Σερέλης στο Sportal: «Αξίζαμε την πρόκριση για το μπάσκετ που παίξαμε όλον τον χρόνο»

Sportal newsroom 00:50 - 08.05.2024 / Ανανεώθηκε: 20:54 - 19.05.2024

Ο Χρήστος Σερέλης εξήγησε στην κάμερα του Sportal τι οδήγησε τον Παναθηναϊκό στην πρόκριση στο Final 4 της Euroleague και σημείωσε ότι το τριφύλλι το άξιζε με το μπάσκετ που έπαιξε όλη τη σεζόν.

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στο Final 4 της Euroleague. Το τριφύλλι επικράτησε 81-72 της Μακάμπι και «σφράγισε» το εισιτήριο για το Βερολίνο.

Ο Χρήστος Σερέλης εξήγησε στην κάμερα του Sportal τι οδήγησε τον Παναθηναϊκό στη νίκη κόντρα στη Μακάμπι και την πρόκριση. Ο βοηθός του Εργκίν Αταμάν σημείωσε ότι το τριφύλλι άξιζε την πρόκριση για το μπάσκετ που έπαιξε όλη τη χρονιά.

«Είναι μία μεγάλη πρόκριση. Το αξίζαμε από το μπάσκετ που παίξαμε όλον τον χρόνο. Δεν θα το αφήναμε να φύγει από τη στιγμή που η σειρά επέστρεψε εδώ. Χρειαζόμαστε παίκτες που θα δώσουν το κάτι παραπάνω. Ο Πάνος είναι τέτοιο παιδί, όπως και ο Χουάντσο, που βοήθησε πολύ στο πρώτο ημίχρονο», σημείωσε αρχικά ο Χρήστος Σερέλης.

Ο Αταμάν μπήκε στα αποδυτήρια και αντί για ομιλία ξεκίνησε... σύνθημα! (vid, gallery)
EUROLEAGUE

00:27 - 08.05.2024

Ο Αταμάν μπήκε στα αποδυτήρια και αντί για ομιλία ξεκίνησε... σύνθημα! (vid, gallery)

H είδοσος του Εργκίν Αταμάν στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού μετά την πρόκριση στο Final Four ήταν τρομερή! Με συνθήματα και ουρλιαχτά υποδέχθηκαν οι παίκτες του τον Τούρκο και αυτός ξεκίνησε το τραγούδι και τον χορό...

Για τον τραυματισμό του Σλούκα την ώρα του αγώνα, ο Χρήστος Σερέλης σημείωσε ότι «την ώρα του αγώνα δεν το σκέφτεσαι. Με την εικόνα που έχει η ομάδα, θεωρούσα ότι αν γινόμασταν λίγο καλύτεροι στην άμυνά μας θα παίρναμε το παιχνίδι. Είναι σημαντικό ότι σκοράρει σε όλα τα μεγάλα παιχνίδια. Θέλει πάρα πολύ τη Euroleague και αυτός. Ο χρόνος που χρειάστηκε για να προσαρμοστεί ήταν πολύ λίγος. Είναι ένας πολύ μεγάλος παίκτης. Υπήρχε ψυχραιμία. Η ομάδα είχε πολύ καλό κλίμα. Ήταν κάτι πολύ δύσκολο ότι καταλάβαμε τη δεύτερη θέση. Από τη νίκη απέναντι στη Ρεάλ πιστέψαμε ότι μπορούμε να πάμε στο Final 4. Πάμε να πάρουμε το πρώτο παιχνίδι και να προκριθούμε στον τελικό. Το βασικότερο για εμάς είναι να πάμε όλοι μαζί στο Βελιγράδι. Αφιερώνω την πρόκριση στον Πάρη και ελπίζω αυτή η πρόκριση να του έδωσε δύναμη».

Ο Χρήστος Σερέλης ρωτήθηκε και για τον Εργκίν Αταμάν και τη σχέση του με τους παίκτες. «Δίνει μεγαλύτερη ελευθερία στους παίκτες. Δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι κάτι που δεν το ξέρει. Οι παίκτες νιώθουν πολύ καλά μαζί του. Οι παίκτες και οι προπονητές δεν έχουμε κάνει θυσία. Η διοίκηση έχει κάνει θυσίες και ο κόσμος. Εμείς απλά έχουμε κάνει αυτό που έχουμε κληθεί να κάνουμε. Αφιερώνω τη νίκη σε αυτούς που ήταν τα προηγούμενα δύσκολα χρόνια εδώ. Είχαν συνηθίσει στα Final 4 και τις Ευρωλίγκες. Μέσα από την ομάδα αυτοί τη δικαιούνται περισσότερο από όλους», σημείωσε ο βοηθός του Τούρκου προπονητή.

Παναθηναϊκός - Μακάμπι 81-72: Nunnstoppable στο δρόμο για το Βερολίνο!