καλοκαίρι, καθώς κάθε κίνηση έφερε την υπογραφή του.

Οι Πατρινοί κινήθηκαν μεθοδικά στην αγορά και κατάφεραν να κάνουν δικούς τους παίκτες με γεμάτη σεζόν. Ο Άρτους Κούρουκς είναι ένα από τα πιο δυνατά ονόματα σε όλη την Basket League, ενώ στο πλευρό του αναμένεται να έχει τον Χάντερ Χέιλ, που έκανε εξαιρετική σεζόν στην Αδριατική Λίγκα. Παράλληλα, οι Πατρινοί θωράκισαν την front line τους με τον Χάιμε Ετσενικε, που αγωνίστηκε στο ΝΒΑ με τους Ουάσιγκτον Ουίζαρντς, αλλά και με τον ΝτεΣόν Στίβενς, που έχει μακρά πορεία στην Ευρώπη, ενώ σε αυτούς θα προστεθεί και ο Κρις Κόφεϊ, παίκτη τον οποίο γνωρίζει πολύ καλά ο κόουτς Παπαθεοδώρου, από την συνύπαρξή τους στον Κολοσσό Ρόδου.

Σε αυτή την πεντάδα ξένων αναμένεται να προστεθεί ένας παίκτης ακόμα, ο οποίος γνωρίζει καλά την ελληνική πραγματικότητα, αλλά και τα αποδυτήρια του Προμηθέα. Ο λόγος για τον Άντονι Κάουαν τζούνιορ, ο οποίος την περασμένη σεζόν φόρεσε τη φανέλα των Πατρινών.

Οι πληροφορίες του Sportal αναφέρουν πως ο Κάουαν θα παραμείνει στην Πάτρα για έναν ακόμα χρόνο. Άλλωστε ο παίκτης δεσμεύεται με συμβόλαιο και παρά το ενδιαφέρον από την BC Wolves της Λιθουανίας, η υπόθεση δεν προχώρησε. Επιπλέον, ο Ηλίας Παπαθεοδώρου έχει εκφραστεί με πολύ θετικό τρόπο για την αξία του παίκτη, ενώ και ο ίδιος ο Κάουαν έβλεπε πάρα πολύ θετικά το ενδεχόμενο παραμονής στην Πάτρα, για χάρη του Προμηθέα.

Κάπως έτσι, ο εκρηκτικός γκαρντ, που έγινε γνωστός στο ελληνικό κοινό από το πέρασμά του από τον Άρη τη εζόν 2021-22, με τον οποίο αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, θα συνεχίσει να αγωνίζεται στο «Δ.Τοφαλος» και θα είναι ένας από τους παίκτες που θα δίνουν τον τόνο στην επίθεση για την ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου σε Ελλάδα και Ευρώπη.