Ο Προμηθέας διέλυσε τον Κολοσσό και... κλείδωσε την «τετράδα» (vids)
i

© Intime

Ο Προμηθέας διέλυσε τον Κολοσσό και... κλείδωσε την «τετράδα» (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 22:08 - 13.04.2024 / Ανανεώθηκε: 22:17 - 13.04.2024

Χωρίς τους φιλάθλους στο πλευρό του ο Προμηθέας δεν είχε κανένα πρόβλημα απέναντι στον Κολοσσό για την 3η αγωνιστική του Top 6. Τον νίκησε με το εντυπωσιακό 96-73, εξασφάλισε την παρουσία του στην πρώτη τετράδα της Stoiximan Basket League και κοιτάει μπροστά...

Η ευρωπαϊκή πορεία του Προμηθέα ήταν από εντυπωσιακή έως σπουδαία. Σταμάτησε πάνω στην ισχυρή Μάλαγα και οι Πατρινοί πλέον έχουν αφιερωθεί στις εντός των συνόρων προκλήσεις. Κόντρα στον Κολοσσό, που την προηγούμενη αγωνιστική είχε βγάλει το... λάδι στον Παναθηναϊκό, έδειξαν πως δεν... αστειεύονται.

Τον φιλοξένησε στην Πάτρα χωρίς την παρουσία των φιλάθλων του και τελικά τον νίκησαν με 96-73 στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής στην διαδικασία του Top 6 της Stoiximan Basket League. Με αυτή την επιτυχία κατοχύρωσαν την θέση τους στην πρώτη τετράδα της κατάταξης, παρά τη νίκη του Άρη στο Περιστέρι και συνεχίζουν την προσπάθεια εφαρμογής τους οράματός τους.

Ο Προμηθέας κόντρα στον Κολοσσό είδε πέντε παίκτες του να βάζουν διψήφιο αριθμό πόντων, ανάμεσά τους και ο 20χρονος Νίκος Πλώτας που σταμάτησε στους 14 πόντους με 4/5 τρίποντα. Δεν ήταν ο πρώτος σκόρερ των γηπεδούχων, καθώς ο Άντονι Κάουαν έβαλε 16 και ο Μπράις Χάμιλτον πρόσθεσε άλλους 24 πόντους, αλλά ο νεαρός μαζί με τον 19χρονο Νίκο Μπαζίνα (8 πόντοι, 7 ασίστ, 3 κλεψίματα) έκαναν σπουδαία δουλειά στον αγωνιστικό χώρο.

Η εξέλιξη του αγώνα

Το ξεκίνημα του Προμηθέα στην αναμέτρηση δεν ήταν ιδανικό, αλλά σύντομα βρήκε τον τρόπο για να... ξεφύγει. Ο νεαρός Νίκος Μπαζίνας ισοφάρισε στο 8-8 Κατάφερε από την πρώτη κιόλας περίοδο να δημιουργήσει διψήφια διαφορά και στη συνέχεια οι πιο έμπειροι συμπαίκτες του αποφάσισαν να ακολουθήσουν την ενέργεια που τους έδωσε στα πρώτα λεπτά.

Έτσι κατάφερα να προηγηθούν με +10 (21-11) στο έκτο λεπτό, με λέι απ του Μπράις Χάμιλτον, ενώ με βολές του Άντονι Κάουαν δημιούργησαν προβάδισμα δεκατεσσάρων πόντων λίγο αργότερα: 26-12 στο 8'11΄΄.

Η πρώτη περίοδος έκλεισε στο 26-15, ενώ και στην δεύτερη οι πρωτοβουλίες και ο έλεγχος ήταν στα χέρια των γηπεδούχων. Πέραν από τον εξαιρετικό Μπαζίνα, το ίδιο εντυπωσιακός ήταν και ο σχεδόν συνομήλικός του Νίκος Πλώτας. Γεγονός που δημιουργούσε έξτρα ικανοποίηση στους Πατρινούς που είδαν τους δύο νεαρούς να κάνουν τη διαφορά. Ο πρώτος με την ταχύτητα και την δημιουργία του και ο δεύτερος με τα μακρινά του σουτ.

