Εύκολα η Ζαλγκίρις με μπροστάρη τον Λεκαβίτσιους

Εύκολα η Ζαλγκίρις με μπροστάρη τον Λεκαβίτσιους

Sportal newsroom 21:24 - 14.04.2024 / Ανανεώθηκε: 21:31 - 14.04.2024

Κανένα πρόβλημα δεν συνάντησε η Ζαλγκίρις, η οποία μετέτρεψε σε περίπατο το ντέρμπι κόντρα στην Ρίτας, επικρατώντας με 92-78.

Στην Λιθουανία η Ζαλγκίρις έχει τον πρώτο λόγο και δεν την σταματάει κανένας. Αυτό φάνηκε και στο ντέρμπι κορυφής, κόντρα στην Ρίτας Βίλνιους με τους παίκτες του Αντρέα Τρινκιέρι να μετατρέπουν την αναμέτρηση σε παράσταση για έναν ρόλο.

Η ομάδα του Κάουνας, έχοντας τον κόσμο στο πλευρό της σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, σε μια κατάμεστη Zalgirio Arena, έφτασε στη νίκη κόντρα στην Ρίτας του Γιώργου Δέδα και εδραιώθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση πως όποιος θέλει να την κερδίσει θα πρέπει να... ματώσει.

Ο Λούκας Λεκαβίτσιους ήταν το σημείο αναφοράς για τους πράσινους στο ντέρμπι του πρωταθλήματος, με τον άλλοτε γκαρντ του Παναθηναϊκού AKTOR να μετράει 22 πόντους 7/10 σουτ και 5 ασίστ, με τους Μάνεκ και Σάμνερ να προσθέτουν από 13 πόντους ο καθένας, ενώ ο Κίναν Έβανς μέτρησε 12 πόντους και 3 ριμπάουντ.

Με το αποτέλεσμα αυτό η Ζαλγκίρις ανέβηκε στο 22-2, με το πέρας 24 αγωνιστικών και ξέφυγε στη βαθμολογία από την Ρίτας, που έπεσε στο 20-5, διατηρώντας την απόστασή της από τους διώκτες της.