Ο Ολυμπιακός αλλάζει το ΣΕΦ και το κάνει το ερυθρόλευκο σπίτι του - Πως θα διαμορφωθεί ο χώρος

Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

i

© photo by Panagiotis Moschandreou / Getty Images / Ideal Images

Ο Ολυμπιακός αλλάζει το ΣΕΦ και το κάνει το ερυθρόλευκο σπίτι του - Πως θα διαμορφωθεί ο χώρος

Aχιλλέας Μαυροδόντης 14:25 - 18.06.2023 / Ανανεώθηκε: 14:25 - 18.06.2023

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται να αλλάξει το ΣΕΦ, το οποίο θα αποκτήσει νέο χρώμα, άλλο μέγεθος και θα αποτελέσει ένα υπέροχο «μπασκετικό σπίτι».

Το γηπεδικό είναι ένα σημαντικό ζήτημα για τον μπασκετικό Ολυμπιακό. Οι Ερυθρόλευκοι παλεύουν χρόνια να αποκτήσουν μια αμιγώς μπασκετική έδρα, έχοντας μελετήσει παλαιότερα και την περίπτωση του Ελληνικού. Πλέον, εν έτη 2023, ο Γιώργος Μπαρτζώκας και οι παίκτες του, δείχνουν πως έχουν βρει το σπίτι τους, στο αγαπημένο τους ΣΕΦ.

Την… φωτιά την έβαλε με τις δηλώσεις του ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Παναγιώτης Αγγελόπουλος, ο οποίος κατά την διάρκεια της απονομής είπε:

«Ευχαριστούμε που είστε σήμερα όλοι εδώ. Μας στηρίζετε όλη τη χρονιά. Γεμίζετε το γήπεδο και έτσι το θέλουμε γεμάτο και του χρόνου. Και παραπάνω sold out. Να σπάσουμε τα ρεκόρ στα sold out του χρόνου! Γράφουμε ιστορία μαζί. Πανηγυρίζουμε το δεύτερο σερί νταμπλ. Είναι μοναδικές οι στιγμές που ζούμε. Αυτό που ζούμε μας αξίζει. Νομίζω πως ήρθε η στιγμή, έχει φτάσει το πλήρωμα του χρόνου, ο Ολυμπιακός να αποκτήσει το δικό του γήπεδο, που είναι το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας».

Ο Ολυμπιακός λοιπόν, θέλει να κάνει δικό του το ΣΕΦ, με την κεντρική σάλα να είναι έτοιμη να παραχωρηθεί στους Ερυθρόλευκους, προκειμένου να την μετατρέψουν σε ένα μπασκετικό γήπεδο.

Ας δούμε όμως μερικές από τις αλλαγές που ετοιμάζονται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

Βασικός στόχος του Ολυμπιακού είναι το ΣΕΦ να μεγαλώσει. Στόχος μακροπρόσθεσμα είναι να φτάσει στις 15.000 θέσεις, κάτι που θα συμβεί σταδιακά. Για την ώρα, από τη νέα σεζόν αναμένεται να υπάρξουν επιπλέον 4000 θέσεις περιμετρικά του παρκέ.

Ο χώρος τον VIP επίσης θα αλλάξει. Ένα υπερσύγχρονο lounge είναι ήδη στα σκαριά, ενώ ο Ολυμπιακός θέλει να φτιάξει και ειδικές σουίτες, όπως υπάρχουν σε δεκάδες σύγχρονα γήπεδα της Ευρώπης.

Στο ΣΕΦ θα κριθεί η πρόκριση στη σειρά του Ολυμπιακού με τη Φενέρμπαχτσε ©Intime

Παράλληλα το ΣΕΦ θα αλλάξει χρώμα. Οι εξέδρες θα είναι χρώματος κόκκινου και λευκού, ενώ και το «Ολυμπιακός» είναι κάτι που οι Ερυθρόλευκοι θέλουν να δουν να αναγράφεται στα καθίσματα. Παράλληλα έχουν ήδη αποκτηθεί νέα φώτα και προβολείς, ώστε να γίνει ακόμα καλύτερη η εμπειρία του φιλάθλου και παράλληλα πιο εντυπωσιακή η παρουσίαση των ομάδων. 

Γενικά η ΚΑΕ Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια έχει μια εξαιρετική σχέση με την διοίκηση του ΣΕΦ και την Χριστίνα Τσιλιγκήρη, την πρόεδρο του Σταδίου και έχει προχωρήσει σε πολλές αλλαγές, όπως για παράδειγμα τα αποδυτήρια και το υπερσύγχρονο γυμναστήριο. Είναι έτοιμος λοιπόν για ακόμα μερικές, όπως διαβάσατε παραπάνω.

Ο Βεζένκοφ στο Sportal: «Μετά τις 22/6 θα μιλήσω με τους Κινγκς - Δεν φανταζόμουν ποτέ πως θα γίνω σύνθημα»
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

00:30 - 18.06.2023

Ο Βεζένκοφ στο Sportal: «Μετά τις 22/6 θα μιλήσω με τους Κινγκς - Δεν φανταζόμουν ποτέ πως θα γίνω σύνθημα»

Ο Σάσα Βεζένκοφ είχε πολλά να πει στην κάμερα του Sportal, με τον MVP της Euroleague να αναφέρεται στους Σακραμέντο Κινγκς, το μέλλον του, το σύνθημα του κόσμου του Ολυμπιακού και όχι μόνο!

«Καταρχήν η θέση του είναι δίπλα στο “Καραϊσκάκης”. Το να γίνεται ένα «Ολυμπιακό» Σαββατοκύριακο ας πούμε μου φαίνεται φανταστικό. Το ίδιο επιδιώκει και η Μπάγερν Μονάχου. Να είναι δίπλα το γήπεδο ποδοσφαίρου με αυτό του μπάσκετ ώστε να απολαμβάνεις και τα δύο. Αν μπορούν οι υπηρεσίες σε ένα φανταστικό αλλά αρχαίο γήπεδο να είναι πιο καλές, είναι πολύ σημαντικό. Η ομάδα πιστεύω μπορεί να το ανακαινίσει και να το αναμορφώσει», είπε στο Sportal ο Γιώργος Μπαρτζώκας μετά την φιέστα. Αυτή η αναμόρφωση λοιπόν έρχεται και στον Ολυμπιακό θα έχουν σύντομα το δικό τους μπασκετικό σπίτι, το οποίο δεν θα έχει να ζηλέψει τίποτα από τα υπόλοιπα της Ευρώπης.