Το Παγκόσμιο Κύπελλο της FIBA είναι η γιορτή που κάθε φίλος του μπάσκετ θέλει να ζήσει...

Το Παγκόσμιο Κύπελλο της FIBA είναι η γιορτή που κάθε φίλος του μπάσκετ θέλει να ζήσει...

Χρήστος Τσάλτας 10:24 - 28.08.2023 / Ανανεώθηκε: 10:24 - 28.08.2023

Οι πρώτες μέρες του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2023 τα είχαν όλα. Ρεκόρ, μεγάλα παιχνίδια, σπουδαίες εμφανίσεις, εκπλήξεις. Ένας καμβάς που δείχνει πως η φετινή διοργάνωση θα μνημονεύεται για χρόνια.

Αποστολή στη Μανίλα

Σε Μανίλα, Οκινάουα και Τζακάρτα χτυπάει η καρδιά του παγκοσμίου μπάσκετ αυτές τις μέρες. Ο λόγος, λίγο-πολύ προφανής. Το Παγκόσμιο Κύπελλο έχει ξεκινήσει και ήδη σε τρεις αγωνιστικές ημέρες έχουν αρκετές εικόνες να κρατήσουμε και πολλές όμορφες στιγμές να θυμόμαστε.

Για να μην σας κουράζουμε άλλο, ας μπούμε στο... παρασύνθημα.

Στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου σημειώθηκε ρεκόρ προσέλευσης κόσμου, καθώς 38.115 θεατές παρακολούθησαν από κοντά την αναμέτρηση των Φιλιππίνων με την Δομινικανή Δημοκρατία. Η 25η Αυγούστου ήταν ημέρα-γιορτή για ολόκληρη τη χώρα, ενώ στις court seats της Philippine Arena βρέθηκε και ο πρόεδρος της χώρας, δίνοντας ακόμα μεγαλύτερη αίγλη σε ένα ιστορικό -από κάθε άποψη- παιχνίδι.

Το θέαμα είναι σε υψηλά επίπεδα. Ο Λούκα Ντόντσιτς έφερε με το... καλημέρα την μαγεία του, η Team USA των 12 NBAers έκανε περίπατο στην πρεμιέρα και χάρισε θέαμα στον κόσμο στην Mall of Asia Arena, οι Σέρβοι με τον Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς ως ηγέτη έκαναν περίπατο κόντρα στην Κίνα, η Γερμανία του Ντένις Σρέντερ έκλεισε θέση για την δεύτερη φάση.

Για τις ομάδες που μετέχουν μπορούμε να πούμε πολλά. Το θέαμα ωστόσο, ιδίως από τις πρωταγωνίστριες ομάδες βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα, βάζοντας άπαντες στο κλίμα για το τι θα ακολουθήσει στη συνέχεια. Εκεί που κάθε 40λεπτο θα είνααι «τελικός».

Αν και νωρίς στη διοργάνωση η Λετονία έχει προλάβει να χαρίσει την ίσως πιο όμορφη ιστορία στο τουρνουά. Επιβλητική νίκη κόντρα στο Λίβανο, τεράστια νίκη με ανατροπή κόντρα στη Γαλλία και πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Στην πρώτη της συμμετοχή σε Παγκόσμιο Κύπελλο η ομάδα του λούκα Μπάνκι έγραψε ιστορία, έκλεισε θέση για την επόμενη φάση, ενώ ταυτόχρονα έδειξε κάτι πολύ σημαντικό. Πως το μπάσκετ αναπτύσσεται σε όλο τον κόσμο και χώρες που στο παρελθόν έμοιαζαν με συμπληρωματικές στις διοργανώσεις, πλέον παίρνουν την ευκαιρία τους, δημιουργούν τον δικό τους δρόμο και βαδίζουν σε αυτόν.

Η δυνατότητα που παρέχει η FIBA άλλωστε, μέσω των παραθύρων,σε κάθε ομάδα να διεκδικήσει τις πιθανότητές της και να βρεθεί στην τελική φάση μιας μεγάλης διοργάνωσης έιναι ένα από τα πιο ισχυρά «όπλα» γι αυτό που βλέπουμε να εκτυλίσσεται τις τελευταίες μέρες στην Ασία.

Την ίδια ώρα και ο κόσμος έχει «αγκαλιάσει» τη διοργάνωση. Και με το παραπάνω. Η προσέλευση στα γήπεδα είναι μεγάλη. Ιδίως στην Mall of Asia Arena της Μανίλα πήραν θέση σταθερά πάνω από 5.500 κόσμου, ενώ και η game day experience που παρέχουν οι διοργανωτές είναι εξαιρετική, φέρνοντας κάτι από ΝΒΑ με πολλές παράλληλες δράσεις, happenings, αλλά και εκδηλώσεις, για να κάνει ακόμα πιο όμορφη την εμπειρία για όλους όσους βρεθούν στα γήπεδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Και αυτή είναι μόνο η αρχή, σε ένα τουρνουά που προμηνύεται ανοιχτό, με πολλές «μάχες» ως το τέλος, αλλά και με τεράστιο ενδιαφέρον σε όλο τον κόσμο. Η πρόκριση της Λετονίας, μαζί με το... κάζο της Γαλλίας έκαναν θόρυβο και έδειξαν την κατεύθυνση που βαδίζει το παγκόσμιο μπάσκετ. Το οποίο δίνει ίσες ευκαιρίες σε όλους να βρεθούν στο προσκήνιο.

Το Mundobasket 2023 στο sportal.gr

Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.

Tags: