Σακίλ ΜακΚίσικ: «Η Παρτίζαν, μετά τον Ολυμπιακό, έχει τους καλύτερους οπαδούς»

Σακίλ ΜακΚίσικ: «Η Παρτίζαν, μετά τον Ολυμπιακό, έχει τους καλύτερους οπαδούς»

Γιώργος Γαβριλάκης 11:48 - 27.03.2024 / Ανανεώθηκε: 11:51 - 27.03.2024

Έτοιμος για δράση «στην πιο καυτή έδρα» είναι ο Σακίλ ΜακΚίσικ, ο οποίος μία μέρα πριν το ματς του Ολυμπιακού στο Βελιγράδι κόντρα στην Παρτίζαν (28/3, 21:30), υποκλίθηκε στην ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι Σέρβοι στην Stark Arena και εξήγησε πως «όποιου δεν του αρέσει αυτή η ατμόσφαιρα, δεν του αρέσει και το μπάσκετ».

Κι ενώ ο Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος μίλησε στους Σέρβους δημοσιογράφους και συγκεκριμένα στο Meridian Sports για το ματς του Ολυμπιακού με την Παρτίζαν στο Βελιγράδι, το ίδιο έκανε και ο συμπαίκτης του Σακίλ ΜακΚίσικ, σε ένα άλλο σέρβικο ΜΜΕ, το Mozzart Sport.

Ο ΜακΚίσικ, ναι μεν δεν έχει αγωνιστεί με τη φανέλα της Παρτίζαν (όπως έκανε ο Γκος στο ξεκίνημα της επαγγελματικής του καριέρας), αλλά κι αυτός ξέρει τι να περιμένει από ένα κρίσιμο ματς στην Stark Arena. Δεν είναι απλά έτοιμος για την συνάντηση της 32ης αγωνιστικής της Euroleague, είναι και... ενθουσιασμένος.

«Αν δεν σου αρέσει η ατμόσφαιρα στο Βελιγράδι, τότε δεν σου αρέσει το μπάσκετ», δήλωσε ο 34χρονος Αμερικανός γκαρντ/φόργουορντ των «ερυθρολεύκων», ενώ εξήγησε πως «αν όλη την εβδομάδα σκέφτεσαι τους οπαδούς της Παρτίζαν και την ατμόσφαιρα που θα αντιμετωπίσεις στο γήπεδό της, τότε δεν θα παίξεις καλά». Διότι, θεωρεί όπως και προσωπικά πράττει πως το ιδανικό είναι «να μπεις στο συγκεκριμένο ματς έχοντας γνώση και την εμπειρία από τα προηγούμενα ματς που παίξαμε εκεί. Έχω ήδη αγωνιστεί στο Βελιγράδι, με αντίπαλο την Παρτιζάν και ξέρω ποια θα είναι η ατμόσφαιρα γήπεδο».

Γενικά, ο ΜακΚίσικ ξέρει από ματς-φωτιά και όπως θύμισε «έχω παίξει αρκετά ντέρμπι στην Ελλάδα κόντρα στον Παναθηναϊκό, οπότε ξέρω τι με περιμένει και πιστεύω θα είναι διασκεδαστικό. Όταν ήμουν μικρός, πάντα ονειρευόμουν να παίζω σε γεμάτα γήπεδα και η Παρτίζαν θεωρώ πως έχει την καλύτερη έδρα στην Ευρώπη. Φυσικά μετά από τη δική μας! Οι οπαδοί του Ολυμπιακού είναι οι καλύτεροι».

Βέβαια διακρίνει και αρκετές ομοιότητες μεταξύ Ελλήνων και Σέρβων. «Η νοοτροπία των ανθρώπων είναι παρόμοια και αυτό είναι κάτι που μου αρέσει αρκετά στη Σερβία ως χώρα. Έχουν ένα όμορφο γήπεδο και πολύ φανατικούς οπαδούς. Αυτό είναι το ιδανικό περιβάλλον για μπάσκετ για μένα», σημείωσε.

Στα «καθαρά» αγωνιστικά ζητήματα ο Σακίλ ΜακΚίσικ θεωρεί πως «χρειάζεται μεγάλη προσοχή ο Τζέιμς Νάναλι. Είναι εξαιρετικός παίκτης, πολύ καλός σουτέρ και λογικά θα αναλάβω εγώ το μαρκάρισμά του».

«Αυτό που έχει κάνει ο Παναθηναϊκός στην Euroleague είναι τρομερό και πάει για... ρεκόρ!»
EUROLEAGUE

11:19 - 27.03.2024

«Αυτό που έχει κάνει ο Παναθηναϊκός στην Euroleague είναι τρομερό και πάει για... ρεκόρ!»

Πέρσι, ο Παναθηναϊκός τερμάτισε 17ος στην Euroleague «και αν φέτος καταφέρει να παραμένει δεύτερος, τότε θα μιλάμε για μία τρομερή επίδοση και ένα μεγάλο ρεκόρ», όπως σημείωσε ο Ντονάτας Ουρμπόνας του Basketnews.

Επίσης, «ο Κέβιν Πάντερ είναι αυτός που οδηγεί την ομάδα στην επίθεση με το παιχνίδι του κυρίως σε συνθήκες ένας εναντίον ενός. Μπορεί να σπάσει την πρώτη γραμμή άμυνας και γενικά επιτίθεται με πολλούς τρόπους. Ξέρει και να πασάρει, ενώ ο Ζακ ΛεΝτέι είναι ο ηγέτης της ρακέτας. Συνολικά η Παρτιζάν είναι πολύ δυνατή ομάδα με πολυάριθμες επιλογές».