Ένα τρίποντο ρε παιδιά...

Κώστας Σλούκας

i

Κώστας Σλούκας / © Intime

Ένα τρίποντο ρε παιδιά...

Aχιλλέας Μαυροδόντης 00:08 - 25.03.2023 / Ανανεώθηκε: 00:38 - 25.03.2023

Ο Ολυμπιακός τα... έσπασε από το τρίποντο και έφυγε με την ήττα από το Βελιγράδι, σε ένα ματς το πολύ καλό διάβασμα του Ζοτς κόστισε στους Ερυθρόλευκους. Γράφει ο Αχιλλέας Μαυροδόντης.

Από τις βραδιές που το φυσάς και δεν κρυώνει! Ο Ολυμπιακός δεν είχε την συγκέντρωση που έπρεπε, άφησε την έδρα να τον καταπιεί και κάπως έτσι ήρθε και η ήττα απέναντι στην Παρτίζαν με 90-75. Παρόλα αυτά, χάθηκε κάτι πέραν από το ένα αυτό ματς; Όχι!

Ο Ολυμπιακός έχει μοχθήσει πολύ και έτσι αντέχει και μια κακή βραδιά, όμως το θέμα είναι την αφήσει πίσω του και να συνεχίσει προς τα εμπρός, με σκοπό να πετύχει και τον στόχο της τετράδας.

Η βαθμολογία της Euroleague μετά την ήττα του Ολυμπιακού στο Βελιγράδι
EUROLEAGUE

22:52 - 24.03.2023

Η βαθμολογία της Euroleague μετά την ήττα του Ολυμπιακού στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στο Βελιγράδι από την Παρτίζαν και συγκατοικεί στην κορυφή της βαθμολογίας με την Ρεάλ Μαδρίτης μετά από την 30η αγωνιστική της κανονικής διάρκειας της Euroleague έχοντας όμως το πλεονέκτημα από το 2-0.

Ναι, για τετράδα μιλάω. Δεν μου λέει κάτι η πρωτιά. Άλλωστε καμία ομάδα δεν έχει κατακτήσει τον τίτλο ούσα στην κορυφή της κανονικής διάρκειας. Φυσικά καλοδεχούμενη και η πρώτη θέση, αλλά όσο παλεύει για την 8η θέση η Εφές, εγώ... δεν τη θέλω.

Ας εντρυφήσουμε όμως λίγο περισσότερο στους λόγους που ήρθε αυτή η ήττα. Ο Ολυμπιακός είδε μια Παρτίζαν να τον πιέζει απίστευτα, από την πρώτη κιόλας στιγμή του αγώνα. Έτσι δεν του επέτρεψε να μεταφέρει τη μπάλα με τον τρόπο που έχει συνηθίσει και να έχει την κίνηση μακριά από αυτή με την οποία είχε κάνει τόσες και τόσες ζημιές. Από εκεί και πέρα, το plan B δεν λειτούργησε. Ποιο είναι το plan B; Μα φυσικά οι Σλούκας και Βεζένκοφ. 

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς ξέρει τον Κώστα Σλούκα απ' έξω και ανακατωτά. Όπως καταλαβαίνεται λοιπόν, είναι τρομακτικά δύσκολο, ακόμα και από έναν παίκτη του επιπέδου του ηγέτη του Ολυμπιακού, να κάνει κάτι που δεν περίμενε ο Σέρβος κόουτς. Του έκοψε τη δημιουργία, έβαλε τους αμυνόμενους να μην τον αφήνουν στιγμή και του στέρησε έτσι την δυνατότητα να παίρνει τις στιγμιαίες αποφάσεις που τον χαρακτηρίζουν.

Μην ξεχνάμε πως δεν ήταν λίγες οι φορές που ο Κώστας Σλούκας αναγκαζόταν να πάρει απόφαση στον αέρα, κάτι που 9/10 θα σε αναγκάσει και σε λάθος, ακόμα και αν είσαι ο καλύτερος Έλληνας γκαρντ. Επιπλέον ο Σάσα Βεζένκοφ έκανε και μέτριο ματς, κάτι που άλλωστε δεν είναι έγκλημα. Όταν έχεις κουβαλήσει σε τεράστιο βαθμό την ομάδα, αξίζεις και λίγη υπομονή στην κακή σου στιγμή. Εξάλλου ρόδα είναι και γυρίζει!

Ακόμα ένας παράγοντας που κόστισε ήταν η απουσία του Γιώργου Μπαρτζώκα. Σαφώς και έχετε διαβάσει πως και χωρίς τον κόουτς του, ο Ολυμπιακός στέκεται σε καλό επίπεδο, όμως σε ένα παιχνίδι που τίποτα δεν πάει με το μέρος στου, χρειάζεσαι την πινελιά και την εμπειρία του Γιώργου Μπαρτζώκα. Ίσως και τις... επικλήσεις του στην Παναγιά. Ναι και αυτές είναι σημαντικές για να ξυπνήσουν τους παίκτες. Ο κόουτς Παππάς είναι εξαιρετικός, όμως δεν έχει την εμπειρία του Μπαρτζώκα ως χεντ κόουτς.

Τέλος, πάμε σε αυτό με το οποίο ξεκινάμε από τον τίτλο ακόμα. Ένα τρίποντο ρε παιδιά! Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με 0/12 στο ημίχρονο και τελείωσε με 3/20, δηλαδή με ποσοστό 15%. Με τέτοια ποσοστά δεν περνάς από το Βελιγράδι και την έδρα της Παρτίζαν. Η ομάδα του Πειραιά πριν από το εν λόγω ματς σούταρε με περίπου 40% από το τρίποντο. Ουσιαστικά το 73% στο δίποντο είναι η βάση των πάντων, καθώς έτσι μπόρεσε να κοντράρει σε κάποια σημεία του αγώνα την Παρτίζαν, όμως δεν μπορούσε μόνο με αυτό να κάνει το κάτι παραπάνω.

Η επόμενη μέρα έχει μεγάλη σημασία για τον Ολυμπιακό. ΠΑΟΚ, Βιλερμπάν, Παναθηναϊκός. Αυτά είναι κατά σειρά τα παιχνίδια που έχει μπροστά του, όλα στο ΣΕΦ. Κομβικό να επιστρέψει άμεσα στα θετικά αποτελέσματα και να δείξει πως όλα όσα έγιναν στο Βελιγράδι είναι απλά μια κακή παρένθεση. Σαφώς, αναμένουμε και την επιστροφή του Γιώργου Μπαρτζώκα, έτοιμου να ριχτεί στη μάχη.

Τα υπόλοιπα αγαπημένοι μου φίλοι, σε λίγες ημέρες...

ΥΓ. Τελικά... δεν τον θέλει η Stark Arena τον Ολυμπιακό!

ΥΓ2. Πόση ψυχή έχεις ρε Σακίλ ΜακΚίσικ;

ΥΓ3: Υπομονή και το πλεονέκτημα θα έρθει. Το σίγουρο είναι πως ο Ολυμπιακός δεν θα σουτάρει ξανά με τόσο τραγικά ποσοστά.

ΥΓ4. Ήρεμα με τα μεταγραφικά. Έχει ακόμα πάρα πολύ ψωμί η σεζόν.

ΥΓ5. Έχετε πάρει χαμπάρι τι γίνεται στη μάχη για την 8η θέση; Μιλάμε για πραγματική Σφαγή!

Tags: