Ο Μαρίνκοβιτς αποχαιρέτησε την Μπασκόνια και ο δρόμος επιστροφής στην Παρτίζαν ανοίγει!
i

© Euroleague Basketball

Ο Μαρίνκοβιτς αποχαιρέτησε την Μπασκόνια και ο δρόμος επιστροφής στην Παρτίζαν ανοίγει!

Γιώργος Γαβριλάκης 11:55 - 13.05.2024 / Ανανεώθηκε: 09:51 - 29.05.2024

Έπαιξε το τελευταίο του παιχνίδι με τη φανέλα της Μπασκόνια, ήταν ο καλύτερος παίκτης της κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά ο Βάνια Μαρίνκοβιτς ανακοίνωσε πως «φεύγω από την ομάδα» και ξεκαθάρισε πως η επιστροφή του είναι έτοιμη, φωτογραφίζοντας εμμέσως και σαφώς την Παρτίζαν.

Πλέον, η Μπασκόνια έχει... σκορπίσει στους θερινούς ανέμους από τα μέση του Μάη, καθώς ο σοκαριστικός αποκλεισμός της (για πρώτη φορά τα τελευταία 30 χρόνια) από τα Playoffs του ισπανικού πρωταθλήματος ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στην αγωνιστική περίοδο 2023-24.

Είχε προηγηθεί και ο αποκλεισμός στα Playoffs της Euroleague από την Ρεάλ Μαδρίτης και η offseason των Βάσκων αναμένεται να έχει αρκετές... περιπέτειες. Η διοίκηση έχει αφοσιωθεί στη νέα ανανεωμένη πρόταση συνεργασίας με τον πρώτο σκόρερ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, Μάρκους Χάουαρντ, αλλά προς το παρόν... αποχαιρετούν τον Βάνια Μαρίνκοβιτς.

Ο 27χρονος Σέρβος γκαρντ με το αξιόπιστο μακρινό σουτ, ο οποίος είχε 11 πόντους μέσο όρο στη Euroleague με 37,4% στα τρίποντα, έπαιξε για τελευταία φορά με τη φανέλα της Μπασκόνια, το απόγευμα της Κυριακής (12/5) κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου στην Liga Endesa.

Έβαλε 17 πόντους με 5/10 τρίποντα και αμέσως μετά το τέλος της αναμέτρησης μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Ισπανίας και αποκάλυψε πως «ήταν η τελευταία μου σεζόν εδώ» και αμέσως μετά είπε το... διφορούμενο: «Θα επιστρέψω. Δεν ξέρω αν θα πάω στην Παρτίζαν ή κάπου αλλού, αλλά σίγουρα θα... επιστρέψω».

Κι αν δεν εννοούσε πως θα επιστρέψει στο επίπεδο της Euroleague, τότε η Παρτίζαν -που εδώ και καιρό ασχολείται μαζί του- αναμένεται να την αφορά η... επιστροφή του και ο τρόπος που αυτή εκφράστηκε.

Άλλωστε, ο Μαρίνκοβιτς γεννήθηκε στο Βελιγράδι, μεγάλωσε εκεί και με την Παρτίζαν ξεκίνησε την καριέρα του στο μπάσκετ. Έπαιξε με τους «μελανόλευκους» από το 2013 έως το 2019 και δεν αποκλείεται σύντομα να φορέσει ξανά τη φανέλα της πόλης του. Εκτός κι αν εννοούσε επιστροφή στη Βαλένθια, με την οποία αγωνίστηκε την διετία 2019-21, αλλά μάλλον κλείνει το μάτι στην ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και πουθενά αλλού!