Ο Άρης έκανε το «διπλό» στο Περιστέρι που είχε το... μυαλό του στη Βόννη (vids)
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

19:23 - 13.04.2024

Ο Άρης έκανε το «διπλό» στο Περιστέρι που είχε το... μυαλό του στη Βόννη (vids)

Στο Περιστέρι ο Άρης βρήκε τον τρόπο να πάρει μία σπουδαία νίκη απέναντι στην ομάδα που βρίσκεται στην τρίτη θέση της κατάταξης. Οι Θεσσαλονικείς επικράτησαν με 82-75 για την 3η αγωνιστική του Top 6 της Stoiximan Basket League, την ίδια ώρα που οι γηπεδούχοι μάλλον είχαν την σκέψη τους στο Game 3 των προημιτελικών του Basketball Champions League.

Την ώρα λοιπόν, που οι Ροδίτες πίεζαν με τον Άντονι Γκάουντλοκ, οι λύσεις των γηπεδούχων ήταν αρκετές και ολοκλήρωσαν το πρώτο μέρος του αγώνα προηγούμενοι με 48-33.

Η συνέχεια δεν είχε τις ανάλογες ευκολίες για τον Προμηθέας, καθώς ο Κολοσσός άρχισε να απειλεί ουσιαστικά. Η τρίτη περίοδος ήταν... δική του και με επιμέρους σκορ 20-29 μείωσαν και πάλι τη διαφορά σε μονοψήφια επίπεδα: 68-62. Σε αυτή την «επιστροφή» ο Λούκα Μπραΐκοβιτς έπαιξε με τον μεγαλύτερο ρόλο και στην επίθεση και στα μετόπισθεν. Μόνο που οι δυνάμεις του Κολοσσού εξαντλήθηκαν και δεν κατάφερε στην τελευταία περίοδο να πλησιάσει. Τουναντίον!

Ο Προμηθέας με υπομονή, καθιέρωσε και πάλι το παιχνίδι του στον αγωνιστικό χώρο και ολοκλήρωσε το έργο του εκτοξεύοντας την διαφορά και μετατρέποντας το παιχνίδι σε ένα... πάρτι που ολοκληρώθηκε με τελικός σκορ στο 96-73. Πλέον, η επόμενη του υποχρέωση στην πορεία του με προοπτική να «κλέψει» την τρίτη θέση της κατάταξης του Top-6 από το Περιστέρι, αφορά στην αναμέτρησή του με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, στις 18 Απριλίου.

Τα δεκάλεπτα: 26-15, 48-33, 68-62, 96-73

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ (Παπαθεοδώρου): Μπαζίνας 8 (2/3 τρίποντα, 7 ασίστ, 3 κλεψίματα), Χάμιλτον 24 (6/8 τρίποντα), Χρυσικόπουλος 2, Ετσενίκε 11, Χέιλ 12 (5 ασίστ), Ρέινολντς 2, Κάουαν 16 (5 ασίστ), Πλώτας 14 (4/5 τρίποντα), Πάππας 2, Λάγιος, Στίφενς 5 (3 κλεψίματα).
ΚΟΛΟΣΣΟΣ (Σεγκούρα): Ουτόμι 12 (2/9 τρίποντα), Κολοβέρος (0/5 σουτ), Μπραΐκοβιτς 18 (9 ριμπάουντ), Καμαριανός 6 (5 ριμπάουντ), Περάντες 13, Γκάουντλοκ 6, Παπαγιάννης, Πετρόπουλος 9 (3/9 τρίποντα), Χατζηνικόλας, Παπαδάκης 9 (4 ασίστ).