Να… καταργηθεί το πρωτάθλημα αν γίνει και αυτό!
i

Χάμες Ροντρίγκες / © Intime

Να… καταργηθεί το πρωτάθλημα αν γίνει και αυτό!

Διονύσης Βερβελές 12:20 - 29.12.2022 / Ανανεώθηκε: 12:40 - 29.12.2022

Αν ο Ολυμπιακός καταφέρει στο τέλος να πάρει και αυτό το πρωτάθλημα, με όσα έχουν συμβεί, με όσα έχουμε δει, νομίζω πως η διοργάνωση δεν θα έχει πλέον λόγο ύπαρξης! Γράφει ο Διονύσης Βερβελές.

Με τον καλύτερο τρόπο έκλεισε το 2022 ο Ολυμπιακός. Το πάθημα των Ιωαννίνων και το 0-2 που έγινε 2-2 σε ένα ημίχρονο, έγινε μάθημα στο Καραϊσκάκη και το 2-0 επί του Αστέρα, έγραψε 5-0 στον πίνακα στο τέλος. Με πολύ κόσμο στις εξέδρες, πολλά χαμόγελα και παιδιά! Βλέπετε το μέτρο με το παιδικό εισιτήριο έπιασε τόπο και νομίζω πως είναι κάτι που θα πρέπει να σκεφτεί και στη συνέχεια η ΠΑΕ Ολυμπιακός. Πήγε καλά...

Από εκεί και πέρα, οι «ερυθρόλευκοι» κόντρα στους Αρκάδες ήταν σοβαροί. Μαζί και αποτελεσματικοί. Όταν στο πεντάλεπτο έχεις τη μεγάλη ευκαιρία του Χάμες (στο 2’) και το γκολ του Μπιέλ (στο 4’), έχεις μπει καλά. Σε αυτό βοήθησε βέβαια και η μεγάλη διπλή ευκαιρία του Αστέρα στο 8’ με Πασχαλάκη και το δοκάρι του να λένε «όχι» σε Μπαράλες και Κρεσπί αντίστοιχα.

Ο Μίτσελ αυτή τη φορά άφησε στην άκρη τον προβληματισμό και φόρεσε το χαμόγελό του. Έδειχνε ευτυχισμένος για την εικόνα που είχε δει με την πεντάρα, γράφοντας κι ένα ρεκόρ. Τρεις φορές έχει ολοκληρώσει τη χρονιά ο Ολυμπιακός με αυτόν στον πάγκο και τις τρεις νίκησε με 5-0! Δεν το λες και το πιο εύκολο για να γίνει, έτσι; Ειδικά όταν τόσο καιρό βλέπαμε έναν Ολυμπιακό που δυσκολευόταν να πετύχει δεύτερο γκολ.

Σίγουρα ο Μίτσελ θα είχε μεγαλύτερο χαμόγελο, όταν έβλεπε λίγη ώρα αργότερα τον Παναθηναϊκό να αφήνει άλλους δύο βαθμούς. Τη διαφορά να πέφτει στο -10, να χάνει βαθμούς και ο ΠΑΟΚ που τον είχε περάσει την προηγούμενη αγωνιστική. Ήταν τα μηνύματα της βραδιάς, που «έφτιαξαν» και πάλι την ψυχολογία του κόσμου.

Πριν λίγο καιρό, στη διακοπή του πρωταθλήματος, υπήρχε η αίσθηση πως αν ο Ολυμπιακός καταφέρει να πάει στα πλέι οφ ακόμη και έξι βαθμούς πίσω, θα μπορεί να το κατακτήσει! Τώρα, σε ενδεχόμενη νίκη επί της ΑΕΚ επί του Παναθηναϊκού κι αφού έχει κάνει σωστά τη δουλειά του σε Νίκαια και Βόλο, μπορεί να είναι στο -7 από τους «πράσινους» και στο -6 από την ΑΕΚ. Με ένα πρωτάθλημα που πιθανότατα θα έχει δώσει κίνητρο και στον ΠΑΟΚ, που θα «ανάψει» για τα καλά.

Στο ραδιόφωνο εδώ και καιρό, έχω εκφράσει την άποψη πως φαβορί είναι η ΑΕΚ. Όχι γιατί παίζει την καλύτερη μπάλα, όπως πολλοί πιστεύουν. Για μένα μετράει πολύ το γήπεδο, αν δεν χάσεις βαθμούς εκεί. Και οι «μικρές» -θεωρητικά- ομάδες δείχνουν πως δύσκολα εκεί μπορούν να κάνουν κάτι. Ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε επίσης, θα φανεί τι μπορεί να κάνει ο Παναθηναϊκός.

Αλήθεια, όμως, με έναν Ολυμπιακό να καταφέρνει να επιστρέφει, υπάρχει κάποιος που θα νιώσει ασφαλής; Που θα λέει «εντάξει, δεν τους φοβόμαστε αυτούς»; Με μια ακόμη σημείωση εδώ. Ότι στόχος των «ερυθρολεύκων» στις μεταγραφές είναι να ενισχυθούν. Ήδη θα μπει ο Ροντινέι άμεσα και φαίνεται πως δεν θα είναι ο μοναδικός.

Πλάκα-πλάκα, αν ο Ολυμπιακός καταφέρει στο τέλος να πάρει αυτό το πρωτάθλημα, με όσα έχουν συμβεί, με όσα έχουμε δει, νομίζω πως θα πρέπει να… καταργηθεί! Δεν θα υπάρχει λόγος ύπαρξης του πλέον, αν δεν καταφέρουν οι αντίπαλοί του να κατακτήσουν αυτό το πρωτάθλημα. Με όσα, επαναλαμβάνω, έχουμε δει εντός κι εκτός γηπέδων. Στο μυαλό πολλών χθες για παράδειγμα, ήρθε το πέναλτι στη Λεωφόρο και πως θα μπορούσε να είναι η βαθμολογία. Ελπίζω να μη γίνω μάντης, αλλά νομίζω πως αυτή τη φάση θα τη συζητήσουμε ξανά στο μέλλον, για πολλούς λόγους.

Υ.Γ.: Χρόνια πολλά σε όλο τον κόσμο. Να έχετε υγεία, να περάσετε καλά και μια καλή χρονιά να έρθει. Μια χρονιά που θα φέρει δίπλα σας και την ωραία παρέα του SPORTAL να παίζει… μπάλα επιπέδου!