Το… φαινόμενο των Λέικερς που έχει το δικαίωμα να παίξει με την Γερμανία στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Όστιν Ριβς

i

photo by Harry How / Getty Images / Ideal Images

Το… φαινόμενο των Λέικερς που έχει το δικαίωμα να παίξει με την Γερμανία στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Ο Όστιν Ριβς είναι ο πρωταγωνιστής των Λ.Α. Λέικερς τον τελευταίο μήνα και η καταγωγή της γιαγιά του του δίνει τη δυνατότητα να αγωνιστεί παρέα με τον Ντένις Σρέντερ με την εθνική ομάδα της Γερμανίας.

Τον τελευταίο μήνα ο Όστιν Ριβς καλύπτει τα νώτα των Λέικερς και την απουσία του ΛεΜπρόν Τζέιμς. Σε αυτό το διάστημα έχει 17,7 πόντους, 3 ριμπάουντ και 5,3 ασίστ. 

Πριν από λίγες μέρες έκανε ρεκόρ καριέρας στο ΝΒΑ με 35 πόντους κόντρα στους Ορλάντο Μάτζικ, ενώ τα ξημερώματα της Πέμπτης (23/3) ήταν ασταμάτητος στη νίκη των Λέικερς επί των Φοίνιξ Σανς. 

Τώρα, προέκυψε το ενδεχόμενο να αγωνιστεί τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο στα γήπεδα της Ινδονησίας, της Ιαπωνίας και των Φιλιππίνων. Όχι φυσικά στο πλαίσιο ταξιδιού αναψυχής, αλλά για λογαριασμό της Γερμανίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023

Αντετοκούνμπο εναντίον Γιόκιτς τον Αύγουστο στο Τουρνουά Ακρόπολις
ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

12:42 - 20.03.2023

Αντετοκούνμπο εναντίον Γιόκιτς τον Αύγουστο στο Τουρνουά Ακρόπολις

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ανακοίνωσε τις συμμετοχές και το πρόγραμμα του Τουρνουά Ακρόπολις που θα διεξαχθεί το τριήμερο 8-10 Αυγούστου στο ΟΑΚΑ με τη Σερβία του Νίκολα Γιόκιτς να έρχεται στην Αθήνα για να αντιμετωπίσει την Ελλάδα του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Η Ιταλία είναι η τρίτη ομάδα.

Ο γιαγιά του 24χρονου γκαρντ των Λέικερς είναι γερμανίδα και από πέρσι ο Ριβς έχει στην κατοχή του γερμανικό διαβατήριο. «Με ενδιαφέρει πάρα πολύ η συμμετοχή μου στο Παγκόσμιο Κύπελλο», είπε ο ίδιος στην Bild και πρόσθεσε πως «έχω μιλήσει ήδη γι’ αυτό το ενδεχόμενο και με τον συμπαίκτη μου στους Λέικερς, Ντένις Σρέντερ, ενώ έχω συζητήσει και με τον προπονητή της εθνικής ομάδας Γκόρντον Χέρμπερτ». Σύντομα λοιπόν, «θα μιλήσω ξανά και θα αποφασίσουμε όλοι μαζί. Προσωπικά το βλέπω πολύ θετικά το ενδεχόμενο να βρεθώ μαζί του στο Παγκόσμιο». 

Στην τελευταία μεγάλη διοργάνωση, το περσινό Ευρωμπάσκετ (που κατέκτησαν οι Ισπανοί), η εθνική Γερμανίας με πρωταγωνιστή τον Σρέντερ είχε τερματίσει τρίτη, ενώ μία πιθανή προσθήκη του Ριβς και με δεδομένη την παρουσία και των αδελφών Βάγκνερ των Ορλάντο Μάτζικ, ανεβάζει στα ύψη το ενδιαφέρον εν όψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου