Η Αγκιλάρ επανεξελέγει πρόεδρος της Ισπανικής Ομοσπονδίας και ανακοίνωσε τη νέα συμφωνία με τον Σέρτζιο Σκαριόλο

Η Αγκιλάρ επανεξελέγει πρόεδρος της Ισπανικής Ομοσπονδίας και ανακοίνωσε τη νέα συμφωνία με τον Σέρτζιο Σκαριόλο

Γιώργος Γαβριλάκης 14:47 - 08.05.2024 / Ανανεώθηκε: 22:57 - 19.05.2024

Η επανεκλογή της Ελίσα Αγκιλάρ ως επικεφαλής της FEB (ισπανική ομοσπονδία καλαθοσφαίρισης) συνδυάστηκε με την ανακοίνωση περί επέκτασης του συμβολαίου του ομοσπονδιακού τεχνικού, Σέρτζιο Σκαριόλο.

Ήταν δεδομένο πως η Ελίσα Αγκιλάρ, η οποία πριν από σχεδόν ένα χρόνο έγινε η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Ισπανικής Ομοσπονδίας Μπάσκετ, δεν θα εγκατέλειπε τη θέση της. Εξ αρχής, ήταν το φαβορί για την επανεκλογή της, κάτι που συνέβη τελικά το μεσημέρι της Τετάρτης (8/5) έπειτα από την εκλογική διαδικασία.

Μάλιστα, η Αγκιλάρ, συνδύασε την ανανέωση της δικής της θητείας με το νέο συμβόλαιο του ομοσπονδιακού τεχνικού Σέρτζιο Σκαριόλο. O 63χρονος Ιταλός, ο οποίος βρίσκεται σερί από το 2018 στην αγωνιστική διαχείριση της εθνικής ομάδας από τη χώρα της ιβηρικής χερσονήσου, θα παραμένει μέχρι το καλοκαίρι του 2028. Μαζί του θα είναι και ο επί σειρά ετών βοηθός του Μιγκέλ Μαρτίνεθ.

Παρά την πρόσφατη αποτυχία, στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023, όταν η «φούρια ρόχας» αποκλείστηκε στην πρώτη φάση της διοργάνωσης, η Ομοσπονδία στηρίζει στον Σκαριόλο, ο οποίος μάλιστα από τη στιγμή που έφυγε από την Βίρτους Μπολόνια (λίγο πριν ξεκινήσει η σεζόν 2023-24) έχει αφιερωθεί στην εθνική ομάδα και δεν μοιράζει τον χρόνο του ανάμεσα σε αυτήν και κάποιον σύλλογο.

Η Αγκιλάρ βάζει και πάλι υποψηφιότητα για την προεδρία της Ομοσπονδίας της Ισπανίας - Στην FEB το 40% των εργαζομένων είναι γυναίκες
REST OF THE WORLD

15:54 - 03.05.2024

Η Αγκιλάρ βάζει και πάλι υποψηφιότητα για την προεδρία της Ομοσπονδίας της Ισπανίας - Στην FEB το 40% των εργαζομένων είναι γυναίκες

Η Ελίσα Αγκιλάρ παραιτήθηκε από την θέση της Προέδρου της Ισπανικής Ομοσπονδίας Μπάσκετ, αλλά όχι με σκοπό να αποχωρήσει. Το έκανε για διαδικαστικούς λόγους ώστε να θέσει και πάλι υποψηφιότητα στις εκλογές του Μαΐου. Είναι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος, σε έναν οργανισμό που υπάρχει ισότητα στις ευκαιρίες των δύο φύλλων.

Πρόκειται φυσικά για τον κόουτς που στην πρώτη του θητεία με την Ισπανία (2009-12) είχε οδηγήσει την ομάδα σε δύο χρυσά μετάλλια σε Eurobasket (2009, 2011), σε ένα ασημένιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου (2012), ενώ η τροπαιοθήκη του εμπλουτίστηκε εντυπωσιακά και από το 2015 μέχρι και το 2022. Διάστημα κατά το οποίο έβαλε στη συλλογή του ένα ακόμα Ολυμπιακό Μετάλλιο (χάλκινο στο Ρίο το 2016), ένα χρυσό στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019 και άλλα δύο χρυσά σε Eurobasket (2015, 2022).

🔴 Sportal Euroleague Show με Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός για το τελευταίο εισιτήριο του Final 4!

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!