Στο μυαλό του Κώστα Σλούκα: Τι τον κρατάει, τι τον φοβίζει στην παραμονή και οι Σειρήνες

Κώστας Σλούκας

i

© Intime

Στο μυαλό του Κώστα Σλούκα: Τι τον κρατάει, τι τον φοβίζει στην παραμονή και οι Σειρήνες

Aχιλλέας Μαυροδόντης 18:51 - 19.06.2023 / Ανανεώθηκε: 18:51 - 19.06.2023

Ο Κώστας Σλούκας είναι μπροστά σε ένα μεγάλο σταυροδρόμι, με το μέλλον του στον Ολυμπιακό να αποτελεί ένα ερωτηματικό, ενώ το ραντεβού του με τους αδερφούς Αγγελόπουλους να είναι αυτό που θα κρίνει τα πάντα.

Ο Κώστας Σλούκας είδε το συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό να ολοκληρώνεται, με το μέλλον να είναι ακόμα αβέβαιο για τον μέχρι πρότινος ηγέτη των νταμπλούχων Ελλάδας. 

Ο Ολυμπιακός είναι δεδομένο πως θέλει τον Σλούκα και τη νέα σεζόν, αλλά και όχι μόνο, καθώς επιθυμία όλων είναι ο Κώστας Σλούκας να μείνει στον Πειραιά, αλλά και να κλείσει την καριέρα του στον αγαπημένο του Ολυμπιακό. Τα δεδομένα όμως στην παρούσα φάση δεν είναι εύκολα. 

Τι τον κρατάει 

Ο Κώστας Σλούκας θα κάνει ένα ραντεβού με τους αδελφούς Αγγελόπουλους τις επόμενες ημέρες, μόλις και επιστρέψει από τις οικογενειακές του διακοπές στην Κρήτη, το οποίο θα κρίνει τα πάντα, καθώς οι διοικητικοί ηγέτες του Ολυμπιακού έχουν την διάθεση και τον τρόπο να κάνουν την υπέρβαση και να κρατήσουν τον παίκτη. Εξάλλου, οδεύοντας προς τα 34, αυτό θα είναι το τελευταίο (θεωρητικά) μεγάλο συμβόλαιο της καριέρας του, οπότε δεν θα πάρει την απόφασή του χωρίς να ζυγίσει τα πάντα. 

Τι τον... φοβίζει

Ο ίδιος έχει παράπονο από τον χρόνο και τον ρόλο του στον Ολυμπιακό. Σε άλλες περιπτώσεις θα σας λέγαμε πως είναι δεδομένη η έξοδος του παίκτη από την ομάδα. Επειδή όμως ο Σλούκας και ο Ολυμπιακός δεν είναι μια απλή περίπτωση, δεν έχει τελειώσει ακόμα κάτι. 

Το οικονομικό είναι το τελευταίο που απασχολεί στην παρούσα φάση τον Κώστα Σλούκα και δεν αποτελεί και πρόβλημα για τον Ολυμπιακό, ο οποίος είναι διατεθειμένος να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη για να κρατήσει τον παίκτη. 

Τα πάντα λοιπόν θα κριθούν σε αυτό το ραντεβού το οποίο θα κάνουν οι Αγγελόπουλοι με τον Σλούκα

Οι Σειρήνες

Από εκεί και πέρα, μετά από αυτό το ραντεβού και σε περίπτωση που δεν φτάσουν σε συμφωνία οι δύο πλευρές, ο Σλούκας θα εξετάσει τις άλλες ομάδες που έχουν προσεγγίσει τον ατζέντη του. Αυτές που αναμένεται να παλέψουν για να τον κάνουν δικό τους είναι οι Αρμάνι, Παρτίζαν και Εφές, όμως πριν μιλήσει ο παίκτης με τον Ολυμπιακό δεν υπάρχει περίπτωση να προχωρήσει κάτι. 

Για τον παίκτη άλλη ομάδα στην Ελλάδα πλην Ολυμπιακού δεν υπάρχει. Πρόσφατα είχε αναπτυχθεί και φημολογία ότι κάτι τέτοιο μπορεί να αλλάξει αν τελικά δεν συνεχίσει την καριέρα του στον Πειραιά, με άλλη ελληνική ομάδα να κάνει μια αναγνωριστική κουβέντα στον εκπρόσωπό του. Παρόλα αυτά, ο παίκτης δεν μπαίνει καν σε μια τέτοια διαδικασία σκέψης. Στην Ελλάδα μόνο Ολυμπιακός.

Ο Κώστας Σλούκας την φετινή σεζόν μέτρησε 11 πόντους, 2.1 ριμπάουντ και 5.6 ασίστ στην Euroleague, έχοντας 53% στα δίποντα, 33% στα τρίποντα και 91% στις βολές, ενώ κατά μέσο όρο έπαιζε κάτι λιγότερο από 24 λεπτά.