Οι δύο δρόμοι του Τζέιλεν Μπράουν: Το supermax που διεκδικεί και το ενδεχόμενο ανταλλαγής

Οι δύο δρόμοι του Τζέιλεν Μπράουν: Το supermax που διεκδικεί και το ενδεχόμενο ανταλλαγής

Χρήστος Τσάλτας 15:48 - 31.05.2023 / Ανανεώθηκε: 15:48 - 31.05.2023

Η σεζόν ολοκληρώθηκε και οι Μπόστον Σέλτικς έχουν μπροστά τους πολύ σημαντικές αποφάσεις να πάρουν, με αυτή που σχετιζεται με τον Τζέιλεν Μπράουν να κρίνει πολλά για το μέλλον του franchise.

Από την πρώτη στιγμή ο Τζέισον Τέιτουμ χαρακτήρισε το θέμα της παραμονής του συμπαίκτη του, Τζέιλεν Μπράουν, στους Σέλτικς, ως θέμα τεράστιας σημασίας. Οι δύο παίκτες άλλωστε πορεύονται όλα αυτά τα χρόνια μαζί και έχουν χτίσει εξαιρετική επικοινωνία εντός και εκτός γηπέδου. Κάτι που φαίνεται και στο παρκέ.

Τα πράγματα γύρω από το μέλλον του JB είναι ξεκάθαρα: o all star γκαρντ της ομάδας του Τζόε Μαζούλα έχει συμβόλαιο για ακόμα έναν χρόνο και μετά βγαίνει στην αγορά ως unrestricted free agent. Δεν θα υπάρχει περιορισμός δηλαδή, ώστε να υπογράψει σε άλλη ομάδα. Την ίδια ώρα που οι Σέλτικς είναι αποφασισμένοι να κάνουν τα πάντα προκειμένου να τον «δέσουν» για τα επόμενα χρόνια στην ομάδα.

Μπόστον Σέλτικς, η επόμενη μέρα: Ο κορμός και τα δύο ερωτηματικά Μπράουν-Ουίλιαμς
NBA

10:15 - 30.05.2023

Μπόστον Σέλτικς, η επόμενη μέρα: Ο κορμός και τα δύο ερωτηματικά Μπράουν-Ουίλιαμς

Η σεζόν ολοκληρώθηκε για τους Μπόστον Σέλτικς, στο Game 7 των τελικών της Ανατολής κόντρα στους Μαϊάμι Χιτ και πλέον για την ομάδα του Τζόε Μαζούλα ξεκινά η περίοδος της off season, όπου θα τεθούν επί τάπητος σημαντικά ζητήματα.

Είναι προφανές πως ο Μπράουν αυτό που θα διεκδικήσει, αν όχι φέτος τότε σίγουρα το επόμενο καλοκαίρι, θα είναι ένα supermax συμβόλαιο. Βρίσκεται στα 26 του χρόνια, άρα στην πιο παραγωγική φάση της καριέρας του, παίζει μπάσκετ υψηλού επιπέδου και έχει εξελιχθεί και στις δύο πλευρές του παρκέ. Πρόκειται λοιπόν για έναν πλήρη παίκτη, που είναι ικανός να κάνει τη διαφορά σε όποια ομνάδα του ΝΒΑ βρεθεί.

Ξέρει πολύ καλά την αξία του, αλλά και πόσο σημαντικό είναι για τον ίδιο να βρει το μεγάλο συμβόλαιο που επιθυμεί. Το οποίο μπορεί να έχει διάρκεια 5 ετών και να τεθεί σε ισχύ από το καλοκαίρι του 2024, με τις συνολικές του απολαβές να φτάνουν τα 290 εκατ. δολάρια! Ένα ποσό μυθικό για τα δεδομένα της λίγκας, που σε κάθε περίπτωση όποια ομάδα αποφασίσει να το δαπανήσει θα πρέπει να είναι πανέτοιμη να «χτίσει» το ρόστερ της θα πρέπει να το κάνει γύρω από τον Μπράουν.

Κάπου εδώ μαπίνει στην εξίσωση και το ενδεχόμενο ανταλλαγής. Σε περίπτωση που δεν τα βρει με τους «Κέλτες», σε ένα σενάριο που στην παρούσα φάση δεν μοιάζει και τόσο μακρινό. Οι πρώτες συζητήσεις των δύο πλευρών άλλωστε έχουν καταλήξει σε αδιέξοδο, δεν βρέθηκε η χρυσή τομή και αυτό που συμφώνησαν ήταν να μιλήσουν σε μελλοντικό χρόνο.

Ήδη η φημολογία περί ανταλλαγής έχει ανοίξει, με την ομάδα που έχει μπει στο κάδρο να είναι οι Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς. Δεδομένου πως στο Όρεγκον ο στόχος είναι να χτιστεί μια ομάδα που θα διεκδικεί τίτλο, γύρω από τον Ντάμιαν Λίλαρντ, η σπέκουλα των τελευταίων ημερών αναφέρει πως οι Μπλείζερς είναι έτοιμοι να «θυσιάσουν» τον Ανφέρνι Σάιμονς και το νο.3 του φετινού NBA Draft (που δεν αποκλείεται να είναι ο υπερταλαντούχος Σκουτ Χέντερσον), για να δελεάσουν τους Σέλτικς ώστε να πάρουν τον Μπράουν.

Το μόνο σίγουρο είναι πως το «σίριαλ Μπράουν» είναι μόνο στην αρχή του. Και αναμένεται να έχει πολλά επεισόδια, καθώς ο άσος των Σέλτικς δεν θα σταματήσει μέχρι να βρει αυτό που έχει «σημαδέψει», που δεν είναι άλλο από ένα supermax συμβόλαιο.