«Δεν ξέρω αν είναι αναγκαίο να αντικατασταθεί ο Κάνααν από τον Έβανς»

Κίναν Έβανς

i

© Photo by Srdjan Stevanovic/Euroleague Basketball via Getty Images

«Δεν ξέρω αν είναι αναγκαίο να αντικατασταθεί ο Κάνααν από τον Έβανς»

Ελένη Ανδρικοπούλου 10:20 - 14.04.2024 / Ανανεώθηκε: 10:23 - 14.04.2024

Ο Γκίτις Μπλαζεβίτσιους σχολίασε στο «Urbonus» podcast την ενδεχόμενη μετακίνηση του Κίναν Έβανς στον Ολυμπιακό το προσεχές καλοκαίρι.

Πληθαίνουν καθημερινά τα δημοσιεύματα που θέλουν τον Κίναν Έβανς να ντύνεται στα «ερυθρόλευκα» το προσεχές καλοκαίρι. Ο Αμερικανός γκαρντ, ο οποίος πραγματοποίησε εξαιρετική σεζόν φέτος με τη φανέλα της Ζαλγκίρις Κάουνας, μένει ελεύθερος, αλλά δεν έχει ανανεώσει με τους Λιθουανούς.

Πρόσφατα, ο νέος πρόεδρος της Ζαλγκίρις και πρώην μπασκετμπολίστας, Παούλιους Γιανκούνας πήρε θέση για το θέμα λέγοντας τα εξής: «Η ομάδα κάνει το καλύτερο δυνατό που μπορεί για να τον κρατήσει. Ξέρουμε πολύ καλά τι παίκτης είναι και το επίπεδο που παίζει.

Ο Ολυμπιακός πάει... Βαρκελώνη. Εσύ; Πόσο κοστίζει ένα ταξίδι στην Καταλονία
EUROLEAGUE

10:33 - 13.04.2024

Ο Ολυμπιακός πάει... Βαρκελώνη. Εσύ; Πόσο κοστίζει ένα ταξίδι στην Καταλονία

Ο Ολυμπιακός στα τέλη του Απριλίου θα βρεθεί στην Βαρκελώνη για να αντιμετωπίσει την «Μπάρτσα» στα πρώτα δύο ματς των Playoffs της Euroleague. Να μια ευκαιρία για τους... έχοντες, να βρεθούν στην πρωτεύουσα της Καταλονίας.

Οι μεγάλες ομάδες της Ευρωλίγκας… παλεύουν για να τον πάρουν. Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία τόσο με τον Κίναν, όσο και με τον μάνατζέρ του και πραγματικά κάνουμε τα πάντα για να τον κρατήσουμε. Δεν ξέρω ποια θα είναι η απόφασή του».

Ο Κίναν Έβανς φημολογείται πως θα συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό και την άποψη του για την ενδεχόμενη μετακίνηση του Αμερικανού γκαρντ στους Πειραιώτες εξέφρασε ο Γκίτις Μπλαζεβίτσιους μιλώντας στο «Urbonus» podcast.

21:13 - 19.01.2024

Η απίθανη συνεργασία του Έβανς με τον Χέιζ που κατέληξε σε κάρφωμα

Η Ζαλγκίρις επιβλήθηκε της Φενέρ με σκορ 98-75 για την 22η αγωνιστική της Euroleague. Δείτε τη φάση που οι Έβανς και Χέιζ ξεσήκωσαν το κοινό στο Κάουνας.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Μιλώντας για τον Κίναν Έβανς, έκανα τη σκέψη ότι πρόκειται για πιθανή προσθήκη του Ολυμπιακού και περίπου πρότεινα ότι αν ερχόταν, θα αντικαθιστούσε τον Αϊζάια Κάνααν. Πλέον δεν ξέρω αν στην πραγματικότητα είναι μια αναγκαία κίνηση.

Ο Κάνααν είναι ενταγμένος στο σύστημα της ομάδας και έχει δείξει ότι έχει δυνατότητες στο σκοράρισμα όπως όταν βρισκόταν στην Ούνικς, όπου ήταν ο ηγέτης της. Ποιος λέει ότι αν ο Κίναν Έβανς πάει στον Ολυμπιακό, δεν θα έχει μειωμένο ρόλο και δεν θα έμοιαζε όπως μοιάζει ο Κάνααν στον Ολυμπιακό;»

Να σημειώσουμε ότι σε 34 αγώνες της φετινής EuroLeague, ο Έβανς είχε 17.3 πόντους (53% στο δίποντο, 44% στο τρίποντο, 90% στις βολές), 2.8 ριμπάουντ, 3.9 ασίστ, 1.2 κλεψίματα και 18.3 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης ανά 27:23.