Το Κονέκτικατ του Ρούμογλου έκλεισε θέση στην οκτάδα του NCAA

Καμ Σπένσερ

Το Κονέκτικατ του Ρούμογλου έκλεισε θέση στην οκτάδα του NCAA

Χρήστος Τσάλτας 10:09 - 29.03.2024 / Ανανεώθηκε: 10:18 - 29.03.2024

Στο remake του περσινού τελικού του NCAA το Κονέκτικατ, του Απόστολου Ρούμογλου, επικράτησε του Σαν Ντιέγκο Στέιτ με 82-52 και πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του The Tournament.

Πιστό στο ραντεβού του με τα μεγάλα παιχνίδια ήταν το Κονέκτικατ. Οι Huskies αντιμετώπισαν το Σαν Ντιέγκο Στέιτ, στο remake του περσινού τελικού του NCAA και κατάφεραν να φτάσουν σε ακόμα ένα θετικό αποτέλεσμα, κλείνοντας θέση για την Elite Eight, τα προημιτελικά του τουρνουά του Κολεγιακού μπάσκετ.

Μπαίνοντας στην τελική φάση του NCAA και το τουρνουά που κρίνει τον τίτλο, το Κονέκτικατ ήταν η απόλυτη team to beat, η ομάδα που όλοι ήθελαν να κερδίσουν για να φτάσουν στον τίτλο. Μέχρι στιγμής όμως οι πρωταθλητές έχουν επιβεβαιώσει τον χαρακτήρα τους και αποτελούν αντίπαλο που δύσκολα μπορεί να λυγίσει. Κάτι που φαίνεται από το σερί τους, καθώς μετράνε 13 νίκες στα τελευταία 14 παιχνίδια τους, με τις 9 εξ αυτών να είναι διαδοχικές.

Στο παιχνίδι κόντρα στους Aztecs δεν συνάντησαν καμία δυσκολία. Είχαν τον έλεγχο από τα πρώτα λεπτά, ανέβασαν τον ρυθμό στα δικά τους επίπεδα και χωρίς να κοιτάξουν πίσω πήραν μια από τις πιο άνετες νίκες τους.

Ο Καμ Σπένσερ με 18 πόντους και 5 ριμπάουντ έκανε τη διαφορά και ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του, με τον Τρίστεν Νιούτον να ακολουθεί με 17 πόντους, 7 ριμπάουντ και 4 ασίστ. Σημαντική και η συνεισφορά του Στεφόν Καστλ, με 16 πόντους και 11 ριμπάουντ.

Ο Απόστολος Ρούμογλου πάτησε παρκέ σε ακόμα ένα παιχνίδι και μέτρησε 3 πόντους με 1/1 τρίποντο, βάζοντας την... πινελιά του στην αναμέτρηση.

Επόμενος αντίπαλος για τους πρωταθλητές, το Ιλινόις, την ερχόμενη Κυριακή (31/03) με έπαθλο μια θέση στο Final 4 του NCAA.

Sportal Euroleague Show με Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός και όλη τη δράση της Παρασκευής