Το τέλειο άλλοθι...

Διαμαντόπουλος

Το τέλειο άλλοθι...

Βασίλης Μοιρώτσος 18:15 - 16.05.2023 / Ανανεώθηκε: 18:18 - 16.05.2023

Οι υποψίες έγιναν φήμες, οι φήμες μετατράπηκαν σε πληροφορίες και χθες ο Μπαλτάκος τις επιβεβαίωσε. Το επόμενο πρωτάθλημα πάει φουλ για Έλληνες διαιτητές. Με το τέλειο άλλοθι...

Δεν ήταν κάτι που δεν περιμέναμε να συμβεί, ούτε κάτι που δεν περνούσε από το μυαλό κανενός. Εδώ και μήνες υπήρχε η αίσθηση πως τόσο στο μυαλό των ανθρώπων της ΚΕΔ, όσο και σε εκείνων της ΕΠΟ, βρίσκεται η σκέψη της επιστροφής στα ντέρμπι των Ελλήνων διαιτητών. Με μεγάλη ευκολία και με πολύ εύκολη δικαιολογία άλλωστε απέρριπταν τους ξένους και έβαζαν στη θέση τους κάποιους Έλληνες.

Το τελευταίο περιστατικό είχε να κάνει με τους περιβόητους Πολωνούς, που κάποιος, κάπου, κάποτε τους έβγαλε μεθυσμένους και δίχως την παραμικρή έρευνα γύρω από το θέμα ο Μπένετ αποφάσισε να τους αλλάξει ανήμερα του αγώνα ΑΕΚ - Άρης για τα Play Offs. Δεν έχει να κάνει με το ποιες ομάδες θα σφύριζαν οι Πολωνοί. Αλλά με την ευκολία που ο επικεφαλής της ελληνικής διαιτησίας παίρνει μια τέτοια απόφαση. Θα του ήταν εξαιρετικά εύκολο να βρει την αλήθεια, αλλά δεν ήθελε να τη βρει. Έχοντας έτοιμη λύση: να σφυρίξουν Έλληνες διαιτητές, γράφοντας στα παλιά του τα παπούτσια τη συμφωνία κυρίων που είχε γίνει μεταξύ του ίδιου, του Μπαλτάκου και φυσικά των ομάδων.

Γενικά ο Μπένετ και ο Μπαλτάκος δείχνουν να μην υπολογίζουν ιδιαίτερα τις ομάδες και τους ιδιοκτήτες αυτών. Ενώ θα έπρεπε να συμβαίνει το αντίθετο. Γιατί το ποδόσφαιρο είναι ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ. Ο Άρης, ο Ατρόμητος, ο Βόλος, ο ΟΦΗ, ο ΠΑΣ Γιάννινα. Η Λαμία, ο Ιωνικός, ο Παναιτωλικός. Όλοι όσοι παίζουν. Δεν είναι ο Μπαλτάκος, ούτε ο Μπένετ, ούτε οι... παρατρεχάμενοί τους. Κι όμως: αντί στην Ελλάδα να ακούμε τα «θέλω» των ομάδων, κάνουμε το ακριβώς αντίθετο. Με αποτέλεσμα η τοξικότητα να τρυπάει το ταβάνι.

Μπαλτάκος: «Αν τους... αφήσουν, οι Έλληνες διαιτητές είναι έτοιμοι για τη νέα σεζόν»
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

15:29 - 15.05.2023

Μπαλτάκος: «Αν τους... αφήσουν, οι Έλληνες διαιτητές είναι έτοιμοι για τη νέα σεζόν»

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος, παραχώρησε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό του City 106.1 και την εκπομπή «Full Επίθεση», μιλώντας για τις δυσκολίες που είχε ο τελικός Κυπέλλου.

Μια Ομοσπονδία η οποία αδυνατεί να βρει ακόμα και γήπεδο για να διοργανώσει έναν τελικό Κυπέλλου, ο οποίος τελικά θα γίνει - ξανά - κεκλεισμένων των θυρών, είναι μάλλον φυσιολογικό να μην μπορεί και να διαχειριστεί όλες αυτές τις δύσκολες καταστάσεις που έχει να αντιμετωπίσει. Πόσο μάλλον τη δυσκολότερη, δηλαδή το ποιοι θα σφυρίζουν τα ματς των μεγάλων ομάδων.

Ο Μπαλτάκος με χθεσινές του δηλώσεις είπε αυτό που περιμέναμε λίγο πολύ να ακούσουμε όλοι: ότι τη νέα σεζόν πάμε... φουλ για Έλληνες διαιτητές σε όλα τα παιχνίδια. Η δικαιολογία; Πως μετά τα όσα συνέβησαν φέτος και κυρίως στο Καραϊσκάκη με τον Μάσα, οι Ομοσπονδίες δε δίνουν διαιτητές και η UEFA είναι αρνητική. Με συγχωρείτε αλλά αυτό μου μοιάζει περισσότερο ως άλλοθι, παρά ως πραγματικότητα.

Στιβ Μπένετ

Αν ο Μπένετ, που υποτίθεται είναι εδώ και λόγω των γνωριμιών που έχει σε όλη τη διαιτησία της Ευρώπης, δεν μπορεί να βρει ξένους διαιτητές με το πρόσχημα πως σε ένα ματς συνέβη κάτι αρνητικό, δεν υπάρχει λόγος ύπαρξής του στη συγκεκριμένη θέση. Και αν γυρίσουμε τον χρόνο πίσω θα δούμε πως δεν είναι η πρώτη φορά που ξένοι διαιτητές αντιμετωπίζουν μια εχθρική συμπεριφορά. Εδώ έχει υπάρξει καταγγελία πως τους στριφογύρισαν τα... αχαμνά. Αλλά δεν έπαψαν να έρχονται ξένοι διαιτητές.

Ο Μπαλτάκος θα βάλει μπουρλότο στο επόμενο πρωτάθλημα πριν καν αυτό αρχίσει αν επιμείνει στην άποψη πως οι Έλληνες διαιτητές είναι έτοιμοι να σφυρίζουν τα μεγάλα παιχνίδια. Και τούτη τη φορά θα έχουν δίκιο οι παράγοντες των ομάδων να φωνάζουν. Σε ένα περιβάλλον που έτσι κι αλλιώς χρειάζεται μια μικρή σπίθα για να αρπάξει πυρκαγιά, είναι εύκολο να το κάνεις... μπουρλότο με μια και μόνο απόφαση.