Θρίαμβος για Σέλτικς που έκλεισαν θέση για πλει οφ, προελαύνουν στη Δύση οι Θάντερ

Θρίαμβος για Σέλτικς που έκλεισαν θέση για πλει οφ, προελαύνουν στη Δύση οι Θάντερ

Χρήστος Τσάλτας 08:53 - 15.03.2024 / Ανανεώθηκε: 09:10 - 15.03.2024

Οι Μπόστον Σέλτικς συνεχίζουν απτόητοι στην προσπάθειά τους για το καλύτερο ρεκόρ του ΝΒΑ, την ώρα που οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ εδραίωσαν την παρουσία τους στην πρώτη θέση της Δύσης.

Η regular season πλησιάζει προς την ολοκλήρωσή της και οι ομάδες ανεβάζουν στροφές με αρκετά παιχνίδια να έχουν ατμόσφαιρα... πλέι οφ.

Οι Μπόστον Σέλτικς έχουν το καλύτερο ρεκόρ στο ΝΒΑ και σε ακόμα ένα παιχνίδι κόντρα στους Φοίνιξ Σανς επιβεβαίωσαν το γιατί. Η ομάδα του Τζόε Μαζούλα ήταν ανώτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, δεν άφησε το πόδι από το γκάζι και με τον Τζέιλεν Μπράουν να μετράει 37 πόντους και τον Τζέισον Τέιτουμ να ακολουθεί με 26 όχι μόνο έφτασε στη νίκη, αλλά πλέον έκλεισε και θέση για τα πλέι οφ, βελτιώνοντας το ρεκόρ της στο 52-14. Στην αντίπερα όχθη, ο Ντέβιν Μπούκερ μέτρησε 23 πόντους και 7 ασίστ, ενώ ο Μπράντλεϊ Μπιλ πρόσθεσε 22.

Στην πρώτη θέση της Δύσης βρίσκονται οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, οι οποίοι απέναντι στους Ντάλας Μάβερικς έδειξαν το γιατί. Η ομάδα του Μάρκ Νταϊγκνόλτ εκμεταλλεύτηκε την απουσία του Λούκα Ντόντσιτς και με τον Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ να μετράει 31 πόντους και 9 ριμπάουντ έφτασε στη μεγάλη νίκη, την ώρα που οι Μαβς περίμεναν τα πάντα από τον Κάιρι Ίρβινγκ, που μέτρησε 36 πόντους και 12 ασίστ.

Σε τροχιά πλεονεκτήματος έδρας έμειναν οι Κλίπερς, που ταξίδεψαν στο Σικάγο για να αντιμετωπίσουν τους ανεβασμένους Μπουλς και κατάφεραν να πάρουν μια σημαντική νίκη. Ο Πολ Τζορτζ έδειξε για ακόμα μια φορά το υψηλό επίπεδο στο παιχνίδι του, έχοντας 28 πόντους και 7 ασίστ και ήταν ο παίκτης που έκανε τη διαφορά. Στην αντίπερα όχθη, οι Μπουλς είχαν για πρωταγωνιστή τον ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν, όμως οι 21 πόντοι του δεν ήταν αρκετοί.

Οι Νιου Γιορκ Νικς πέρασαν από το Όρεγκον, επικρατώντας των Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς, με 105-93, έχοντας σε εξαιρετική κατάσταση τον Τζέιλεν Μπράνσον, που μέτρησε 41 πόντους, ενώ την ανοδική πορεία τους επιβεβαίωσαν οι Χιούστον Ρόκετς, οι οποίοι είχαν σε τρομερή κατάσταση τον Τζέιλεν Γκριν με 37 πόντους και επιβλήθηκαν των ουραγών της Ανατολής, Ουάσιγκτον Ουίζαρντς με 135-119.

Τα αποτελέσματα της βραδιάς:

Μπόστον Σέλτικς - Φοίνιξ Σανς 127-112

Μιλγουόκι Μπακς - Φιλαδέλφεια 76ερς 114-105

Χιούστον Ρόκετς - Ουάσιγκτον Ουίζαρντς 135-119

Σικάγο Μπουλς - Λος Άντζελες Κλίπερς 111-126

Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς - Νιου Γιορκ Νικς 93-105

Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ - Ντάλας Μάβερικς 126-119