Ο Τζαμάλ Μάρεϊ με έγκαυμα στο χέρι, αλλά με το μυαλό του στη νίκη

Τζαμάλ Μάρεϊ

i

printscreen

Ο Τζαμάλ Μάρεϊ με έγκαυμα στο χέρι, αλλά με το μυαλό του στη νίκη

Γιώργος Γαβριλάκης 08:42 - 09.06.2023 / Ανανεώθηκε: 08:46 - 09.06.2023

Μία πτώση και η τριβή της παλάμης στο παρκέ, δημιούργησε στο αριστερό χέρι του Τζαμάλ Μάρεϊ των Νάγκετς μία τεράστια πληγή. Τον πονάει αρκετά, αλλά πνευματικά είναι έτοιμος για το τέταρτο παιχνίδι της σειράς των τελικών του ΝΒΑ με τους Μαϊάμι Χιτ.

Οι Ντένβερ Νάγκετς επανέκτησαν το πλεονέκτημά τους στους τελικούς του ΝΒΑ. Το έχασαν στο δεύτερο παιχνίδι, το ξαναπήραν πίσω στο τρίτο και τώρα ετοιμάζονται για το τέταρτο και πάλι στο Μαϊάμι. Η σειρά είναι στο 2-1 υπέρ των Σβόλων με τον Νίκολα Γιόκιτς να εντυπωσιάζει τα πλήθη και να κάνει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, την ίδια ώρα όμως, στο πλευρό του βρίσκεται ο Τζαμάλ Μάρεϊ. 

Ο Σέρβος είναι... κλέφτης εντυπώσεων με την μοναδικότητα του ταλέντου του, αλλά ο 25χρονος Καναδός γκαρντ είναι επίσης ακαταμάχητος. Στην πρόσφατη εκτός έδρας νίκη των Σβόλων έκανε triple double. Όχι όσο εντυπωσιακό ήταν αυτό του Joker, αλλά όμοιας βαρύτητας. Είχε 34 πόντους (ήταν πρώτος σκόρερ) και πρόσθεσε στη στατιστική του άλλα 10 ριμπάουντ και ισάριθμες ασίστ. Επίσης... πρόσθεσε και ένα έγκαυμα στην παλάμη του αριστερού του χεριού. Πως κάηκε; 

Επειδή, η τριβή (ως γνωστών) παράγει θερμότητα, ο Μάρεϊ έπεσε στο ξύλινο πάτωμα του γηπέδου με φόρα και βάζοντας το χέρι του για προστασία τρίφτηκε και πήρε... φωτιά. Η πληγή είναι μεγάλη και σίγουρα ο σταρ των Νάγκετς έχει ενοχλήσεις. Προπονήθηκε με δεμένη την περιοχή, από τον καρπό σχεδόν μέχρι τα δάχτυλα και είχε κάποιες δυσκολίες. 

Βέβαια δεν είναι το... καλό του το χέρι. Σουτάρει με το δεξί, αλλά ντριμπλάρει και με τα δύο. Θα τον εμποδίσει κατά τη διάρκεια του επόμενου αγώνα που είναι προγραμματισμένος για τα ξημερώματα του Σαββάτου (10/6, 03:30), αλλά πνευματικά δεν πρόκειται να επηρεαστεί. 

Ειδικά μετά και την επίδοση του στο Game 3 και την εμπιστοσύνη που του δείχνει ο Νίκολα Γιόκιτς αναφέροντας πως «είναι τρομερός ηγέτης» ο Μάρεϊ έχει ήδη περάσει την καριέρα του στο επόμενο επίπεδο.