Ψάχνεις λεφτά; Γίνε μασκότ στο ΝΒΑ - Τα ποσά με τα οποία αμείβονται στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου!
i

©PrtScr

Ψάχνεις λεφτά; Γίνε μασκότ στο ΝΒΑ - Τα ποσά με τα οποία αμείβονται στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου!

Στέλιος Βαρδάκης 10:10 - 11.02.2024

Ιδιαίτερα υψηλοί είναι οι μισθοί που παίρνουν οι μασκότ στις ΗΠΑ με τον υψηλότερο να ξεπερνάει τις 500.000 δολάρια!

Αποκαλύφθηκαν οι απίστευτοι μισθοί των μασκότ στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και προκαλούν... ζαλάδα. Σύμφωνα με το «The Grueling Truth», οι μασκότ των ομάδων στις Ηνωμένες Πολιτείες φέρονται να κερδίζουν κατά μέσο όρο 65.000 δολάρια το χρόνο.

Για να σας δώσουμε μια ιδέα, αυτός ο μισθός είναι πολύ υψηλότερος από τον μέσο μισθό ενός δασκάλου (57.600 δολάρια), ενός αστυνομικού (63.600 δολάρια), ενός πυροσβέστη (65.800 δολάρια) ή ενός δημοσιογράφου (56.700 δολάρια). Μπορεί να ακούγεται υπερβολικό αλλά αυτές οι μασκότ, εκτός από το ότι έχουν πολύ υψηλές φυσικές ικανότητες και δεξιότητες, αποτελούν μέρος της κληρονομιάς των franchise. Πολλές από αυτές έχουν γίνει σύμβολα και η αξία τους για τους οπαδούς είναι ανυπολόγιστη. 

Η μασκότ των Ντένβερ Νάγκετς είναι το αστέρι της ομάδας. Οι Νάγκετς, οι πρωταθλητές του ΝΒΑ που υπερασπίζονται φέτος το πρωτάθλημα, πρωταγωνιστούν οι Νίκολα Γιόκιτς, Τζαμάλ Μάρεϊ, Άαρον Γκόρντον... και ο Rocky «The Mountain Lion». Η μασκότ του Ντένβερ είναι η πιο ακριβοπληρωμένη στις ΗΠΑ με μισθό ύψους 625.000 δολάρια ετησίως(!). Αυτό σημαίνει 52.000 δολάρια κάθε μήνα.

Αυτή τη στιγμή, ο κατώτατος μισθός του ΝΒΑ, που συνήθως ισχύει για τους rookie παίκτες, είναι λίγο πάνω από 900.000 δολάρια το χρόνο. Έτσι, ο Ρόκι δεν απέχει πολύ από αυτό που κερδίζει ένας rookie στην ομάδα του. 

Δείτε τις πιο ακριβοπληρωμένες μασκότ:

1. Rocky, "The Mountain Lion" (Ντένβερ Νάγκετς/NBA): 625.000 δολάρια

2. Harry, "The Hawk" (Ατλάντα Χοκς/NBA): 600.000 

3. Benny, "The Bull" (Σικάγο Μπουλς/NBA): 400.000 

4. Wally, "The Green Monster" (Ρεντ Σοξ Μπόστον/MLB): 250,000

5. Go, "The Gorilla" (Φοίνιξ Σανς/NBA): 200.000

Tags:
var disqus_config = function () { this.callbacks.onNewComment = [function(comment) { trackCommentGA4(comment); }]; }; (function() { var d = document, s = d.createElement('script'); s.src = 'https://www-sportal-gr.disqus.com/embed.js'; s.setAttribute('data-timestamp', +new Date()); (d.head || d.body).appendChild(s); })(); function trackCommentGA4(comment) { window.dataLayer = window.dataLayer || []; window.dataLayer.push({ event: 'submit_comment', form_state: 'success', method: 'cms' }); }